شکرالله حاجی وند مدیر کل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنانگفت : مطالعات و امکان سنجی طرح توسعه باغات در اراضی کشاورزی انجام شده و اجرای طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار از سالیان پیش در حال انجام است.
وی با بیان اینکه شیوه نامه این طرح در سال 94 از سوی وزیر ابلاغ شد افزود: کارگروه ملی و همچنین استانی برای اجرای این طرح در کشور و در سطح استان ها تشکیل شد.
مدیر کل دفتر امور میوه سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اجرای طرح توسعه باغات در اراضی دیم کم بازده در برنامه ششم توسعه تعریف شده است.
حاجی وند با بیان اینکه این طرح برای مناطقی که بالای 300 میلیمتر بارندگی داشته باشند عملیاتی میشود افزود: این مناطق برای کشت و توسعه باغات دیم شناسایی و قابلیت ها و پتانسیل های این مناطق مشخص می شود.
وی با اشاره به اینکه کارگروه این طرح هم در سطح کشوری و هم در سطح استانها تشکیلشده است تصریح کرد: اراضی شیب دار یک کارگروه ملی دارد و برای استان ها نیز کارگروه استانی تشکیل شده و در این کارگروه مسائل مختلف راجع به اراضی شیب دار مطرح و بررسی می شود.
مدیر کل دفتر امور میوه سردسیری و خشک گفت: با توجه به برنامه ششم توسعه اجرای طرح توسعه باغات در 12 هزار هکتار از اراضی شیب دار استان سمنان هدفگذاری شده است.
حاجی وند اضافه کرد : اجرای توسعه باغات در اراضی شیب دار استان سمنان بر اساس برنامه امسال نیز حدود 800 هکتار بوده که تا کنون بیش از این مقدار محقق شده است.
وی به برخی از مزیت های اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: کاهش روان آب، سیلابها و افزایش نفوذپذیری خاک برخی از این مزایا است.
وی با بیان اینکه تاکنون بالغبر 8 میلیون هکتار از اراضی کم بازده دیم در کشور برای اجرای این طرح مشخصشده است تصریح کرد: این طرح برای همه استانها به یکشکل قابلیت اجرایی ندارد چراکه اقلیمهای متعددی در مناطق مختلف وجود دارد و در برخی مناطق تبخیر آب بالا و در برخی مناطق تبخیر آب پایین است.
مدیرکل امور دفتر میوه سردسیری و خشک ابراز داشت: برای انجام عملیات کشت در این مناطق محدودیتی در حوزه انتخاب گونه ندارد و در هر استان چندگونه مشخصشده اما در کارگروههای استانی میتوانند کشت سایر محصولات را نیز بررسی کنند.
انتهای پیام / ه