به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست بررسی برنامه غنی سازی نان با ویتامین D با حضور کارشناسان معاونت بهداشت وزارت بهداشت و پروفسور ابراهیم المدفا رئیس سابق انجمن بین المللی علوم تغذیه (IUNS) و رئیس دپارتمان تغذیه دانشگاه وین و سازمان جهانی بهداشت در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد.
در این نشست هدایت حسینی، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با تاکید بر اهمیت پرداختن به کمبود گسترده ویتامین D بیان کرد: کمبود ویتامین D از مشکلات شایع در سراسر دنیاست و ایران نیز از این امر مستثنی نیست.
وی با اشاره به اینکه داده های برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه (Food and Nutrition Surveillance) که از سال 1392 به همت محققان انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی در کشور آغاز شده است، افزود: این داده ها حاکی است که بیش از 70 درصد کودکان و بزرگسالان ایران مبتلا به درجات مختلفی از کمبود ویتامین D هستند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود: برای تحقق اهداف توسعه پایدار، وزارت بهداشت در قالب برنامه های مشترک با سازمان جهانی بهداشت، برنامه غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D را در اولویت قرار داده است.
براساس این گزارش پروفسور المدفا رئیس سابق انجمن بین المللی علوم تغذیه (IUNS) و رئیس دپارتمان تغذیه دانشگاه وین گزارشی از وضعیت ویتامین D در سایر کشورها و راهکارهای موفق برخی کشورها در مقابله با کمبود این ویتامین ارائه کرد و همچنین نیستانی، مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو نیز گزارشی از تجربه موفق این مجموعه در غنی سازی آرد با ویتامین D ارائه کرد.
گفتنی است؛ در این جلسه به استفاده از غنی سازی اجباری مواد غذایی به خصوص آرد گندم به عنوان راهکار بهینه مقابله با کمبود گسترده ویتامین D تاکید شد.
انتهای پیام/