به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نمایندگان مجلس در صحن علنی امروز (سهشنبه، 21آذرماه) در جریان بررسی طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران ماده یک این طرح را با 152 رای موافق، 41 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 231 نماینده حاضر تصویب کردند.
در ماده یک این طرح ذکر شده دو تبصره به عنوان تبصرههای یک و 2 به ماده 30 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 75/1/3 به شرح ذیل الحاق و شماره تبصرههای این ماده اصلاح میشود.
در تبصره یک این ماده آمده است: اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی ساکن در شهرها و روستاهای کشور میتوانند نامزد انتخابات شوراهای اسلامی همان شهر و روستا شوند.
در تبصره 2 این ماده ذکر شده اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
همچنین نمایندگان ماده 2 این طرح را با 156 رای موافق، 14 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان مصوب کردند.
در ماده 2 این طرح آمده است: یک تبصره به ماده 63 این قانون به عنوان تبصره یک الحاق و شماره تبصرههای این ماده اصلاح میشود.
در تبصره یک این ماده آمده است: دبیرخانه دائمی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در مجلس شورای اسلامی در اجرای ماده 53 این قانون با امکانات موجود مجلس شورای اسلامی مستقر میشود. کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور موظف است مطابق آییننامه مجلس شورای اسلامی ساختار سازمانی را تدوین و به تصویب برساند و حداکثر ظرف مدت 6 ماه به منظور تصویب در اختیار کمیسیون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی قرار دهد.
کولیوند رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور قبل از تصویب این ماده در توضیحی نسبت به اعتراض یکی از نمایندگان درباره تبصره یک گفت: تصمیمات شوراهای اسلامی شهر و روستا با توجه به اصل 105 به صورت مستقیم اجرا نمیشود بلکه بعد از تصویب به فرمانداریها و بعد در کمیته تطبیق بررسی میشود.
وی ادامه داد: کمیته تطبیق بر اساس دستور مجلس با حضور نمایندگانی از شوراها و قوه قضاییه تشکیل شد تا مصوبات شوراها را بررسی کنند و در صورت مغایرت با اسلام و منافع کشور، به شورا ارجاع داده یا رد کنند.
انتهای پیام/
برای مشاهده تصاویر علنی امروز اینجا کلیک کنید.
قانون قانونه برای همه