مدیرعامل شرکت پتروشیمی امیرکبیر، گفت: در سال جاری قرار داد تاسیس کارخانه NGL2300 در منطقه مارون، امضا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، سیدجواد سلیمانی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی امیرکبیر، بیان کرد: در سال جاری قرار داد تاسیس کارخانه NGL2300 با حمایت شرکت ملی نفت ایران و همکاری شرکت مناطق نفت خیز جنوب در منطقه مارون، امضا و عملیات احداث آن آغاز خواهد شد.


وی افزود: کارخانه جدید با هدف تامین خوراک پتروشیمی امیرکبیر، برای رسيدن به ظرفيت اسمی توليد، احداث می گردد.


سلیمانی عنوان کرد: با توجه به این که عدم پايبندی طرف‌های متعهد، باعث بروز مشکلات بسیاری شده است در این راستا از سال‌های قبل تلاش بسيار جدی برای گرفتن امتياز ايجاد يک واحد NGL از سوی مديريت انجام شد كه در نهايت امتياز ايجاد واحد NGL2300 با انعقاد قرارداد نهايی در سال جاری با شركت ملی نفت ايران و همكاری شركت مناطق نفت خيز جنوب، نقطه عطف اين تلاش‌ها بود و اين كارخانه در استان خوزستان و منطقه مارون تاسيس خواهد شد.


مدیرعامل شرکت پتروشیمی امیرکبیر،اظهار داشت: تاسيس اين واحد تامين خوراک را برای شركت پتروشيمی اميركبير و زنجيره توليد ملی دارای چند ارزش بسيار مهم است و این نیز نخستین تولید کارخانه برای تبديل خوراک مايع واحد الفين به خوراک گازی است كه در نهايت ارزش اقتصادی اين واحد را افزايش خواهد داد.


وی گفت: این اقدام تحولی مهم و اساسی به حساب می‌آيد و می‌تواند توليد را از 60 درصد ظرفيت اسمی تا 100 درصد ارتقاء دهد.

مدیرعامل پتروشیمی امیرکبیر ادامه داد: در كنار اين مسائل، مهمترين موضوع كمكی است كه به منظور تكميل زنجيره توليد در صنعت پتروشيمی با اين كار به انجام می‌رسد و در نتيجه آن، چندين شركت كه در این زمینه وابستگی به اميركبير دارند به طوركامل بهره‌مند می‌شوند.

سلیمانی افزود: همچنين برخلاف بعضی شركت‌ها اتيلن و پروپيلن و ديگر توليدات واحد الفين اميركبير، خام فروشی نخواهد شد، بلكه در مجموعه داخلی شركت به مصرف واحدهایی برای توليد می‌رسد و مكمل زنجيره توليد چندين شركت پتروشيمی ديگر خواهد بود كه اين موضوع نیز اهميت بسيار زيادی دارد.

وی در خصوص موفقيت انعقاد قرارداد و آغاز به كار طرح NGL2300 گفت: نكته مهم ديگر اين است كه خوراک اين واحد از محل گازهايی تامين می‌شود كه در مارون 3 و مارون 5 به صورت گازهای ترش و شيرين در حال حاضر سوزانده می‌شود. 265 ميليون فوت مكعب كه 65 ميليون تن آن از لايه آسماری و 200 ميليون تن آن از لايه خامی است. اين موضوع نيز موفقيتی بزرگ برای استفاده از ظرفيت منابع داخلی و افزايش بهره ‌ملی است.

سلیمانی ادامه داد: در اين خصوص نگاه مثبت مديران عالی وزارت نفت باعث شد تا بتوانیم مراحل اخذ اين امتياز را طی كنيم و در يک دوره زمانی 4 ساله اين پروژه مهم را برای نخستين بار به طور كامل توسط شركت پتروشيمی اميركبير به انجام برسانیم.

مدیرعامل پتروشیمی امیرکبیر درباره تامین مالی این پروژه گفت: مذاكرات بسيار خوبی برای اخذ فاينانس این پروژه در قالب اجرای طرح به صورت EPCF انجام شده است، همچنين امكان سنجی طرح جامع و اخذ مجوز تاسيس اين كارخانه از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان و انجام مهندسی پايه طرح از ديگر اقدامات صورت گرفته است.

وی تصریح کرد : برآورد ميزان سرمايه‌گذاری اين كارخانه معادل 755 ميليون دلار است که 15 درصد اين سرمايه از محل آورده سهام‌داران و 85 درصد از محل فاينانس تامين می‌شود.

وی ادامه داد: خروجی نهايی اين طرح شامل توليد سالانه 290 هزار تن اتان و 537 هزار تن برش C+ است كه به عنوان خوراك واحد الفين استفاده خواهد شد.


سلیمانی اضافه كرد: طرح اين كارخانه شامل واحدهای متراكم‌سازی، شيرين‌سازی و استحصال NGL جداسازی و تبريد، يوتيليتی و ساير تاسيسات است. همچنین كشيدن خط لوله انتقال C2+ از محل كارخانه NGL در اهواز به محل پتروشيمی اميركبير و تاسيس واحد CFU از ديگر برنامه‌های كاری اين مجموعه است.

سلیمانی تصریح کرد: شرکت در 8 ماهه امسال به نسبت 6 سال گذشته با همه مشكلات ركورد بيشترين توليد را به دست آورد.


انتهای پیام/و


سرمایه گذاری 755ميليون دلار برای ساخت ان جی ال در مارون

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.