به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ سید محمد حسینی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: با توجه به جایگاه بنای تاریخی مسجد جامع ساوه هر ساله میبایست مرمتهای مورد نیاز این بنا انجام گیرد و در سال جاری هم با نظر کارشناسان مبنی بر نیاز بام مسجد به تعمیر و مرمت اضطراری، این عملیات در مراحل پایانی است.
حسینی افزود: عملیات مرمتی مسجد جامع ساوه در سال جاری و طی ۸ ماه گذشته در سه پروژه با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد ریال با سرعت مطلوبی پیگیری شده و در حال اتمام است .
وی با بیان اینکه مرمت و بندکشی جدارههای آجری و همچنین اجرای سامانه نورپردازی نیز پروژههای دیگری هستند که امسال در مسجد جامع ساوه انجام میشود اضافه کرد: با اتمام این پروژهها و علی الخصوص پروژه نورپردازی، این بنای مهم تاریخی جلوهای تازه پیدا میکند و زینت بخش شبهای شهرستان ساوه خواهد بود.
مسجد جامع ساوه یکی از منحصر به فردترین بناهای دوران سلجوقی است و از زمان ساخت بنا تا کنون در دورههای مختلف تاریخی نو سازی شده و از بنای ابتدایی، اکنون چیز زیادی باقی نمانده است.
شاخصه دیگر این بنا وجود بارقههایی از ادوار پیشا اسلامی، ابتدای دوره اسلامی و دوره صفویه است.
احتمالا این بنا که از خشت و گل ساخته شده پیش از ورود اسلام به عنوان آتشکده استوار بوده و بعد از ورود اسلام به عنوان مسجد کاربرد پیدا کرده است.
انتهای پیام / ج