به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مد نظر قرار دادن اقداماتی که میتوانند به تقویت غضروفها و رباطها کمک کنند، تنها به ورزشکاران و افراد مسن محدود نمیشود، اگرچه آنها دو گروهی هستند که بیشتر از مشکلات مرتبط با این قسمتها رنج میبرند. همان گونه که میدانید پیشگیری همواره بهتر از درمان است و این مساله برای همه ما صادق است.
با مد نظر قرار دادن برخی روشها و درمانهای خانگی میتوانید از بهبود شرایط و تقویت غضروفها و رباطها اطمینان حاصل کنید. اما پیش از معرفی آنها اندکی آشنایی بیشتر با این بافتها اهمیت دارد.
غضروفها و رباطها میتوانند به واسطه یک سری از عوامل خطرآفرین تحت تاثیر قرار بگیرند که موارد زیر از آن جمله اند:
- آثار افزایش سن
- بیماریهای انحطاطی (به عنوان مثال، آرتریت)
- چاقی یا اضافه وزن
- ورزش بیش از اندازه
- آسیب دیدگیها
- حرکات تکراری
- حمل اشیا سنگین
نشانههای جدی که میتوانند به معنای آسیب دیدگی غضروف یا رباط باشند شامل احساس درد هنگام تلاش برای حرکت مفصل، تنش عضلانی و تورم میشوند.
تقویت غضروفها و رباطها به روشی طبیعی
درمان ها، دستورالعملها و مواد غذایی که در ادامه به آنها اشاره میشود میتوانند به تقویت غضروفها و رباطها کمک کنند.
افزون بر این، در مواردی که شما با آسیب دیدگی مواجه شده اید، آنها میتوانند روند ریکاوری را بهبود ببخشند.
ماست
این محصول لبنی که به واسطه تخمیر باکتریایی شیر تولید میشود میتواند در برطرف کردن مشکلاتی که در غضروف یا رباط شکل گرفته اند کمک حال شما باشد.
ماست یکی از مواد غذایی اصلی در بسیاری از کشورهای جهان است، که حاوی باکتریهای مفید برای بدن انسان بوده و نیازی به بیان این نکته نیست که منبع خوبی برای کلسیم نیز محسوب میشود، که برای بهبود سلامت استخوانی یکی از مواد مغذی اصلی است.
ژلاتین
اگر در پی تقویت غضروفها و رباطها خود هستید، افزودن مواد غذایی لزج به رژیم غذایی که از نظر ظاهری شبیه به غضروف و رباط هستند، ایده خوبی است. یکی از بهترین گزینهها در این زمینه ژلاتین است.
ژلاتین سرشار از کلاژن است که مسئولیت ترمیم بافت ها، استخوان ها، تاندونها و ... را بر عهده دارد. ژلاتین ۱۰ اسید آمینه ضروری را ارائه میکند، در شرایطی که هیچ گونه چربی یا کلسترولی به بدن شما افزوده نمیشود.
همچنین، ژلاتین را میتوانید با میوهها ترکیب کرده و با عطر و طعمهای مختلف مورد استفاده قرار دهید، اگرچه بهتر است همواره نمونههای فاقد رنگهای مصنوعی را انتخاب کرد. در ادامه دستورالعملی ساده برای استفاده هرچه بیشتر از ژلاتین ارائه شده است.
مواد تشکیل دهنده:
یک عدد موز
یک عدد پرتقال
دو قاشق غذاخوری ژلاتین بدون طعم (۲۰ گرم)
دو قاشق غذاخوری آب (۲۰ گرم)
دو قاشق غذاخوری عسل (۴۰ گرم)
روش تهیه:
آب پرتقال را گرفته و موز را به شکل پوره درآورید.
پوره موز را با عسل ترکیب کرده و کنار بگذارید.
ژلاتین را در آب حل کرده و با استفاده از روش بن ماری به آن حرارت دهید.
آب پرتقال را به آن اضافه کرده و مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.
این ترکیب را درون قالب ریخته و به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
هنگام سرو، پوره موز و عسل را در یک بشقاب قرار داده و ژله را به همراه یک تکه پرتقال روی آن قرار دهید.
سویا
سویا در نقاط مختلف جهان به فروش میرسد و کاربردهای مختلفی دارد. دانههای سویا از تراکم بالای پروتئین برخوردار هستند و به شکلهای مختلف مانند شیر، آرد، توفو و محصولات تخمیرشده قابل استفاده هستند. برای بهرهمندی از تمام فواید سویا، توصیه میشود محصولات ۱۰۰ درصد ارگانیک را انتخاب کنید.
گزنه
درمان خانگی که در ادامه به آن اشاره میشود به لطف محتوای منیزیم، پتاسیم، سیلیکون و کلروفیل خود برای تقویت غضروفها و رباطها کاربرد دارد. ترکیب این مواد مغذی به تقویت سلامت بافتهای بدن شما کمک میکند.
مواد تشکیل دهنده:
سه قاشق غذاخوری برگ گزنه (۸۰ گرم)
چهار فنجان آب (۱ لیتر)
یک قاشق چایخوری آب لیمو (۱۰ گرم)
دو قاشق غذاخوری عسل (۴۰ گرم)
روش تهیه:
ابتدا، آب را گرم کرده و زمانی که به جوش آمد، برگهای گزنه را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید ۱۵ دقیقه به جوشیدن ادامه دهد و سپس ظرف را از روی حرارت بردارید.
پس از گذشت ۱۵ دقیقه دیگر، آب را صاف کرده و درون یک بطری شیشهای بریزید.
سپس، بطری را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
پیش از نوشیدن، آب لیمو و عسل را اضافه کنید.
مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کرده و سرد بنوشید - در صورت تمایل میتوانید یخ نیز اضافه کنید.
مرکبات
مواد غذایی که از محتوای ویتامین C. فراوان سود میبرند باید یکی از بخشهای اصلی رژیم غذایی شما باشند، زیرا این ماده مغذی تولید کلاژن را تحریک میکند که عنصری مهم در حفظ سلامت غضروفها و رباطها است. شما میتوانید میوه یا آب میوههایی مانند لیمو، پرتقال، کیوی، و توت فرنگی را به طور مرتب مصرف کنید تا از تمام فواید ویتامین C. بهرهمند شوید.
بیشتر بخوانید: ورم زانو چیست و چه راه هایی برای درمان دارد؟
زردچوبه و دارچین
زردچوبه و دارچین ادویههایی خوشمزه و پر مصرف هستند، که از ویژگیهای ضد التهابی سود میبرند و میتوانند به بهبود تورم در مفاصل، تاندون ها، رباطها یا غضروفها کمک کنند. مقداری از این ادویهها را میتوانید به وعدههای غذایی یا دسرهای خود اضافه کنید. از این طریق نه تنها عطر و طعم بهتری به آنها میبخشید، بلکه از فواید سلامت شگفت انگیزی نیز سود خواهید برد.
منبع:عصرایران
انتهای پیام/