به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، داکتر کریمه ناصری، ترینر متخصص نسایی ولادی در زایشگاه دولتی هرات میگوید که به طور میانگین در هر ماه بین ۲۳۰ تا ۲۶۰ مورد سقط جنین که شامل سقط کامل، نیمه کامل و دیگر موارد است، در این مرکز درمانی ثبت می شود.
او میگوید که در هر ۲۴ ساعت حدود بیست عمل کورتاژ در این زایشگاه صورت میگیرد.
به گفته خانم ناصری این آمار فقط مختص شفاخانه دولتی است و آماری از شفاخانههای خصوصی ندارند.
متخصصان نسایی ولادی میگویند که شصت درصد سقط جنین به دلیل مسایل ایمنی بدن مادر اتفاق میافتد و در کنار این؛ عفونتها، کمخونی،عوامل محیطی و بیتوجهی مادران نیز عامل مهم این پدیده محسوب میشوند.
شهروندان هرات نیز اما تاکید دارند که نداشتن آگاهی لازم در این زمینه باعث بالا رفتن آمار سقط جنین شده است.
محمد فاروق، یک تن از شهروندان هرات میگوید که از اینگونه مسائل آگاهی ندارد و داکتر نیز در این قسمت اطلاع رسانی نمیکنند.
غلام محمد، یکی دیگر از شهروندان هرات که به تازگی ازدواج کرده است، میگوید که اطفال آنان در سه یا چهار ماهگی سقط میشوند.
او میگوید که آگاهیدهی به دولت و ریاست صحت عامه هر ولایت بر میگردد و آنان باید برنامههای دوامدار در این زمینه داشته باشند.
داکتران نسایی ولادی اما تاکید بر این دارند که زنانی که قصد باردار شدن دارند، باید قبل از آن معاینات ویژهای را تکمیل کنند.
آنان همچنین میگویند که برای جلوگیری از سقط جنین، سه ماه قبل از بارداری از قرص/تابلت "فولیک اسید" استفاده و وسایل سنگین بلند نکنند.
این داکتران همچنین تاکید دارند که زوجها باید در مراحل نخست بارداری، مراقبت رفتارهای جنسی خود نیز باشند.
با این حال، داکتران خواهان ایجاد مراکز آگاهی دهی برای زنان باردار هستند.
نجیبه آذر، متخصص نسایی ولادی میگوید که ایجاد چنین مرکزی برای آگاهی دهی مسائلی مربوط به حاملگی از قبیل شرایط نگهداری، بهداشت، ویزیتها و معایناتی که باید انجام شود، واکسینها، رژیم غذایی و دیگر فعالیتهای مربوط به آنان، امری ضروری است.
وی میگوید که بیشتر زنان حامله نسبت به این مسائل آگاهی ندارند و باید با مشاور صحبت کنند.
با این وجود، بیشتر زنانی که برای نخستین بار حامله میشوند، با سقط جنین مواجه هستند و داکتران نسایی ولادی نیز توصیه میکنند که خانواده باید مراقبت جدی از زنان باردار داشته باشند.
انتهای پیام/