استفاده از عصاره میوه بهشتی انار در کنار انجام تمرینات ورزشی هوازی، می‌تواند وضعیت تنش‌آمیز زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع دو را به‌طور قابل‌توجهی بهبود بخشد.

درمانی طبیعی برای زنان یائسه‌ای که مبتلا به دیابت هستندبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «دیابت نوع دو» یا «دیابت غیر وابسته به انسولین» یک اختلال مزمن و شایع در جهان است که با افزایش قند خون، مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد انسولین همراه است. عوامل ارثی و محیطی در این بیماری مؤثرند و با افزایش سن، چاقی، بی­‌تحرکی و کاهش سوخت‌وساز کل بدن شیوع بیشتری نیز پیدا می‌کند.

شواهد نشان داده است، استرس و به دنبال آن تولید «رادیکال‌های آزاد» در شدت گرفتن وضعیت نامساعد بیماران دیابتی نقش دارد.

از طرفی سیستم­‌های تدافعی آنزیمی و غیرآنزیمی زداینده رادیکال­‌های آزاد در سلول‌های بیماران دیابتی، تضعیف شده و میزان «پراکسیداسیون لیپیدی» سلول­‌ها یا به‌عبارت‌دیگر تبدیل چربی به رادیکال آزاد، افزایش می‌­یابد.

یکی از مؤثرترین روش‌­ها برای کمک به بیماران دیابتی، تشویق آن‌ها به انجام فعالیت­های بدنی، مخصوصا فعالیت‌های هوازی است. همچنین امروزه کاهش عوارض دیابت با استفاده از برخی عصاره‌­های طبیعی و گیاهی به دلیل دارا بودن ترکیبات مختلف آنتی‌اکسیدان، موردتوجه زیادی قرار گرفته است.

در همین رابطه، پژوهشگرانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به بررسی اثر تمرین هوازی با شدت متوسط در کنار مصرف عصاره میوه انار بر میزان تبدیل چربی به رادیکال آزاد و با ارزیابی شاخصی به نام «سطوح مالون‌دی‌آلدئید پلاسمایی» در زنان یائسه مبتلابه دیابت نوع دو پرداخته‌اند.

برای انجام این پژوهش که با مشارکت زنان دیابتی یائسه‌ای از شهرستان بابل انجام‌شده، ابتدا این افراد که در دامنه سنی بین 45 تا 60 سال قرار داشتند، مورد مصاحبه قرار گرفته و پس‌ازآن درنهایت 33 نفر در گروه‌های مختلف جای داده شدند.

این گروه‌ها شامل موارد زیر بودند: "بدون هیچ‌گونه درمان"، "تحت درمان با عصاره انار" و "تحت تمرین و تحت درمان با عصاره انار". پس از 6 هفته تمرین هوازی، نمونه‌گیری خون از بازوی همه زنان تحت آزمایش انجام شد و سپس میزان آنزیم مالون‌دی‌آلدئید (MDA) خون آن‌ها در کنار شاخص‌های دیگر اندازه‌گیری شد.

نتایج این پژوهش نشان داد که تمرین هوازی، تأثیر قابل‌توجه و معنی‌داری بر کاهش آنزیم مالون‌دی‌آلدئید یا MDA که از شاخص‌های مهم تحت تنش بودن بدن است، دارد.

یارمحمدی و همکارانش که اجرای این پژوهش را بر عهده داشته‌اند، با توجه به نتایج حاصله اعتقاد دارند: «اجرای برنامه منظم تمرین هوازی به همراه مصرف عصاره انار با توجه به خاصیت آنتی‌اکسیدانی‌اش، بیش از هرکدام از این موارد به‌تنهایی، منجر به کاهش میزان تبدیل چربی به رادیکال‌­های آزاد شده و تأثیر بیشتری بر کاهش سطح استرس در زنان بزرگسال دیابتی نوع دو دارد».

به گفته این محققان، احتمالا تقویت سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی بدن با توجه به ترکیبات مختلف آنتی‌اکسیدان موجود در عصاره انار توانسته رادیکال‌های آزاد را کاهش داده و خنثی کند که این امر منجر به کاهش پراکسیداسیون چربی‌ها و سطح MDA شده است.

شایان ذکر است نتایج این پژوهش در «مجله پزشکی ابن‌سینا» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران، چاپ شده است.


چه عواملی سبب ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شوند؟

فاکتور‌های مختلفی سبب ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شوند: اضافه وزن، بی تحرکی یا کمبود فعالیت بدنی و اختلالاتی که همراه با عدم توانایی بدن در استفاده از گلوگز می‌باشند از عوامل اصلی ابتلا به دیابت نوع دو می‌باشند. به علاوه کسانی که اختلال گلوکز ناشتا یا اختلال عدم تحمل گلوکز در آن‌ها تشخیص داده شده نیز خطر بالایی در ابتلا به دیابت نوع ۲ دارند.


علایم دیابت نوع ۲ چیست؟

افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یک سری از علایم را تجربه می‌کنند. شامل:

* تشنگی و پرنوشی

* پُرادراری

* تاری دید

* زودرنجی و تحریک پذیری

* بی حسی یا سوزش دست و پا

* عفونت مکرر لثه، پوست و مثانه

* عدم بهبودی زخم‌ها

* خستگی زیاد غیر قابل توجیه.

اما باید بدانید در بعضی موارد دیابت نوع ۲ هیچ علامتی ندارد. در این گونه موارد افراد مبتلا ماه‌ها یا حتی سال‌ها بدون این که از بیماری خود مطلع باشند به زندگی ادامه می‌دهند. دیابت آن قدر به تدریج پیش می‌رود که حتی گاهی اوقات علایم آن قابل شناسایی نیست. به همین دلیل خیلی از مبتلایان به دیابت تا سال‌ها از بیماری خود اطلاع ندارند.


چه کسانی به دیابت نوع ۲ مبتلا می‌شوند؟

عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شامل چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا و عدم تحرک بدنی کافی است. همچنین مطالعات نشان داده اند که خطر ابتلا به دیابت با افزایش سن افزایش می‌یابد به همین دلیل به این نوع از بیماری دیابت بزرگسالان نیز گفته می‌شود. بر همین اساس افراد چاق بالای ۴۰ سال ریسک بالاتری برای ابتلا به دیابت نوع دو دارند. البته ظهور این نوع دیابت در افراد جوان نیز در حال افزایش است.

همچنین افرادی که دردوره بارداری به دیابت مبتلا می‌شوند، که دیابت بارداری نام دارد، ممکن است بعد‌ها به دیابت نوع ۲ دچار شوند.

 منبع:ایسنا /تبیان

 انتهای پیام/

«ورزش+عصاره انار»، درمانی طبیعی برای دیابت

برچسب ها: دیابت ، انار ، انسولین ، ورزش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.