به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان درپژوهشهای خود دریافتند هوای توفانی و وقوع رعد وبرق میتواند سبب تشدید علامتهای بیماری در مبتلایان به آسم تنفسی شود.
آمارها نشان میدهند میزان مراجعه افراد مبتلا به بیماری آسم و آلرژی به بیمارستان در زمان وقوع توفان به شدت افزایش مییابد, محققان علت را در تخلیه بار الکتریکی در هوا به وسیله توفان میدانند که سبب افزایش حجم زیادی از گرده گیاهان درهوا و تشدید علامتهای آسم میشود.
پژوهشگران دریافتند احتمال بروز حملههای آسم در زمان بروز توفان حتی در افرادی که دارای سابقه بیماری آسم نیستند نیز وجود دارد و توصیه میشود افراد دراین زمان از حضور در فضاهای باز خودداری کنند و یا با رعایت اقدامهای ایمنی از جمله استفاده از ماسک، کلاه و عینک از خانه و محل کار خارج شوند.
پژوهش در زمینه تشدید علامتهای بیماری آسم با وقوع توفان و گرد و خاک به وسیله دانشمندان موسسه اپیدمیولوژی وبهداشت عمومی پاریس (Pierre Louis Institute of Epidemiology and Public Health) درکشور فرانسه انجام شده و در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی (the Journal of Allergy and Clinical Immunology) به چاپ رسیده است.
در زمان توفان میزان بیشتری گرد و غبار وارد ریه میشود و به این دلیل فرد با تشدید علامتهای بیماری مواجه میشود، به ویژه در ۲۰ الی ۳۰ دقیقه اول وقوع توفان میزان گردو غبار معلق درهوا به بیشترین میزان خود میرسد.
کارشناسان دریک مورد تحقیقی درسال ۲۰۱۶ درجریان توفان بزرگ درملبورن استرالیا حدود ۸۵۰۰ نفر دچار حملههای آسم را در بیمارستانها پذیرش کرده اند.
باوجود متداول بودن وقوع توفان و ابتلا به آسم در ماههای فصل بهار به دلیل شرایط آب و هوایی، اما دگرگونیهای اخیر دروضعیت آب و هوای جهان سبب تشدید علامتهای بیماری در فصلهای دیگرسال نیز شده است.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند درزمان وقوع توفان و بارندگیهای شدید، دربهای خانه و پنجرهها را بسته نگه دارند، درصورت ابتلا به آسم و بیماریهای تنفسی همیشه داروهای به روز و به میزان کافی همراه خود داشته باشند وبه اطرفیان نیز درباره احتمال بروز حمله آسم توضیح دهند.
درصورت بازگشت از خارج خانه به فضای درونی درزمان وقوع توفان، به سرعت استحمام کنند، لباسهای خود را تعویض کنند و منافذ بینی خود را پاک کنند تا کمتر درمعرض گردههای گیاهان قراربگیرند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/