به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،هزاران نفر در دنیا در آرزوی روزی هستند که شغل شان را رها کنند و از زندگی کارمندی راحت شوند. در واقع بر اساس نظرسنجی که موسسه گالوپ انجام داده است، 87 درصد کارمندان در سراسر دنیا علاقه ای به شغل کارمندی شان ندارند. اما رها کردن این شغل و شروع کسب و کار شخصی تان، فقط نیمی از ماجراست.
شما باید آماده کارآفرین شدن شوید. علاوه بر سروسامان دادن به مسائل مالی و داشتن برنامه کاری مشخص، باید ذهن تان را نیز آماده این تغییر بکنید.
عادات شما موفقیت تان را شکل می دهند و اگر هنوز درگیر ذهنیت کارمندی باشید، اقدامات تان با شکست مواجه خواهند شد. شما باید ذهنیتی کارآفرینانه داشته باشید و طوری فکر کنید که رهبران بزرگ دنیا می اندیشند.
کارآفرینی کاملا با کارمندی متفاوت است و طرز نگرش تان در این مورد ممکن است کاملا اشتباه باشد. در ادامه به پنج تغییری که باید در ذهنیت تان اعمال کنید تا خود را برای واقعیت های دنیای کارآفرینی آماده سازید، اشاره می کنیم.
ذهنیت کارمندی را با نگرش کارآفرینی عوض کنید
1. ذهن تان را طوری تربیت کنید که تفکری ورای تفکر معمول داشته باشد.
زمانی که شغل کارمندی تان را رها کنید، دیگر زندگی معمولی نخواهید داشت. این بدان معناست که شما باید ذهن تان را به سوی احتمالات و شرایط جدیدتری که ممکن است در گذشته با آنها مواجه نشده باشید، بکشانید.
وارن بافت، در مقاله ای که برای مجله تایم نوشته بود، گفت که «اگر بخواهید کار غیر معمولی را انجام دهید، همه می خواهند شما را از آن منع کنند». به عبارت دیگر، مردم از ذهنیت شما باخبر نیستند، اما نباید اجازه دهید این موضوع باعث متوقف شدن شما بشود. اگر می خواهید موفق شوید، باید کسب و کار خلاقانه ای داشته باشید، چیز جدیدی ارائه کنید و متفاوت باشید.
2. هم ذهنیت کوتاه مدت داشته باشید و هم بلندمدت
آلبرت اینشتین گفته است: «اگر بشریت می خواهد زنده بماند و به سطوح بالاتری دست یابد، باید نوع تفکر دیگری را پیش بگیرد.»
این نوع تفکر جدید باید بر اهداف استراتژیک متمرکز شود. شما باید ذهنیت خاصی برای کسب و کارتان داشته باشید و بدانید که دقیقا می خواهید به کجا برسید و چگونه می خواهید این مسیر را طی کنید. شما، به عنوان یک کارآفرین، رهبر کسب و کارتان هستید و اعضای تیم تان به شما چشم دوخته اند تا مسیر موفقیت را به آنها نشان دهید.
برنامه تان چیست؟ شما باید هم هدف بزرگ تان را مد نظر داشته باشید و هم از تک تک مراحلی که باید طی کنید، باخبر باشید؛ سپس باید این ذهنیت را به اعضای تیم تان منتقل کنید و مطمئن شوید که همه آنها از نقش فردی شان در گروه آگاهی دارند.
3. اجازه دهید همه چیز بر عهده شما باشد.
کارآفرین شدن ممکن است کار ترسناکی باشد. موفقیت شما فقط و فقط به کاری که انجام می دهید، بستگی دارد. دیگر نمی توانید به حقوق ماهیانه یا مزایای شغلی تان تکیه کنید.
وقتی هنوز کارمند بودید، حتی اگر روز خوبی را نیز پشت سر نمی گذاشتید، می دانستید که حقوق آن روز را می گیرید، اما به عنوان یک کارآفرین این طور نیست. اگر کسب و کارتان موفق نباشد، شما هم پولی به دست نخواهید آورد.
علاوه بر این، افراد دیگری نیز هستند که برای امرار معاش شان به شما وابسته اند. همچنین کارآفرینی این معنا را در خود دارد که این شما هستید که باید به خودتان انگیزه بدهید. دیگر رئیسی در کار نیست که از ترس او کاری را انجام دهید. باید منظم و متمرکز باشید و به سختی و به مدت طولانی تری کار کنید.
4. باید همه نوع کاری را بلد باشید.
شما به عنوان یک کارآفرین نمی توانید بگویید «این کار مناسب من نیست» یا «این وظیفه من نیست». همه چیز وظیفه شماست، هیچ کس دیگری قرار نیست باری را از روی دوش شما بردارد.
این شمایید که باید مطمئن شوید همه چیز به خوبی پیش می رود و این ممکن است به معنای انجام دادن کارهایی باشد که قبلا انجام نمی دادید. شاید مجبور شوید گاهی وظایف گروه های حسابداری، فناوری و اطلاعات، بازاریابی و فروش را نیز بر عهده بگیرد.
کارآفرینان معمولا از پس کارهای زیادی بر می آیند و همیشه در حال یادگیری چیزهای جدید و سخت کوشی هستند. اگر فکر می کنید کارآفرینی به معنای پشت میزنشینی و کار نکردن است، بهتر است به همان شغل کارمندی تان برسید.
همان طور که رابرت کیوساکی، نویسنده و سرمایه گذار، در توئیتر خود نوشته است: «ما کارآفرینان وقتی خسته ایم از کار دست نمی کشیم، بلکه زمانی کار را کنار می گذاریم که تمام شده باشد.»
5. انعطاف پذیر، متمرکز و مثبت نگر باشید
رویکرد شما نقش زیادی در کسب و کارتان دارد. نباید اجازه دهید مشکلات مانع کارهای تان شوند. کارآفرینان باید مثبت نگر باشند و روی اهداف شان تمرکز کنند. شور و شوق تان باید به شما انگیزه کافی بدهد.
همان طور که استیو جابز در مصاحبه اش با موسسه اسمیتسونین گفته است، «هر کسی در دنیای کارآفرینی زنده نمی ماند، مگر آن که شور و اشتیاق بسیار زیادی داشته باشد. خیلی زود تصمیم می گیرید تسلیم شوید. پس باید ایده یا مشکلی داشته باشید که با جان و دل بخواهید انجامش داده یا حل و فصلش کنید؛ در غیر این صورت، مقاومت زیادی در برابر مشکلات دنیای کارآفرینی نخواهید داشت.»
منبع:مجله پنجره خلاقیت
انتهای پیام/