به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ القدس العربی در گزارشی نوشت: سریال سیاسی سعودی بدون این که توجه ناظران را جلب کند، تابستان گذشته، با اقدام خطرناک محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و بازداشت محمد بن نایف ولیعهد و نامزدی که برای نشستن بر تخت پادشاهی عربستان پس از سلمان بن عبدالعزیز، بیشترین شانس را داشت، آغاز شد.
محمد بن سلمان، نایف را به مصرف مواد مخدر، افراط و انجام ندادن وظایف محول شده به وی، متهم کرد. وی برای این که برکناری محمد بن نایف را توجیه کند، این موضوع را در هیئت بیعت مطرح کرد و برخی شاهزادگان بدون هیچ گونه محافظه کاری، برای او دست زدند.
محمد بن سلمان پس از بازداشت نایف، آن نمایشنامه معروف را به اجرا گذاشت و محمد بن نایف دست محمد بن سلمان را بوسید، گویی به اختیار خود، از این سمت صرف نظر کرده است.
شاهزادگان به نقشه ولیعهد توجهی نکردند، حتی برخی از آنها به امید دستیابی به سمتهای مهم مانند حاکمیت بر منطقه ای از مناطق کشور، در برنامه وی ورود کردند. برخی دیگر نیز به این برنامه پیوستند، زیرا محمد بن نایف را مانع سختی بر سر راه رسیدن به پادشاهی می دانستند و بر این باور بودند که محمد بن سلمان، جوان بی پروایی است که با ارتکاب اشتباهاتی، از مسابقه رسیدن به پادشاهی، دور خواهد شد.
اما پس از اتفاقی غافلگیرکننده، کسانی که یکی از دو سناریو را در پیش گرفتند، به اتهام فساد مالی دستگیر شدند.
بازداشت شاهزادگان، پایانی برای کار آنهاست. شاهزاده متعب بن عبدالله، رقیب قدرتمند محمد بن سلمان و مسئول گارد ملی به مدت چندین سال، اکنون به طور کامل از عرصه سیاسی محو می شود.
محمد بن سلمان، کار ولید بن طلال را که از مهم ترین اعضای خاندان پادشاهی و معروف ترین آن ها در خارج است، نیز به پایان رساند. وی همچون خاری در گلوی محمد بن سلمان بود. ولید بن طلال از جمله کسانی بود که خواستار آزادی زنان و رویکرد تعاملی با جهان بودند. در عین حال، محمد بن سلمان برنامه های ولید بن طلال را اجرا می کند؛ اما پس از انداختن وی در زندان ریتز کارلتون، این کار را انجام داد.
ولیعهد عربستان حضور ولید بن طلال و شهرت وی را برنمی تابد. وی به ثروتمندترین بازرگان در میان بازرگانان عرب در دهه های اخیر معروف است و از سرمایه گذاری های در داخل، به سرمایه گذاری در بزرگترین شرکت های بین المللی مانند سیتی بانک و توییتر منتقل شد و در پروژه های توسعه ای با بزرگان این دوران مانند بیل گیتس، مشارکت دارد.
از این رو، محمد بن سلمان تصمیم گرفت وی را از معادله سیاسی مالی بیرون کند؛ اما ولید بن طلال به اقدامات چالش برانگیز خود ادامه می دهد و به نوشته مطبوعات عربی و بین المللی، وی از بازپرسانی که محمد بن سلمان آنها را تعیین کرده است، خواست محاکمه علنی صورت بگیرد تا درباره منابع اموال خود توضیح دهد و «شفافیت» سرمایه گذاری های خارجی خود را ثابت کند.
همگان می دانند انجام محاکمه علنی، محال است، زیرا باز کردن هر پرونده ای، بر دیگر پادشاهان، از جمله سلمان بن عبدالعزیز و حتی خود محمد بن سلمان ولیعهد این کشور تاثیر خواهد گذاشت، زیرا وی گران ترین اتومبیل، منزل و کشتی جهان به ارزشی بالاتر از یک میلیارد دلار را در اختیار دارد. این دارایی ها از کجا آمده است؟
اتفاقاتی که در عربستان روی می دهد، سریالی سیاسی- تلویزیونی است که بدون نگاهی به تاریخ، شاید مناسب ترین عنوان برای آن، «مصیبت شاهزادگان» باشد.
انتهای پیام/