معاون امور بین الملل بانک مرکزی مطرح کرد:
معاون امور بین الملل بانک مرکزی مطرح کرد:
به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،
به نقل از ایبِنا؛ غلامعلی کامیاب عضو هیئت عامل بانک مرکزی درباره ارزهای دیجیتال و رشد آن در سالهای اخیر اظهار کرد: پولهای رمزنگاری شده که یکی از معروفترین و مقبولترین آنها «بیت کوین» است، در یکسال اخیر رشد بسیاری داشته است و حتی گردش مالی آن در یک روز گاهی به میلیاردها دلار نیز میرسد.
وی ابعاد ارزهای دیجیتال را ناشناخته توصیف کرد و گفت: مشکل اینجاست که معلوم نیست پشت سر آن چه نهاد یا سازمانی قرار دارد؛ این ابهام بزرگ مورد توجه سازمانهای بزرگ بین المللی از جمله
صندوق بین المللی پول نیز قرار گرفته و به بانکهای مرکزی کشورها توصیه کرده که مراقبت و پایش لازم را درباره ارزهای رمزنگاری شده داشته باشند.
این عضو هیئت عامل بانک مرکزی تاکید کرد: با وجود توسعه
ارزهای دیجیتال در دنیا، هنوز هیچ اجماع خاصی درباره آنها بوجود نیامده است؛ اغلب کشورها یا آن را رد کرده اند و یا در حال بررسی آن هستند.
کامیاب با بیان اینکه در برخی کشورها مقرراتی برای معامله با ارزهای دیجیتال وضع شده است، گفت: ارزهای رمزنگاری شده دارای ابهامات و نوسانهای بسیار است؛ یعنی در عین حال که رشد بالایی را در سالهای اخیر داشته، اما افت ارزش آن نیز قابل توجه بوده است.
ریسک سرمایه گذاری در بیت کوین را بپذیرید
وی با بیان اینکه بانک مرکزی تحولات ارزهای رمزینه را رصد میکند، تاکید کرد: نکته اصلی این است که اگر اتفاقی در این عرصه بیفتد و ارزش آن از دست برود، هیچ کس پاسخگو نیست؛ اگر ما در بیت کوین سرمایه گذاری میکنیم، باید ریسک آن را هم بپذیریم، زیرا اگر سرمایه از بین رفت، مرجعی پاسخگوی ما نخواهد بود.
معاون امور بین الملل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ارزهای رمزنگاری شده در بانک مرکزی در دست مطالعه قرار دارد، درباره جذابیت این عرصه برای سرمایه گذاری گفت: ریسک و بازدهی در هر نوع سرمایه گذاری با هم هستند؛ هرچه بازدهی سرمایه گذاری بالاتر باشد، ریسک آن هم بالاتر است یعنی فرد ریسک بیشتری را برای کسب سود بالاتر میپذیرد.
وی گفت: ارزهای دیجیتال به همان سرعتی که رشد کرده اند، میتوانند بازدهی منفی داشته باشند؛ اشکال کار این است که مرجعی وجود ندارد که در برابر مال باختگان پاسخگو باشد.
کامیاب با بیان اینکه پشت صحنه گردانندگان ارزهای دیجتال مشخص نیست و کسی نمیداند چه نهاد یا افرادی آن را مدیریت میکنند، به مردم توصیه کرد: آیا مردم حاضرند سرمایه خود را کسی بدهند که اصلا نمیشناسند؟
این عضو هیئت عامل بانک مرکزی گفت: مشکل دیگر این است که در معاملات با ارزهای دیجیتال پول از طریق سیستم بانکی خارج نمیشود که بتوان آن را کنترل کرد، بلکه از بازار آزاد و از طریق صرافیها بخصوص صرافیهای غیرمجاز انجام میشود و به همین دلیل از نظر خروج ارز از کشور نیز به منافع ملی ضربه میزند.
انتهای پیام/