سالانه 140 میلیارد ریال اعتبار برای تامین نهال، بذر و ماشین آلات اجرای طرح جنگل کاری اقتصادی در کشور نیاز است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، فریبرز غیبی رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت : طرح جنگل کاری اقتصادی از سال 1393 از سوی این سازمان با هدف افزایش پوشش گیاهی در عرصه های طبیعی ایران آغاز شده است.


وی اظهارداشت : در برنامه ششم توسعه به تناسب جمعیت باید میزان سهم یک ایرانی از جنگل های کشور به 2 هزار و 500 مترمربع برسد و اجرای طرح جنگل کاری اقتصادی در حفظ عرصه های ملی تاثیر شایانی دارد.


غیبی گفت : اکنون میزان سهم یک ایرانی از جنگل های کشور یک هزار و 300 مترمربع است و از سال 93 تاکنون در 30 هزار هکتار از عرصه های طبیعی کشور طرح جنگل کاری اقتصادی اجرا شد.


وي تصریح کرد : براساس برآورد اولیه اجرایی طرح جنگل کاری اقتصادی باید در 100 هزار هکتار از عرصه های طبیعی انجام می شد که به دلیل کمبود اعتبار فقط 30 درصد از این طرح در کشور عملیاتی شده است.


غیبی تصریح کرد : در طرح جنگل کاری اقتصادی گونه های گیاهی مانند زالزالک، گلابی وحشی، زرشک، بادام وحشی، پسته وحشی و انجیر کوهستانی و گیاهان دارویی مانند آویشن، گل محمدی و زیره کشت می شود.


 رئیس مرکز جنگل هاي خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: براساس برنامه ششم توسعه باید در بیش از 100 هزار هکتار از عرصه های طبیعی کشور گیاهان دارویی کشت شود و از سال گذشته کشت این گونه های گیاهی در اراضی ملی در دستور کار قرار گرفته است.


راه اندازی واحدهای کوچک بسته بندی گونه گیاه دارویی در استان سمنان


غیبی با بیان این که راه اندازی واحدهای فرآوری و بسته بندي یکی از برنامه هاي اساسی در افزایش اشتغال در عرصه هاي طبیعی سمنان است، گفت: براساس برنامه ریزي های انجام شده در 10 روستای این استان به صورت نمونه واحدهای کوچک بسته بندی گونه گیاه دارویی باریجه حداکثر تا 15 ماه آینده راه اندازي می شود.


گفتنی است ،  از 7/9 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد را نواحی بیابانی و خشک، 5.38 درصد را مراتع، 2 درصد را اراضی کشاورزي و 6.3 درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.


انتهای پیام / ه

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.