به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ امروزه طلاق یکی از معضلاتی است که برخی خانواده ها را درگیر کرده و در واقع بحرانی در روابط اجتماعی است که بنیان خانواده ها را سست می کند و آسیب های عاطفی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زیادی برای زوجین و فرزندان به همراه دارد.
رسیدن ایران به مقام چهارم جهانی طلاق خبری است شاید باورنکردنی، به همین منظور تصمیم گرفتیم که به برخی از شایع ترین علل طلاق در بین زوجین اشاره داشته باشم. بزرگترین و مهمترین معضل طلاق، عدم شناخت دقیق زوجین پیش از ازدواج نسبت به یکدیگر است.
ارتباط های افراطی و لگام گسیخته در ازدواج های خیابانی که امروزه بیشترین نوع آشنایی و ازدواج را به خود اختصاص داده است، منجر به عدم شناخت صحیح می شود. حدود 60 درصد از طلاق ها مربوط به نارضایتی جنسی بین زوجین است. همچنین، عوامل اقتصادی مانند: فقر و بیکاری و پس از آن اعتیاد از دیگر عوامل مهم جدایی همسران از هم می باشد. لازم به ذکر است که بیشترین میزان طلاق در زنان خانه دار (بیش از 72 درصد) در مقایسه با زنان شاغل دیده می شود که شاید مؤید این نظر باشد که احساس استقلال در خانم ها سبب افزایش رضایتمندی زناشوئی می شود.
عدم تفاهم، عدم بلوغ اجتماعی، تفاوت های فرهنگی، اختلافات نامعقول سنی، سوء ظن همسران نسبت به هم، دخالت های خانواده ها و ازدواج های اجباری نیز از دیگر عوامل تأثیرگذار در طلاق زوجین هستند. از طرفی دیگر میزان تحصیلات، شغل و موقعیت مطلوب اقتصادی، تعداد فرزندان و غیره از عواملی هستند که در پیشگیری از طلاق مؤثر می باشند.
کارشناسان بر این باورند که درگیری ها و جنگ و جدال هائی که بین والدین صورت می گیرد هیچ وقت از ذهن بچه ها بیرون نمی رود و یادآوری آن خاطرات تلخ در بزرگسالی، افسردگی برای او پدید می آورد و اگر نگاهی به راهروهای دادگاه بیندازیم و یا گذرمان به آنجا بیفتد چه بسیار زنان و مردانی می بینیم که با بچه های قد و نیم قد و معصوم در راهروها نشسته اند.
مسعود رضایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس پیشتر گفته بود : واقعیت آن است که بیکاری، فقر و مباحث اقتصادی عمده علت افزایش آمار طلاق بوده و تا زمانی که برای رفع معضل بیکاری چارهای اندیشیده نشود همچنان باید شاهد رشد آمار طلاق و دیگر آسیب و چالشهای اجتماعی در کشور باشیم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خلاء قانونی و ضعف قوانین در حوزه خانواده و ازدواج جوانان دیده نمیشود در ارتباط با علت عدم اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان، افزود: قوانین بر زمین نهاده زیادی در بحث خانواده و تسهیل امور ازدواج جوانان وجود دارد که تاکنون به اجرای آنها توجهی نشده و در حقیقت تنها بر روی کاغذ باقی ماندهاند.
وی معتقد است: مشکلات اقتصادی زوجین با تصویب قانون رفع نمیشود بلکه با تامین منابع لازم و رفع مشکلات اقتصادی رفع میشود.
رضایی با تاکید بر لزوم رفع مشکلات اقتصادی سد راه زندگی زوجین و همچنین فرهنگسازی مناسب برای کاهش آمار طلاق تاکیدمیکند و با انتقاد از اینکه رفع مشکلات اقتصادی دغدغه مسئولان نیست، میگوید: بی توجهی به مشکلات زوجین و جوانان به گونهای است که با وجودی که منابع لازم از سوی بانکها برای ازدواج جوانان در نظر گرفته شده اما متاسفانه برخی جوانان از اخذ وام 10میلیونی محروم ماندهاند این در حالی است که مشکلات و مباحث اقتصادی نقش عمدهای در افزایش آمار طلاق ایفا می کند.
رضایی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه در حالی با افزایش آمار طلاق در کشور روبهرو هستیم که ازدواج در کشور کاهش پیدا کرده است، گفت: با تامین مسکن و بهبود وضعیت اشتغال در کشور میتوان در جهت کنترل و کاهش آمار طلاق گامی اساسی برداشت و در واقع با تبلیغ، هشدار دادن، ابراز نگرانی در ارتباط با افزایش آمار طلاق و همچنین معایب طلاق هیچ گرهای از معضل طلاق باز نمیشود.
وی با بیان اینکه با تدوین آییننامه و تصویب قوانین نمیتوان آمار طلاق را کاهش و به اختلافات خانوادگی پایان داد، میگوید: چون زندگی زوجین تحت شعاع مسائل اقتصادی قرار گرفته بنابراین تمایل و رغبتی برای مراجعه به مراکز مشاوره و همچنین آمادگی ذهنی برای پذیرش نصحیت و موعظه ندارند.
بررسی ها نشان می دهد عدم شناخت زوجین از یکدیگر و ازدواج های خیابانی باعث شده تا امروز بیش از 70 درصد از بزهکاران در کشور بچه های طلاق باشند و به همین دلیل باید با فرهنگ سازی مناسب در بین اقشار مختلف جامعه از این وضعیت جلوگیری شود.
برگزاری همایش راهکارهای پیشگیری از طلاق و عواقب بعد از طلاق از ضروریات است و برگزاری کلاس های مهارت زندگی و تبلیغ بیشتر در زمینه الگوهای دینی مذهبی توسط سازمان ها و ادارات فرهنگی و آموزشی باید با جدیت دنبال شود.
پژوهش ها نشان می دهد که افراط و تفریط در روابط دختر و پسر قبل از ازدواج هر دو مشکلاتی را در آینده فراهم می آورد، چنانچه دختر و پسر فقط در مراسم خواستگاری یکدیگر را ببینند و به طور ظاهری همدیگر را بپسندند و جنبه های شخصیتی، رفتاری و فکری را در نظر نگیرند پس از مدتی مشکلاتی را در زندگی تجربه کرده و اگرهم روابط بی بند و بار داشته و بی توجه به مسائل اخلاقی و فرهنگی طرف مقابل باشند بازهم در آینده مشکلات متعددی خواهند داشت.
این واقعیت که امروزه در بعضی از خانواده ها به طورعام داغ بدنامی به طلاق زده نمی شود نیز باعث افزایش روز افزون این پدیده می شود تا اندازه ای نتیجه تغییر و تحولات اجتماعی است که با رشد شهرنشینی و صنعتی شدن و به تبع آن گذر جامعه از مرحله سنتی به مدرن پدید می آید.
یکی از مسائلی که باعث می شود زنان طلاق بگیرند مسئله استقلال اقتصادی زنان است و به تدریج که زنان از نظر اقتصادی مستقل می شوند به گرفتن طلاق به عنوان یک نوع منزلت اجتماعی نگاه کرده و در پاره ای موارد باعث تشویق زنان به گرفتن طلاق شده است.
مسئله طلاق یکی از رایج ترین مسائل در این دوران است؛ امروزه در اکثر موارد شاهد عدم پای بندی و صبر و تحمل کم زوجین در مواجه با مشکلات زندگی هستیم و همین امر سبب شده تا زندگی مشترک آنها چند سالی بیشتر طول نکشد.
مسئله طلاق جایی وخیم تر خواهد شد که پای فرزند نیز در میان باشد؛ جدا از این موضوع فرد می بایست خود را برای مقابله با تمام پیامد های عاطفی نیز آماده کند. در ادامه به بررسی کلی آسیب های ناشی از طلاق خواهیم پرداخت.
جوامع امروزی از طلاق رنج می برند و راهکارهای جلوگیری از این آسیب اجتماعی را دغدغه خود می دانند.پدیده جدایی با توجه به روند روبه رشد خود نیازمند توجه ویژه ای است.
روزی روزگاری در جامعه ما کمتر خانواده ای را می دیدیم که دچار فروپاشی شوند.مسئله طلاق آنقدر هولناک به نظر می رسد که بسیاری از خانواده ها حتی به دختران خود سفارش می کردند که رفتن به خانه بخت با لباس سفید صورت می گیرد و باید اینقدر با همسر خود زندگی کنی که موهایت هم مثل دندانهایت سفید شود و برگشتی در کار نیست.
اما حالا شرایط اندکی فرق کرده و متأسفانه با نگاهی کوتاه به آمار طلاق به این وضعیت پی می بریم. بر اساس آخرین آمارها تقریبأ نیمی از ازدواج هایی که در شهرهای کشور صورت می گیرد بعد از مدتی به جدایی کشیده می شود و آسیب بزرگی را بر دوش جامعه می گذارد. برای مسئله طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی ضروری است تا ابتدا تعریفی از آن ارائه دهیم.
علم حقوق هم تعریفی از جدایی دارد این علم از زندگی زناشویی به عنوان یک قرارداد یاد می کند که اگر این قرارداد بعد از مدتی بین زوجین فسخ شود طلاق صورت می گیرد.از آنجایی که حفظ جریان زندگی زوجین از دغدغه های امروزی محسوب می شود.
متاسفانه امروزه در میان پروندههای طلاق مطرح در محاکم خانواده، پروندههای «طلاق توافقی» سهم بسیاری را به خود اختصاص دادهاند و زنگ خطر را از مدتها پیش به صدا درآوردهاند؛ به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفتم تیر امسال در دیدار رئیس و مسئولان عالی دستگاه قضایی با تأکید بر تلاش برای تسهیل ازدواج جوانان به برخی مشکلات دادگاههای خانواده از جمله «طلاق توافقی» اشاره کردند و افزودند: قضات با کمک بزرگان خانواده ها، اینگونه مسائل را تقلیل دهند.
بسیاری بر این باور هستند که فرزندان طلاق در این معضل اجتماعی از پدر و مادر خود آسیب پذیری بیشتری دارند، شاید این دیدگاه به نوعی درست به نظر برسد اما در طلاق های امروزی هم کاملأ صادق است.
شرایط اجتماعی در حال حاضر به سمتی رفته که زوجین بعد از گذشت چند سال زندگی مشترک اقدام به آوردن فرزند می نمایند پس بحث ما به سمتی می رود که زندگی های زود گذر را مورد بررسی قرار دهیم در زندگی هایی که کمتر از یکسال دوام دارد تکلیف چیست؟ مرد بیشتر آسیب می بیند یا زن؟
شاید اندکی باور این مسئله برایمان سخت باشد که مردان از زنان در بحث جدایی آسیب پذیری بیشتری دارند چرا که تصور این است که مرد روحیه قوی دارد و حس فراموشی بیشتر نسبت به زن، البته این مسئله را به نوعی هم باید درست تلقی کرد اما مشکل اینجاست که طلاق موجب می شود تا حس اعتمادگری مرد نسبت به زن بیشتر از دست خواهد رفت و به طور طبیعی دارای تمایل بیشتر نسبت به مسائل جنسی هست که همین مسئله وی را از ازدواج مجدد دور می کند و به سمت رفع نیاز خود از راه های موقتی کشیده می شود. فساد اخلاقی وی افزایش می یابد که این امر می تواند برای او آسیب پذیری بیشتری را به همراه داشته باشد.
باطن مرد برخلاف ظاهر وی که نشان دهنده عدم اهمیت جدا شدن از همسر است دچار اختلال روانی شدید و کمبود های عاطفی می شود و در برخی از موارد روی به اعتیاد برای فراموشی موقت خلاءهای زندگی خود می آورد. البته در مسئله طلاق زنان هم آسیب های کمی نمی بینند چراکه آنها پشتیبانی مالی کمتری نسبت به مردان دارند و این امر شاید ضربات جبران ناپذیری را بر روح آنها وارد کند.
زن مطلقه به نوعی انزوا را برای خود بر می انگیزد و از نظر عاطفی دچار افسردگی می شود و حتی در برخی از موارد از خانواده خود هم دوری می نماید چراکه از حس کنترل و خرج کردن غیرت بیش از حد خانواده برایش دل زده می گردد. نگاه اجتماعی نسبت به وی اندکی تغییر می کند و ممکن است مورد سوء استفاده هایی از جانب برخی مردان قرار بگیرد.
یک روانشناس نیز درباره طلاق توافقی به خبرنگار ما گفت: طلاق توافقی طلاقی است که در آن زوجین قادر به سازش و ادامه زندگی نیستند و تصمیم به جدایی میگیرند که این نوع طلاق در بین افراد تحصیلکرده بیشتر است.
زهرا کرمی اظهار کرد: با وجود اینکه طلاق توافقی با رضایت زوجین بوده و بدون دعوا و جنجال است اما با این حال عوارض روحی روانی ناشی از جدایی را بر روی آنها برجای میگذارد.
وی تصریح کرد: پس از جدایی، حتی در بهترین حالت توافق هم زوجین خلأ روانی عاطفی را احساس کرده و برخی سعی میکنند گوشهای از خاطرات و وسایل را نزد خود نگهداشته و برخی دیگر تلاش میکنند همه چیز را به فراموشی بسپرند.
کرمی افزود: رویکرد نگهداشتن خاطرات و رویکرد تلاش برای فراموش کردن آن، هر دو از روشهای نادرست است بلکه در این میان زوجین باید طلاق و جدایی را به عنوان بخشی از زندگی خود بپذیرند و با آن کنا ربیایند.
وی عنوان کرد: گرچه طلاق پدیدهای مذموم است اما با این حال طلاق توافقی بهتر از جدایی با جنگ و جدال است و طلاق توافقی زمانی شکل میگیرد که هر دو طرف به میزانی از بلوغ فکری رسیدهاند.
کرمی گفت: معمولا انتخابهای نادرست، انتخاباتی صرفا بر مبنای بُعد احساسی عاطفی، انتخابی صرفا براساس ویژگیهای موقتی مانند وضعیت مالی، چهره از عوامل ایجاد پدیده شوم طلاق است.
کرمی با بیان اینکه در مواردی دیده شده که زوجین به امید تغییر ویژگیهای رفتاری و شخصیتی طرف مقابل با او ازدواج میکنند، تأکید کرد: شما هرگز نمیتوانید ویژگیهای شخصیتی طرف مقابلتان را تغییر دهید چراکه او سالیان درازی است با آن شکل شخصیتی رشد کرده است.
کرمی با بیان اینکه آشنایی از طریق فضای مجازی و به دنبال آن ازدواج، سرانجام خوبی ندارد، اضافه کرد: در آشنایی از طریق فضایی هر یک از طرفین سعی میکنند خود را بهتر از آنچه هستند جلوه دهند بنابراین شناخت خوبی از طرف مقابل صورت نمیپذیرد.
کرمی با اشاره به اینکه در رفتارهای شخصیتی همه زوجین تفاوتهایی وجود دارد، اظهار کرد: زوجین سعی کنند تفاوتهای جزیی یکدیگر را بپذیرند و درباره آن با یکدیگر گفتوگو کنند.
این مشاور خانواده افزود: افراد پیش از ازدواج باید ابتدا به خودشناسی و شناخت رفتارهای مثبت و منفی خود برسند سپس ویژگیهای شخصیتی طرف مقابل و عادات خانوادگیاش را هم درنظر بگیرند.
این روانشناس گفت: تفاوت سنی دختر و پسر برای ازدواج بهتر است بین 3 تا پنج سال باشد تا زوجین درک بهتری از هم داشته باشند.
سخنگوی ثبت احوال کشور در نشست خبری اخیر خود به آمارهای ازدواج و طلاق نیز اشاره کرد و گفت: در 9 ماهه اول سال جاری 481 هزار و 809 ازدواج نیز به ثبت رسیده است، همچنین در سال 95 به ازای هر هزار نفر 8.8 واقعه ازدواج به ثبت رسیده است که این رقم در سال 90، 11.4 ازدواج به ازای هر هزار نفر بود. همچنین در اکثر استانها میانگین سن اولین ازدواج در حد فاصل سالهای 90 تا 95 برای مردان به 6 ماه و برای زنان به 4 ماه افزایش یافته است و میانگین سن اولین ازدواج برای مردان 27 سال و 3 ماه و برای زنان 23 سال بوده است.
سیفالله ابوترابی اظهار کرد: نرخ ثبت طلاق نیز از سال 90 تا 95 از رقم 1.9 به 2.1 رسیده است. همچنین 133 هزار و 366 واقعه طلاق در پایگاه به ثبت رسیده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در ادامه افزود: میانگین زندگی مشترک برای زوجین طلاق گرفته طی 9 ماهه اول امسال 9 سال است که در 67 درصد طلاقهای ثبت شده عمر ازدواج کمتر از 10 سال بوده و در 45 درصد طلاقهای ثبت شده نیز دوام ازدواج کمتر از 5 سال بوده است. همچنین در 11 درصد طلاقهای ثبت شده نیز میانگین سال زندگی مشترک کمتر از یک سال بوده است. از طرفی میانگین سن مردان هنگام ثبت طلاق 36 سال و 5 ماه و زنان نیز 31 سال و 7 ماه بوده است.
روزگاری کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان هایی بود که به با ثبات ترین استان در موضوع ازدواج شهره بود و طلاق در بین خانواده های لرنشین این استان به عنوان نقطه ضعف تلقی می شد و از یک وجهه منفی برخوردار بود.
اما این موضوع با گذشت خود جای خود را به بی یکی از بی ثبات ترین موضوعات در کهگیلویه و بویراحمد داد و این استان یکی از رتبه داران موضوع طلاق شد.
امروزه در استان، بی ثباتی اقتصادی، افزایش ابتلا به بیماری های روانی، تاثیر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، بیکاری عدم تفاهم و امکان سازش، دخالت خانوادهها، ترک زندگی، محقق نشدن شروط ضمن عقد و اعتیاد به مواد مخدر و فقر مالی باعث شده است که خانواده ها پس از ازدواج در سالهای ابتدایی زندگی مشترک دچار این معضل می شوند و در کوتاهترین زمان ممکن نهاد خانواده که یکی از مقدس ترین نهادها در دین اسلام است از هم می پاشد.
البته در استان به آمار مشخصی در این باره دست نیافتیم چرا که هرکدام از مسئولین سخنی راجع به این آمارها داشت:
1.مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: آمار طلاق در این استان از 36 درصد در سالهای 94 و 95 به 10 درصد در سال 96 کاهش داشته است. ( 26 مرداد 96)
2.مدیر کل سیاسی امنیتی استانداری کهگیلویه وبویراحمد:کاهش 12 درصدی شتاب رشد طلاق در کهگیلویه و بویراحمد(27 خرداد 96)
3. استاندارسابق کهگیلویه و بویراحمد: آمار طلاق در این استان از ۳۶ درصد در سال ۹۴ و ۲۶ درصد در ۹۵ به ۱۰ درصد در سال ۹۶ رسیده که کاهش ۲۶ درصدی را نشان میدهد.(16 مرداد 96)
4. معاون انتظامی کهگیلویه و بویراحمد:افزایش طلاق در کهگیلویه و بویراحمد نگران کننده است. (16 شهریور 96)
5. مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد: در مجموع میزان طلاق از سال ۹۱ تا سال ۹۵ سیر صعودی داشته است بطوری که استان در سال ۹۱ رتبه ۲۸ کشوری را از نظر واقعه طلاق داشت و در سال ۹۵ چهارمین استان در میان دیگر استانها از نظر واقعه طلاق است. (20 آذر 96)
6.مدیر کل ثبت احوال کهگیلویه وبویراحمد : به ازای هر پنج ازدواج در کهگیلویه وبویراحمد یک مورد به طلاق منجر میشود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته واقعه طلاق ۱۱ درصد کاهش یافت. (3دی ماه 96)
مدیرکل ثبتاحوال کهگیلویه وبویراحمد گفت: بیش از ۵۰ درصد طلاقها در این استان در پنج سال نخست زندگی مشترک رخ میدهد.
تقوی با بیان اینکه تعداد ازدواجهای ثبتشده در مدت ۹ ماه گذشته سال جاری ۵ هزار و ۶۳۷ واقعه بوده، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد کاهشیافته است، اظهار کرد: به ازای هر پنج ازدواج در کهگیلویه وبویراحمد یک مورد به طلاق منجر میشود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته واقعه طلاق ۱۱ درصد کاهش یافت.
وی تصریح کرد: هزار و ۱۷۹ مورد طلاق در مدت این ۹ ماه به ثبت رسیده است که بررسیها نشان میدهد بخش عمدهای از این طلاقها مربوط به پنج سال اول ازدواج بوده، که در هر ماه ۱۳۱ واقعه طلاق و در شبانهروز ۴ واقعه طلاق ثبت شده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد گفت: در مجموع میزان طلاق از سال 91 تا سال 95 سیر صعودی داشته است بطوری که استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 91 رتبه 28 کشوری را از نظر واقعه طلاق داشت و در سال 95 چهارمین استان در میان دیگر استان ها از نظر واقعه طلاق است
سعید محوری افزود: طبق گزارش استخراج شده از سامانه ثبت وقایع ازدواج و طلاق، در هشت ماهه امسال تعداد 4 هزار و 789 واقعه ازدواج در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسیده است، که این آمار در مدت زمان مشابه سال 95 تعداد 5 هزار و 229 مورد بود که کاهش هشت صدم درصدی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: همچنین در هشت ماهه امسال تعداد 10هزار و 38 واقعه طلاق در سطح استان در دفاتر رسمی طلاق به ثبت رسیده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل که 11 هزار و 15 واقعه طلاق بوده است که کاهش هفت صدم درصدی را نشان میدهد.
محوری در پاسخ به این سوال که وضعیت ازدواج و طلاق به تفکیک در هر شهرستان چگونه بوده است؟ گفت: طبق گزارش استخراج شده از سامانه ثبت وقایع ازدواج استان در شهرستانهای کهگیلویه یکهزارو 659، گچساران 693، بویراحمد 2 هزارو 138 و در شهرستان دنا 292 واقعه ازدواج به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد افزود: مقایسه شهرستانها نشان میدهد در شهرستانهای کهگیلویه 404، گچساران 196 ، بویراحمد 417 و در شهرستان دنا 21 واقعه طلاق به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: باوجود اینکه آمار طلاق در هشت ماهه امسال نسبت به سال گذشته کاهش داشته است ولی در مجموع میزان طلاق از سال 91 تا سال 95 سیر صعودی داشته است بطوری که استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 91 رتبه 28 کشوری را از نظر واقعه طلاق داشت که در سال 95 چهارمین استان در میان دیگر استان ها از نظر واقعه طلاق است.
محوری ابراز داشت: در بررسیهای به عمل آمده اغلب طلاقهای ثبت شده در استان در 5 سال اول زندگی زوجین رقم خورده که آماری نگران کننده است.
وی در پاسخ به این سوال که بیشترین و کمترین طلاق و ازدواج در کدام شهرستانهای استان رخ داده است، نیز گفت: مقایسه تعداد ازدواج های ثبت در هشت ماهه سالجاری نسبت به سال قبل حاکی از آنست که از میان شهرستانهای استان بیشترین ازدواج ثبت شده نسبت به جمعیت به ترتیب متعلق به شهرستانهای بویراحمد و کهگیلویه و کمترین ازدواج مربوط به شهرستانهای دنا و دوگنبدان است.
محوری افزود:همچنین شهرستانهای بویراحمد و کهگیلویه به ترتیب بیشترین و شهرستان دنا و دوگنبدان به ترتیب کمترین نرخ ثبت طلاق را در استان به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این سوال که بیشترین دلایل طلاق در استان کهگیلویه و بویراحمد مربوط به چه موضوعی است، بیان کرد: بارزترین علل طلاق در کهگیلویه و بویراحمد مربوط به مسائلی همچون عدم تفاهم و امکان سازش، دخالت خانواده ها، ترک زندگی ، محقق نشدن شروط ضمن عقد و اعتیاد به مواد مخدر و فقر مالی است.
وی افزود: ریشه بسیاری از طلاق ها نداشتن درک مناسب از روابط زناشویی است که ضروری است پیش از تشکیل زندگی مشترک، آموزشهای لازم شفاف و صریح به جوانان و نوجوانان انتقال داده شود تا آنها مهارت های لازم را بیاموزند.
محوری در پاسخ به این سوال که روند آموزش به زوجین و ارایه برنامه های پیشگیرانه و همچنین استحکام خانواده توسط دستگاههای متولی در استان را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت:در استان کهگیلویه و بویراحمد که از بافت سنتی و قومی وقبیله ای برخوردار است افزایش آمار طلاق نگران کننده بوده و باید با آسیب شناسی و ارایه راهکارهای اصولی و کارامد از روند رو به رشد این پدیده پیشگیری کرد و در همین راستا کارهای بسیار خوبی در استان انجام شده است، اما باید اینگونه کارها صورت عملی و اجرایی پیدا کنند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: دستگاههای آموزشی و فرهنگی باید در زمینه آموزش ازدواج درست و منطقی و نهادینه شدن گفت وگو در بین زوجین برای حل مسائل و مشکلات زندگی و آگاهی بخشی به خانوادهها برای پیامدها و اثراث زیان بار طلاق فرهنگ سازی کنند.
محوری افزود: تحقیق و پژوهش درست برای آسیب شناسی امر طلاق و ازدواج ضروری است و متولی این امر ، امور اجتماعی استانداری استان است که در راستای کاهش طلاق و در زمینه تحکیم خانواده باید گامهای مهم و اساسی بردارند و در راستای کاهش آمار طلاق و افزایش سنت ازدواج کم هزینه کارگاهها و کلاسهای آموزشی برگزارکنند و سازمان برنامه و بودجه استان نیز باید برای این کار بودجه و اعتبار خاصی اختصاص دهد و باید سند کنترل و کاهش طلاق استان را تدوین کنند و با نظارت اصولی اجرائی شود.
وی در پایان گفت: همچنین مشاوره قبل از ازدواج در زمینههای انتخاب همسر، شیوههای همسرداری و فرزندپروری ازجمله مواردی است که میتواند آگاهی را برای زوجین و کاهش میزان طلاق در پی داشته باشد.
هیچ زوج و زوجهای با هدف طلاق اقدام به ازدواج نمیکنند و بدون شک همه درابتدا آرزوهای زیبایی برای ساختن زندگی مشترکشان دارند اما در میانه راه به ناهمواری و ناملایماتی برمیخورند که برخی با سلاح تلاش، ازخودگذشتگی، سازش، درک از آن عبور کرده و برخی نیز خود را قادر به ادامه دادن آن نمیبینند و تصمیم به جدایی میگیرند اما بهتر است پیش از اندیشه جدایی، تمام قوای خود را خرج سازش و ساختن زندگیمان از نو کنیم.
گزارش از مرضیه سادات غلامی
انتهای پیام/س