به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ غلام رضا اصغری رئیس سازمان غذا و داروی کشور اظهار کرد: فارماکو اپیدمیولوژی یا اپیدمیولوژی دارویی علم مطالعه کاربرد استفاده و بررسی آثار مطلوب و نامطلوب داروها بر روی جمعیت انسانی است.
وی تصریح کرد: کنگره بینالمللی اروپایی آسیایی فارماکو اپیدمیولوژی با حضور سخنرانان و مهمانان برجستهای از کشورهای آمریکا، انگلیس، سوئیس، تایلند، هلند، آذربایجان و پژوهشگران برجسته داخلی با برپایی چهار کارگاه تخصصی امروز و فردا در حال برگزاری است.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور ادامه داد: ایمنی دارو، تحقیقات دارویی اقتصادی، داروسازی، مطالعات و آزمایشات بالینی و مدیریت خطر از محورهای اصلی این کنگره است.
غلام رضا اصغری تصریح کرد: افزایش آمار بروز عوارض ناخواسته دارویی و رشد مرگ و میر و بستری شدن بیماران منجر به انجام مطالعات گسترده در این زمینه شده است.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور همچنین از راه اندازی دبیرخانه همایش بینالمللی اروپایی آسیایی فارماکو اپیدمیولوژی برای اولین بار در شیراز خبر داد و اضافه کرد: از این پس کنگره بینالمللی فارماکو اپیدمیولوژی سالیانه برگزار میشود.
افزایش آمار بروز عوارض ناخواسته دارویی و رشد مرگ و میر و بستری شدن بیماران منجر به انجام مطالعات گسترده در این زمینه شده است.
بر اساس اطلاعات مندرج در سایت مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت ۷۰-۲۰ درصد عوارض دارویی قابل پیشگیری است و با انجام تحقیقات لازم میتوان میزان هزینههای بستری شدن را کاهش داد.
مجموعه این اتفاقات منجر به ایجاد و گسترش رشته اپیدمیولوژی دارویی شد. این علم ترکیبی از فارماکولوژی و اپیدمیولوژی است.
انتهای پیام/ن