به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان : غذا خوردن سالم برای همه حائز اهمیت است، اما برخی مواد غذایی خاص، به طور ویژه برای بعضی از مسائل بانوان مانند بارداری و جلوگیری از بیماری هایی که مختص زنان می باشند مانند سرطان پستان، عفونت های زنانه و… مفید هستند. این مواد غذایی عالی سرشار از مواد مغذی (اغلب بیش از یک ماده مغذی) هستند، که به حفاظت از بدن آنان و خوب کار کردن آن حتی با بالا رفتن سن، کمک خواهند کرد.
ادامامه
این غلاف های سویای خوشمزه سرشار از فیبر، چربی های خوب، و ترکیبات استروژن مانند، به نام ایزوفلاون هستند. ایزوفلاون ها در دوران یائسگی می توانند دوستان شما باشند. به عنوان مثال، آنها می توانند گرگرفتگی شما را تسکین دهند. (هر چند، اگر سرطان سینه داشته باشید، ممکن است بخواهید از خوردن آنها اجتناب کنید.)
کلم پیچ
برگهای سبز کلم پیچ سرشار از ویتامین K هستند که با کلسیم و ویتامین D برای حفظ قدرت و سلامت استخوان های شما کار می کنند. یک وعده مصرف کلم پیچ حاوی بیش از بیست درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A و ویتامین C می باشد.
مارچوبه
آیا روش دیگری برای دریافت ویتامین K که استخوان سازی شما را برعهده دارد می خواهید؟ مارچوبه نیاز شما را بطرف می سازد. خوردن نصف فنجان مارچوبه یک سوم از آنچه شما در روز به ویتامین K نیاز دارید را تامین می کند. مارچوبه سرشار از فولات نیز می باشد، ماده ای که به پیشگیری از نقایص مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا کمک میکند.
لوبیا
آنها مقدار زیادی پروتئین دارند. پروتئینی مانند پروتئین گوشت (که اغلب گران است) اما بدون چربی، و سرشار از فیبر هستند. لوبیا ها می توانند فشار خون، قند خون و ضربان قلب -تمام چیزهایی که می توانند به بیماری های قلبی منجر شوند- را کاهش دهند. بیماری قلبی قاتل شماره یک زنان در ایالات متحده است.
گریپ فروت
گریپ فروت سرشار از فلونوئید است، که به کاهش احتمال انواع خاصی از سکته مغزی در زنان کمک می کنند و همچنین می توانند به قلب شما نیز کمک کنند. (پرتقال نیز همین تاثیر را دارد اما گریپ فروت قند کمتری دارد.) گریپ فروت ممکن است با داروهای شما تداخل داشته باشد، بنابراین پیش از قرار دادن آن در سبد مواد غذایی خود با پزشک تان مشورت کنید.
انواع توت ها و گیلاس ها
این میوه ها فقط رنگ های صورتی و بنفش و قرمز زیبا ندارند بلکه فواید زیادی نیز دارند. آن ها حاوی فلونوئید و آنتی اکسیدان هستند، که می توانند سلول های سالم را از آسیب محافظت کنند. انواع توت ها به مغز شما کمک می کنند تا با بالا رفتن سن، هوشیارتر باقی بمانید. به علاوه، شما برای ساخت کلاژن به ویتامین C نیاز دارید. کلاژن، پروتئینی است که پوست شما را سفت و صاف نگه می دارد.
پاپایا
رنگ قرمز و نارنجی این میوه به خاطر وجود بتا کاروتن (ماده موجود در هویج) و لیکوپن (ماده موجود در گوجه فرنگی و هندوانه) است. لیکوپن احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم و پستان را کاهش می دهد. این میوه یک آنتی اکسیدان نیز می باشد و کلسترول و فشار خون را برای دفع بیماری های قلبی در سطوح سالم نگه می دارد.
ماست ساده و کم چرب
زمانی که به سن پنجاه سالگی می رسید، به کلسیم بیشتری نیاز دارید. ماست سرشار از کلسیم است، تنها ۲۲۰ گرم ماست بیش از یک سوم از کلسیم روزانه شما را تامین می کند. به منظور کمک به بدن خود برای استفاده بهتر از مواد معدنی به دنبال ماست از نوع غنی شده با ویتامین D باشید.
ساردین
این ماهی های کوچک سرشار از اسیدهای چرب سالم، ویتامین D و کلسیم هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ آنها، می توانند کیفیت شیر مادر را بهبود بخشند، و برای نوزادانی که مادرانشان در طول بارداری ساردین می خورند مفید است. ساردین ها جیوه کمتری نسبت به بسیاری از انواع ماهی های دیگر دارند.
بذر کتان
بذر کتان آسیاب شده سرشار از فیبر و همچنین لیگنان هستند، ترکیبات گیاهی که مانند استروژن عمل می کنند. این ترکیبات می توانند از خطر ابتلا به برخی از سرطان ها از جمله سرطان پستان جلوگیری کنند. روغن بذر کتان روش بسیار خوبی برای به دست آوردن انواع امگا ۳ است، اما روغن بذر کتان از مزایای مبارزه با سرطان بهره نمی برد. پیش از قرار دادن بذر کتان در سبد غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید، چرا که بذر کتان می تواند بر چگونگی کارکرد برخی داروها تاثیر گذار باشد.
گردو
گردو سرشار از اسیدهای چرب سالم است و می تواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، از سرطان جلوگیری کند. از گردو (و یا بذر کتان آسیاب شده) به عنوان مخلفات ماست استفاده کنید و با یک تیر دو نشان بزنید.
آووکادو
بله، آنها سرشار از چربی هستند، اما چربی خوب! در واقع، مطالعات نشان می دهند رژیم های غذایی غنی از آووکادو می توانند به خلاص شدن از شر چربی شکم و محافظت از چشم و پوست شما کمک کنند. آنها حتی می توانند به کاهش سطح کلسترول “بد” کمک کنند و کلسترول “خوب” را افزایش دهند.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین حاوی مقادیر زیادی مس، فیبر، ویتامین B6، پتاسیم، آهن و … هستند از همه بهتر، آنها سرشار از بتا کاروتن هستند، یعنی منبع بسیار خوب ویتامین A. مصرف سیب زمینی شیرین در طول دوران بارداری و شیردهی، حتما ریه های کودک شما را سالم و قوی می سازد.
اسفناج
فولات دوست شما است. فولات افزون بر مزایای پیش از زایمان، شانس شما را برای ابتلا به زوال عقل، بیماری های قلبی و سرطان روده بزرگ کاهش می دهد. اسفناج دارای مقادیر بسیار زیاد فولات و همچنین لوتئین می باشد. این آنتی اکسیدان از عدسی و شبکیه چشم شما محافظت می کند و حتی ممکن است چین و چروک های اندک را نیز از شما دور کند.
جگر گوساله
جگر گوساله ممکن است در لیست غذاهایی ها که دوست دارید نباشد، اما جگر گوساله منبع بسیار خوبی از فولات و اسید فولیک است، جگر گوساله، رقیبان گیاهی خود مانند اسفناج و لوبیای چشم بلبلی را با تفاوت بزرگی، سرکوب می کند.
گوشت گاو کم چرب
هنگامی که از گوشت گاو و گوشت قرمز صحبتی به میان می آید، این مسئله بیان می شود که آنها سرشار از آهن هستند. بعد از ۱۸ سالگی، زنان بیش از مردان، به مقدار زیادی آهن نیاز دارند! گوشت گاو غنی از آهن است، و روی و ویتامین B شما را نیز تامین می کند. اما زیاده روی نکنید. این احتمال وجود دارد که خوردن مقدار زیادی گوشت قرمز بتواند به فیبروم های رحم منجر شود.
منبع: راستینه
انتهای پیام/