به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ کوروش ساکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: امروزه بیماریهای قلبی و عروقی ۴۶ درصد مرگ و میر را در دنیا به خود اختصاص دادهاند.
وی با اشاره به اینکه زمانی بیماریهای واگیر برای انسان تهدیدکننده بودند که امروزه این بیماریها به کنترل درآمدهاند، عنوان کرد: امروزه و با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی انسانها که موجب کم تحرکی آنها شده است، بیماریهای غیر واگیر به تهدیدی برای سلامت و حیات جوامع بشری تبدیل شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید کرد: در کشور ایران بیماریهای قلبی و عروقی رتبه نخست مرگ و میر را به خود اختصاص دادهاند و پس از آن تصادفات، سرطانها و عوامل دیگر در این باره دخیل هستند.
ساکی خاطر نشان کرد: در صورت ادامه این روند بیماریهای قلبی و عروقی بزرگترین آمار مرگ و میرها خواهند بود.
وی ادامه داد: ایجاد بخشهای قلب و عروق شامل اتاقهای جراحی، آنژیوگرافیها و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای این منظور میلیاردها تومان هزینه در بر دارند، از طرفی نمیتوان جمعیت قابل توجهی را تحت پوشش خدمات این مراکز قرار داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: ایجاد مراکز درمانی به این معنا است که در زمینه پیشگیری اقدامات در خور توجه و اثرگذاری صورت نگرفته و وارد مراحل درمانی شدهایم.
ساکی اظهار کرد: صرف هزینههای سنگین بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان به منظور راهاندازی بخشهای قلب و عروق در شهرستانها هزینههای سنگینی را تحمیل میکند.
وی بر ضرورت تجدید نظر افراد در تغذیه و رفتار فیزیکی آنها تاکید و عنوان کرد: از سویی باید ورود جدی به فعالیتهای فیزیکی، ترویج ورزش، ایجاد سالنهای ورزشی و تقویت این حوزه در بعد تجهیزات و نیروی انسانی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نقش ورزش را در تامین سلامت جسمی و روانی افراد و کاهش انواع سرطانها بسیار مهم خواند و افزود: باید از هر امکاناتی برای افزایش فعالیت فیزیکی افراد جامعه و پیادهروی آنها استفاده کرد.
ساکی فرهنگسازی با هدف افزایش فعالیت بدنی در قشر فعال و جوان جامعه را ضروری خواند و ادامه داد: نهادینه کردن این فرهنگ بستر را برای کاهش ابتلا به انواع بیماریها فراهم میکند.
وی با اشاره به مصوبه شورای سلامت با هدف کمک به سلامت شهروندان لرستانی گفت: در این شورا سه شنبهها به عنوان روزهای بدون خودرو انتخاب و نهادینه کردن این فرهنگ نیز از سطح ادارات آغاز شده است.
این مسوول در ادامه بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی لرستان حدود ۱۰ هزار متر مربع فضای روباز و سرپوشیده دارد که با هدف فعالیت بیشتر در عرصه ورزشی توسعه این فضاها در دستور کار است.
ساکی تاکید کرد: سرانه فضاهای ورزشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان به ازاری ۳ هزار و ۲۰۰ دانشجوی آن ۳.۲ متر مربع است، حال آنکه این سرانه در دانشگاههای علوم پزشکی کشور ۲.۹ متر مربع است.
انتهای پیام/م