به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زراعتکیش مدیرکل حوزه ریاست واحد علوم و تحقیقات، ادغام برخی دانشکدهها با مأموریتهای موضوعی نزدیک به یکدیگر همچنین تجمیع گروههای آموزشی با قرابت موضوعی را یکی از جنبههای بازبینی سازمانی در واحد علوم و تحقیقات برشمرد و آن را در راستای توسعه کیفی ارزیابی کرد.
وی گفت: ادغام دانشکدهها گام بسیار مهمی در راستای همافزایی علمی اساتید و دانشجویان رشتههای مرتبط و نزدیک به هم است و نمونههای آن در بسیاری از دانشگاههای مطرح جهان نیز وجود دارد.
مدیرکل حوزه ریاست واحد علوم و تحقیقات افزود: پیش از این، در برخی موارد یک رشته در سطح یک گروه آموزشی فعالیت میکرد، اما اکنون چند رشته با حوزه موضوعی مشترک، یک گروه تخصصی را شکل دادهاند.
زراعتکیش، افزایش بهرهوری و کاهش بروکراسی سازمانی صورت گرفته در نتیجه کاهش تعداد «پست»ها در واحد علوم و تحقیقات را موجب کوتاهسازی و روانسازی فرآیندها در این واحد دانشگاهی دانست و افزود: هر چند اجرای این سیاست، کاهش هزینهها را به دنبال دارد، اما هدف اصلی مسئولان دانشگاه در طرحریزی آن، صرفا صرفهجویی اقتصادی نیست بلکه روانسازی فرآیندهای جاری دانشگاه در صدر اهداف این اقدام است؛ هر چند اجرای مدیریت هزینه نیز در تدوین برنامههای راهبردی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دارای جایگاه ویژه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات از اصلاح ساختار و تمرکززادیی با هدف چابکسازی ساختار و حذف ساختارهای زائد به عنوان یکی از محورهای برنامههای راهبردی دانشگاهها نام برد و تاکید کرد:در بازنگری سازمانی واحد علوم و تحقیقات، هیچ کدام از نیروهای این واحد دانشگاهی از سیستم حذف نخواهد شد.
تجمیع ۲۴ گروه و تشکیل ۹ گروه تخصصی جدید
سینا فروزش رئیس دانشکده ادبیات، علوم انسانی واجتماعی واحد علوم وتحقیقات با بیان اینکه گروههای تخصصی که به لحاظ موضوعی نزدیک به هم بودند تجمیع شدند، گفت: پس از تجمیع ۲۴ گروه که در دو دانشکده «علوم انسانی و اجتماعی» و «ادبیات و زبانهای خارجی» واحد علوم و تحقیقات دایر بودند، ۹ گروه تخصصی جدید تشکیل شد.
وی ادامه داد: گروههای تخصصی زبان آلمانی، زبان انگلیسی، زبان فرانسه و زبانشناسی همگانی هم گروه تخصصی زبانهای خارجی را تشکیل دادند همچنین با ادغام دو گروه زبان و ادبیات فارسی و زبان و ادبیات عرب، گروه زبان و ادبیات فارسی و عربی راهاندازی شده است.
رئیس دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی واحد علوم و تحقیقات گفت: گروههایی که به لحاظ موضوعی در حوزه تاریخ فعال بودند شامل گروههای فرهنگ و زبانهای باستانی، باستانشناسی و تاریخ نیز گروه تاریخ، فرهنگ و زبانهای باستانی را شکل دادند. جغرافیا، طبیعتگردی (اکوتوریسم) و هواشناسی نیز در گروه تخصصی جغرافیا جمع شدند.
فروزش با بیان اینکه گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی با هیچ گروه دیگری تجمیع نشده است، به تجمیع گروههای روانشناسی و روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی در گروه تخصصی روانشناسی اشاره کرد و گفت: با یکپارچهسازی گروههای علوم تربیتی، فلسه تعلیم و تربیت و مشاوره نیز گروه جدید علوم تربیتی و مشاوره شکل گرفت.
وی از تجمیع گروههای مطالعات زنان، پژوهش علوم اجتماعی، جامعهشناسی و جمعیتشناسی و مردمشناسی در گروه جدید با عنوان «علوم اجتماعی – جامعه شناسی» خبر داد و گفت:گروههای علوم ارتباطات اجتماعی و علم اطلاعات و دانششناسی نیز پس از تجمیع، گروه علوم ارتباطات و دانششناسی را تشکیل دادند.
انتهای پیام/