به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه ، امروز در همایش صیانت از نهاد مقدس روحانیت که در سالن همایشهای مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، اظهارداشت: طلبههای حوزههای علمیه باید معارف دینی را در درجه نخست در زندگی خود مورداستفاده قرار دهند.
وی با اشاره به جایگاه ویژه نهاد روحانیت، افزود: جایگاه و رسالت این نهاد مهم در کشور بهمثابه جایگاه و رسالت پیامبری و امامت بوده که برای ایفای نقش کردن در این جایگاه نیز باید از معرض آفتهای موجود در امان بود.
امامجمعه قم تدوین کارویژههای روحانیت را موردتوجه قرارداد و گفت: در کارویژه روحانیت بیش از 250 عنوان از مأموریتها و رسالتهای جامعه روحانیت در عصر کنونی احصا و شناساییشده که درمجموع در سه بخش الزامات بقای روحانیت، وظایف روحانیت در برابر جامعه ایران و جهان به همراه کار ویژههای روحانیت در برابر نظام اسلامی تقسیمبندی و تدوینشده است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با تأکید بر اهمیت ورود روحانیت در عرصه پاسخگویی به نیازهای جدید جامعه تصریح کرد: برای پاسخگویی به نیازهای روز جامعه 12 حوزه دانشی در شورای گسترش حوزه به تصویب رسیده که این حوزههای دانشی متناسب و منطبق با نیازهای روز جامعه می باشد.
آیتالله اعرافی با بیان اهمیت داشتن مهارتهای مختلف در راستای تأثیرگذاری و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه ابراز کرد: داشتن نظام متناسب اخلاقی و تربیتی در داخل و خارج از کشور دو شرط مهم واصلی پاسخگویی نهاد روحانیت به سؤالات و نیازهای روز جامعه است که الزامات آن نیز در حوزه علمیه در دست اقدام است.
وی ادامه داد: باید در برابر آسیبهایی که در حوزه روحانیت وجود داشته هوشیار بود، همچنین نهاد روحانیت در طول تاریخ نیز دستاوردها و توفیقات بسیار بزرگی را کسب کرده که باید به این قبیل از مسائل نیز توجه کافی داشت.
عضو شورای عالی حوزه با اشاره بهضرورت فروتنی روحانیت در برابر اقشار مختلف مردم تصریح کرد: مردم پشتوانههای اصلی روحانیت بوده و فروتنی به مردم هم در ذات نهاد روحانیت نهفته است که سبب میشود دامنه فعالیتهای نهاد حوزه بسیار وسیع و پردامنه شود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با تأکید بر لزوم هشداری در برابر آسیبهای پیرامون نهاد روحانیت، عنوان کرد: اگر حوزههای علمیه نسبت به آسیبها هوشیار نباشند ممکن است از همان ناحیه ضربه خورده و هویت حوزه در معرض آسیبهای مختلف بیرونی و درونی قرار گیرد.
اعرافی طرح و توطئههای دشمنان نظام علیه انقلاب و حوزه را موردتوجه قرارداد و تصریح کرد: از جمله اهداف اندیشمندان غربی شناسایی دقیق حوزههای علمیه برای ضربه زدن بهنظام و انقلاب بوده است، چراکه حوزههای علمیه با رهبری امام راحل تحولی بزرگ و عمیقی در دنیا به وجود آورد که در سطح کشورهای مختلف نیز اثرگذاریهای خود را داشته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: باید پایههای معرفتی و علمی حوزههای علمیه تقویت شود، چراکه تزلزل این پایهها میتواند برای حوزههای علمیه یک آسیب و تهدید باشد، همچنین باید توجه داشت که گرایش به دانشگاه نیز در بین طلاب اگر به نیت ادای وظیفه باشد شایسته تقدیر است و در غیر این صورت نیز آسیبهای مشخصی را به دنبال دارد.
امامجمعه قم گفت: نباید اجازه داد که فاصله بین طلاب با تودههای مردم و گروههای اجتماعی و مرجع در جامعه زیاد شود، همچنین حوزههای علمیه باید در زمینههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز دارای ایده و فکر باشند، غفلت از گذشته تاریخی حوزههای علمیه نیز یک آسیب جدی بوده که باید در بین تمامی مراکز حوزوی موردتوجه قرار گیرد.
انتهای پیام/الف