به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ مهدی زندیه وکیلی معاون عمرانی استاندار مرکزی در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوای کلانشهرهای کشور که در تهران تشکیل شدگفت: برای کاهش آلودگی هوای اراک، طرح جامعی را با همکاری دانشگاههای اصفهان و شریف تهران تهیه کردیم و کارهایی را که میشد انجام دهیم، براساس این طرح انجام دادیم.
زندیه وکیلی با اشاره به اقداماتی که در اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک صورت گرفته، افزود: یکسری اقدامات بسیار موثر برای کاهش آلودگی هوای اراک صورت گرفت که از آنجمله تغییر سوخت و جایگزینی گاز بجای مازوت در نیروگاه شازند و حذف روزانه ۷۰۰ تن گوگرد از محصولات و اگزوز پالایشگاه این شهراست.
وی برنامه ریزی برای استفاده از بنزین با استاندارد یورو ۴ را ضروری دانست و اضافه کرد: در حال حاضر در پالایشگاه شازند بنزین یورو ۴ و بالاتر تولید میشود و هیچ مشکلی ندارد و موجب کاهش قابل ملاحظهای از ذرات معلق در هوای اراک شده است.
معاون عمرانی استاندار مرکزی خروج وسایط نقلیه سنگین و سبک از چرخه ترافیک کلانشهرها را خارج حیطه مسئولیت مدیران استانی دانست و ادامه داد: جایگزینی خودروهای نو بجای وسایط نقلیه فرسوده بخصوص اتوبوسها و کامیونها از ناوگان حمل ونقل عمومی کلانشهرها در حیطه مسئولیت و امکانات استانها نیست و نیاز به بسته حمایتی دولت از جمله اعطای تسهیلات بلاعوض و کم بهره دارد.
وی بیان کرد: محصول تولیدی پالایشگاه ما (پالایشگاه امام خمینی شازند) در گازوئیل ۵۰ پی پی ام بیشتر گوگرد ندارد و از بنزین آن هم گوگرد، حذف شده که تاثیر بسیار زیادی در کاهش آلودگی هوا دارد و میتوان این فرآیند را با برنامه ریزی به سایر استانهای کشور هم تعمیم داد.
کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا کلانشهرهای کشور به ریاست عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور استانداران و شهرداران کلانشهرها در تهران برگزارو در این جلسه مقرر شد پیشنهاد برداشت مبلغ ۹ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای مدیریت پسماند و کنترل ریزگردها در کلانشهرهای کشور، از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه و در صورت تصویب نمایندگان؛ به لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ الحاق شود.
انتهای پیام / ج