به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمد طالب حیدری گفت: براساس آخرین آمار، از شروع فصل پاییز تا پایان هفته یازدهم در استان کردستان به طور میانگین 82 میلیمتر بارندگی ثبت شده که 40 درصد کمتر از نرمال است ضمن اینکه میزان تحقق بارش پاییزه، 50 درصد نرمال پاییزه منطقه است.
وی با بیان اینکه میزان بارندگی ها ی امسال در مقایسه با 76 میلیمتر سال گذشته 16.5 درصد افزایش یافته است،افزود: بیشترین کاهش بارندگی ها در قروه با 75 درصد و کمترین میزان کاهش در سقز با 2 درصد نسبت به نرمال گزارش شده است.
حیدری تاکید کرد: بررسی داده های آماری نشان می دهد در تمام ایستگاه های اصلی سنجش آب و هوا ی استان در مقایسه با میانگین بلند مدت (25 ساله) کاهش بارندگی داشته ایم.
به گفته وی، کاهش بارندگی ها در سنندج 53 درصد، بیجار 63 درصد، مریوان 19 دصد، دیواندره 48 درصد، بانه 21 درصد، کامیاران 11 درصد، سروآباد 34 درصد و در دهگلان 67درصد است.
مدیرکل هواشناسی کردستان گفت: کاهش میزان بارش های پاییزه می تواند زنگ خطری برای سال آبی باشد و مسئولان باید در فرصت باقی مانده مدیریت مناسبی برای ذخیره منابع آبی موجود و راهکارهای کارشناسی برای تولید محصولات کشاورزی داشته باشند.
سال زراعی از اول مهر شروع و پایان آن به آخر شهریور سال بعد ختم می شود، دوره بارش ها در کردستان فقط به 9 ماه منتهی می شود و در این مدت باید در هر فصل 30 درصد بارندگی های پیش بینی شده، محقق شود.
بارش های پاییزه از این جهت که می تواند در سبز شدن کشت و ذخیره آب های زیر زمینی موثر باشد، برای کشاورزان این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
استان کردستان در یک منطقه سرد و کوهستانی قرار دارد که میانگین بارش سالیانه آن 540 میلی متر و 2 برابر میانگین کشوری است.
انتهای پیام/م
منبع:ایرنا