به گزارش خبرنگار گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه کلینیک در نظر دارد مهمترین مسائل بهداشتی، درمانی و مهارت زندگی که خانمها باید بدانند را در اختیار آنها قرار دهد.
یکی از موثرترین عواملی که بر بارداری تاثیر مستقیم دارد سن مادر است. امروزه درصد ماردانی که در سن بالا اقدام به باردار شدن میکنند بسیار زیاد شده است و این موضوع برای جنین خطرناک است.
بر اساس آمار موجود امروزه سن بارداری به ۲۸ سال رسیده است و این در صورتی است که در دهههای گذشته ۲۵ سال بوده است. تعداد مادران با سن ۴۰ سال نیز درحال افزایش است این درست است که خانمها بعد از سن ۴۰ سالگی میتوانند باردار شوند و بارداری برای آنان خطری ندارد، اما به مراقبتهای بسیار زیادی احتیاج دارند.
بهترین سن برای باردار شدن بین ۲۰ تا ۲۴ سالگی است در این سن تمام عوامل برای حاملگی سالم مادر فراهم است و احتمال ابتلای آنان به دیابت و یا فشار خون کمتر است. خطراتی مانند سقط و یا اختلالات کروموزومی در ماردان جوان بسیار کمتر دیده میشود.
بارداری قبل از ۳۰ سالگی احتمال ابتلا به سرطان سینه و تخمدان دیابت را کاهش میدهد. البته این سن بسیار مهم است زیرا مادران با تجربهتر میشوند و اوضاع زندگی خود با دقتتر رصد میکنند و با جدیت به دنبال تربیت فرزندانی خوب هستند.
هرچه سن بالاتر باشد احتمال سقط جنین هم بیشتر میشود در زنانی که بین ۲۰ تا ۲۴ سال سن دارند این احتمال ۱۰ درصد است، اما در مادران بین ۳۵ تا ۴۰ سال احتمال سقط جنین به ۳۴ درصد میرسد و همچنین بارداری در سنین پایینتر نسبت به بارداری در سنین بالا به مراقبت کمتری احتیاج دارد.
حتی اگر مشکلات پزشکی و خطراتی که ممکن است برای مادران باردار بالای ۴۰ سال پیش آید را هم درنظر نگیریم، اما نمیتوانیم به حوصله، اعصاب و نشاط آنان بی توجه باشیم مادران جوان اغلب با حوصلهتر هستند و با کودکان خود با اعصابی آرام برخورد میکنند همچنین ماردان جوان از قدرت جسمی بالاتر هم برخوردار هستند.
از سویی دیگر بارداری در سنین پایین این امکان را برای شما فراهم میکند که پس از مدتی دوباره به کار و تحصیل خود بازگردید، اما اگر در سنین بالا اقدام به بارداری کنید این امکان از شما سلب میشود.
در دهه ۴۰ سالگی احتمال ناباروری به شدت افزایش مییابد و به ۶۴ درصد میرسد و این در حالی است که در دهه ۲۰ سالگی این مورد فقط ۷ درصد است.
توصیه میشود در هر سنی که هستید برای باردار شدن حتما با پزشک خود مشورت کنید و تحت نظر باشید.
انتهای پیام/