به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ سید مسعود عظیمی مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد گفت: استان یزد پتانسیل تولید 50 درصد از روغن کنجد مورد نیاز کشور را دارا است.
محمدجواد دوست حسینی کارآفرین عرصه فرآوردههای کنجدی گفت: در دوماهه گذشته نوسان قیمت در کنجد زیاد بوده و حدود 40 درصد افزایش قیمت در این محصول داشتیم.
دوست حسینی کنجد و فرآوردههای کنجدی در اکثر کشورهای فقیر بهعنوان جانشین گوشت بکار میرود و ازنظر طب قدیم ایران نیز، کنجد گرم و بسیار مغذی است.
وی گفت :کنجد غذای کسانی است که میخواهند عمر زیاد توأم با سلامتی داشته باشند، بهترین وسیله راحتی و بیمهکننده جوانی کنجد است.
دوست حسینی غذایی که بر هر دارویی ترجیح دارد کنجد بوده که تقریباً بیشتر مواد مورد ساختمان بدن را دارا است لذا یک غذای قیمتی و پرارزش برای انسان متمدن است و دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد.
محمدجواد دوست حسینی در خصوص روند کاری خود در تهیه و تولید فرآوردههای کنجدی، گفت: 24 الی 25 سال است که در این عرصه در حال فعالیت بودهام و این کار جزء مشاغل اجدادی ما محسوب میشود.
وی با اشاره به فرآوردههای تولیدی در کارگاه خود، اظهار داشت: این فرآوردهها را در دو فروشگاه که زیر نظر خودمان است به مشتریان عرضه نموده و بیشترین تبلیغی که برای فرآوردههای ما صورت میگیرد از طریق کیفیت خوب محصولات و مشتریهای ما صورت میگیرد.
وی با اشاره به این که شهرستان اردکان قطب تولید محصولات کنجدی در استان یزد و کشور است، گفت: در صورتی که حمایتهای دولتی و ارائه سوبسید های لازم به واحدهای تولید کننده روغن کنجد اختصاص یابد، رونق چشمگیری در این صنعت ایجاد خواهد شد و شاهد ایجاد اشتغال قابل ملاحظه ای خواهیم بود .
این کارآفرین فرآوردههای کنجدی با برشماری مشکلات موجود در این عرصه که از توسعه روند کاری جلوگیری میکند، افزود: رکود تورم در کسادی بازار تأثیرگذار بوده و باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است همچنین سنگین شدن تعرفهها و مشکلات واردات نیز دامنگیر این صنف شده است.
این کارآفرین فرآوردههای کنجدی بابیان اینکه در دوماهه گذشته نوسان قیمت در کنجد زیاد بوده و حدود 40 درصد افزایش قیمت در کنجد داشتهایم، تصریح کرد: با توجه به این گرانی؛ لیکن ما نتوانستهایم اقلام خود را گران کنیم و از کم شدن سود خود این ضرر را متحمل میشویم، زیرا با توجه به شرایط موجود بازار کشش این افزایش قیمت را نخواهد داشت.
دوست حسینی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: روی آوردن افراد بیتجربه به این حرفه موجب تخریب نرخ شده است؛ همچنین به دلیل نداشتن آگاهی و تجربه و عرضه جنس نامرغوب در بازار باعث ایجاد دوگانگی بین مردم ازنظر کیفیت و قیمت شدهاند.
وی با اشاره به نوسانات قیمت در کنجد موردنیاز واحدهای تولیدی که دلیل آن نیز ارز موجود جهت واردات است، اذعان کرد: با گران شدن کنجد خارجی متعاقباً کنجد ایرانی نیز گران میشود.
این کارآفرین فرآوردههای کنجدی مرغوبیت کنجد ایرانی را در کیفیت فرآوردههای حاصل از آن امری مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: کنجد ایرانی که بیشتر در شهرستان نکا در شمال و لار شیراز زراعت میشود دارای کیفیت بسیار خوبی است، در همین راستا برای تهیه فرآوردههای کنجدی از کنجد ایرانی استفاده میکنیم.
دوست حسینی در خصوص توجه به کیفیت فرآوردههای کنجدی ازجمله ارده و حلواارده، یادآور شد: باید توجه شود که برخلاف تصور عام در خصوص اینکه ارده باید غلظت داشته باشد؛ لیکن ارده باید رقیق بوده و پرروغن و شیرین باشد، همچنین حلواارده نیز باید رنگ شفافی و طعم مناسبی داشته باشد.
وی در پایان با عنوان اینکه تولید حلوا و ارده یکی از کارهای سنتی است که صورت میگیرد و باید از تولیدات حمایت به عمل آید، ادامه داد: در این راستا درخواست حمایت از مسئولین ذیربط را داشته تا با تخصیص وام در جهت خرید ماشینآلات و زمین کارگاه؛ همچنین تأسیس یک شرکت تعاونی در جهت تأمین مواد اولیه که از میزان واسطهگریها کم شود و یکی از مواردی که موجب افزایش قیمت میشود یعنی همان واسطهها حذف شوند.
در حال حاضر 4 واحد تولید کننده ظروف بسته بندی در شهرک صنعتی اردکان مستقر شده اند و نقش بسزایی در بهبود کیفیت بسته بندی تولیدات کنجدی دارند.
شهرستان اردکان قطب تولید محصولات کنجدی در استان یزد و کشور است.
انتهای پیام/ی