به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی القدس العربی نوشت، انتخاب شدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، رویدادی بسیار غیرمنتظره در سال 2016 بود. اما ویژگی سال 2017 اجرایی شدن سیاست های ارباب جدید کاخ سفید در سطوح داخلی و جهانی است. انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور، عمق شکاف اخلاقی در جامعه آمریکا را نشان داد و محبوبیت او اکنون در پایان نخستین سال ریاست جمهوری اش به پایین ترین حد در بین روسای جمهور آمریکا رسیده است.
ترامپ در سطح داخلی به اجرای وعده های خود در زمینه مهاجرت و صدور روادید پرداخت و یک رشته تصمیماتی گرفت که ورود شهروندان هفت کشور خاورمیانه و مسلمان نشین را به آمریکا ممنوع می کند. این تصمیم او مشکلات حقوقی پیچیده ای ایجاد کرد و دادگاه های فدرال آمریکا بارها اجرای آن را متوقف کردند.
در سطح بین المللی نیز ترامپ، عربستان سعودی را به عنوان مقصد نخستین سفر خارجی خود انتخاب و طی این سفر علاوه بر دیدار با پادشاه عربستان، در نشست با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) و سران کشورهای عربی و اسلامی شرکت کرد. او به جای آن که دوره ریاست جمهوری خود را با برداشتن گام هایی سازنده در روابط با کشورهای منطقه آغاز کند، این تصور را به وجود آورد که هدف اصلیاش کاسبی از طریق امضای قراردادهای تسلیحاتی است. او همچنین این تصور را ایجاد کرد که دودستگی و تشدید اختلاف بین کشورهای منطقه را تشویق می کند.
نتایج این سیاست ترامپ خیلی زود آشکار شد و عربستان سعودی، بحرین، مصر و امارات، قطر را در محاصره زمینی و دریایی و هوایی قرار دادند. پیام هایی که ترامپ در این زمینه ارسال کرد ضد و نقیض بود. احتمالا همین اوضاع مأیوس کننده در کشورهای عربی، ترامپ را تشویق کرد واکنش های مقامات رسمی عربی را دست کم بگیرد و تصمیم گیری برای انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی را تسهیل کند.
همچنین واکنش ترامپ به حمله شیمیایی به منطقه خان شیخون در سوریه، واکنشی نمایشی بود که طی آن فرودگاه نظامی الشعیرات سوریه هدف موشک قرار گرفت.
سال 2017 همچنین سال ارتقاء مقام محمد بن سلمان و تبدیل شدن او به ولیعهد رسمی و پادشاه واقعی عربستان بود. او همچنین به اصلاحاتی نمایشی مثل اجازه دادن به زنان برای رانندگی یا فعالیت سینماها در عربستان روی آورد و در اقدامی سنت شکنانه، شمار زیادی از شاهزادگان سعودی را در یک هتل پنج ستاره زندانی و برای آزاد کردن آنها میلیاردها دلار پول درخواست کرد. این ماجراجویی ها که بیشتر به «قمار بازی» شبیه است با ناکامی هایی در سطح منطقه مثل کشته شدن علی عبدالله صالح پس از اعلام ائتلاف با عربستان یا به بن بست رسیدن محاصره قطر همراه بود.
در سال 2017 همچنین جهانیان تماشاگر فاجعه آوارگی صدها هزار نفر از اعضای اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار بودند. هرچند سازمان ملل متحد اقدامات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا را پاکسازی نژادی توصیف کرد ولی جامعه جهانی نتوانست هیچ اقدام تاثیرگذاری در این رابطه انجام دهد.
انتهای پیام/