به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه «شیکاگو تریبون» در مطلبی نوشت: با شروع ناآرامی ها در ایران، دولت آمریکا در چهره یک قهرمان شجاع در دفاع از حقوق بشر ظاهر شد. ترامپ با انتشار چندین پیام توییتری ضمن حمایت از تداوم ناآرامی ها در ایران مدعی شد مردم این کشور سال ها سرکوب شده اند. مایک پنس، معاون ترامپ، نیز در مصاحبه ای شجاعت آشوبگران را ستود.
در ادامه این مطلب آمده است: ظاهرا رئیس جمهور آمریکا و معاونش با غرور تمام به بیان چنین اظهاراتی افتخار می کنند. اما چنین اظهاراتی تنها در خصوص ایران بیان می شود و هنگامی که به مسئله نقض حقوق بشر در عربستان می رسیم، دولت آمریکا سکوت اختیار می کند. چنین برخورد دوگانه ای نشانه ریاکاری و دروغ پردازی کاخ سفید است.
ترامپی که مدعی نبود آزادی در ایران است، برای تقدیس پادشاهی عربستان سعودی به ریاض سفر می کند و به میزبان هایش اینطور اطمینان می دهد: «ما اینجا نیستیم تا بگوییم مردم چگونه زندگی کنند؛ بلکه اینجا هستیم تا بر اساس منافع و ارزش های مشترک به شما پیشنهاد مشارکت و همکاری بدهیم.» گزینه ترامپ برای مواجهه با ایران اعمال تحریم های جدید است و در خصوص عربستان امضای قراردادهای تسلیحاتی بزرگ!
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، با بی اعتنایی در این خصوص اظهار می کند: «این به معنی حمایت نکردن ما از آزادی و ارزش های انسانی نیست. ما برای حقوق بشر احترام قائلیم؛ اما چنین امری در همه موارد صدق نمی کند.» به عبارت دیگر آمریکا در خصوص مسئله ایران قهرمان دفاع از حقوق بشر است، اما در خصوص عربستان هیچ وظیفه ای ندارد!
این در حالی است که بر اساس گزارش نهاد حقوق بشری «خانه آزادی»، عربستان سعودی حکومتی بسیار سرکوبگر دارد و در رده بندی کشورهایی که به آزادی و حقوق بشر احترام می گذارند، جایگاه به مراتب پایین تری نسبت به ایران دارد. یک گروه حافظ حقوق مسیحیان نیز عربستان سعودی را در جایگاه چهاردهمین کشوری دانست که در میان تمامی کشورهای جهان بیشترین میزان آزار و اذیت مسیحیان را به خود اختصاص داده است. بر اساس اعلام این گروه حقوق بشری، عربستان سعودی تنها کشور جهان است که در آن هیچ کلیسایی وجود ندارد. قطعا چنین امری باید مورد توجه مایک پنس قرار بگیرد.
در خصوص خشونت گرایی افراطی نیز عربستان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. «دیوید کی جانستون» در کتاب جدید خود تحت عنوان «آنچه دولت ترامپ با آمریکا می کند بدتر از آن است که فکرش را می کنید» عربستان را بزرگترین حامی تروریسم در جهان می خواند. وزارت خارجه آمریکا 61 سازمان تروریستی را در فهرست خود آورده است که بودجه 57 سازمان از سوی عربستان سعودی تامین می شود. بیشتر این سازمان ها با اندیشه های وهابی ایجاد شده اند و رسما مورد تایید ریاض هستند.
معاون ترامپ به جای توجه به این مسائل تنها به اعمال فشار بیشتر بر ایران و انتقاد از دولت پیشین آمریکا می پردازد. پنس در مصاحبه خود اظهار کرد ما در خصوص ناآرامی های ایران مانند اوباما عمل نخواهیم کرد. وی با اشاره به حوادث پس از انتخابات سال 88 ایران افزود ما باید هدایت اغتشاشات در این کشور را برعهده می گرفتیم؛ کاری که دولت اوباما نتوانست آن را انجام دهد. باید گفت مقامات ایران برای مقابله با آشوبگران از آمریکا اجازه نمی گیرند؛ همانطور که ترامپ برای گلف بازی کردن از پنس اجازه نمی گیرد!
شیکاگو تریبون در ادامه نوشت: وقتی ترامپ به مردم ایران پیام می دهد که «زمان تغییر فرارسیده است!» نتیجه ای معکوس خواهد گرفت. ایرانی ها با این پیام سال 1953 و کودتای آمریکایی برای براندازی یک دولت دموکراتیک و ایجاد یک حکومت استبدادی در ایران را به خاطر می آورند. آنها همچنین اظهارات جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور پیشین آمریکا، را به یاد می آورند که پیش از تجاوز به عراق، کره شمالی، عراق و ایران را «محور شرارت» خواند.
در انتهای این مطلب آمده است: اظهارات ترامپ در حمایت از حقوق بشر هیچ اعتباری برای ایرانی ها ندارد. تصور کنید یک حاکم مستبد خارجی از جنبش حامی حقوق سیاه پوستان در آمریکا حمایت کند؛ همه آمریکایی ها ادعای او را مضحک خواهند پنداشت. اظهارات دونالد ترامپ نیز برای ایرانی ها همین قدر مضحک و خنده دار است. تظاهر به حمایت از حقوق بشر شاید طرفداران ترامپ در آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد، اما ایرانی ها و بقیه مردم جهان به این ادعا لبخند خواهند زد.
انتهای پیام/
این بازیها و فیلماتون دیگه نمیتونه ملتهارو به جان هم بندازه