غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو و مشاور وزیر در گفت و گو در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: متاسفانه مصرف آنتیبیوتیک در ایران حدود 2.5 برابر کشورهای مشابه است که امیدواریم این آمار غیر منطقی به زودی کاهش پیدا کند.
وی بیان کرد: در راستای کاهش تجویز آنتیبیوتیک و داروهای مختلف آموزشهای خوبی به گروههای مختلف پزشکان و به خصوص پزشکان عمومی در حال انجام است و همکارانی که داروهای اضافی و به خصوص آنتیبیوتیک به مردم تجویز میکنند به کمیته مربوطه دعوت میشوند.
اصغری با بیان اینکه، مصرف آنتیبیوتیک و داروهای خود سرانه در بین مردم ایران از استاندارد دنیا بالاتر است، افزود: برخی از بیماران بستری در بیمارستانها بسته به عارضهشان چندین نوع آنتیبیوتیک مصرف میکنند ولی متاسفانه برخی افراد به دلیل سرماخوردگیهای ساده ویروسی به صورت خودسرانه آنتیبیوتیک از داروخانهها درخواست میکنند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تجویز خودسرانه دارو به مردم از سوی داروخانهها غیر مجاز است، ادامه داد: داروی پریپاراتاید کمیاب نبوده و فقط از پوشش بیمه خارج شده است و افراد میتوانند به صورت آزاد این دارو را تهیه کنند.
وی تاکید کرد: داروی پارکینسون به اندازه کافی در بازار موجود است و نوع داخلی آن کیفیت لازم را دارد.
اصغری اظهار کرد: داروی پارکنیسون حدود 10 درصد در بازار ایران سهم دارد و بیشتر مشکلات در توزیع این دارو است.
وی یادآور شد: برخی مردم و حتی پزشکان علاقه زیادی به تجویز و مصرف داروهای خارجی دارند که تنها سهمشان در بازار کشور حدود 10 درصد است.
انتهای پیام/