به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ داریوش پروانه ظهر امروز در جلسه کارگروه صیانت از آب استان که در دادگستری لرستان برگزار شد، اظهار داشت: منابع آب برخلاف منابع دیگر مثل نفت، هیچ جایگزینی ندارند و اگر روزی تمام شوند، حیات انسان به خطر میافتد.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلات حوزه آب، مشخص نبودن مختصات چاههای آب مجاز است و این در حالی است که در گذشته نیز برای حفر چاه وام میدادند و به آینده توجه نبود.
معاون قضایی دادگستری لرستان، عنوان کرد: همچنین در گذشته هیچ توجهی به هدر رفت آب وجود نداشت و در خصوص نامشخصی مختصات برخی چاهها، باید گفت که نمیدانیم برخی از این چاهها دقیقا در چه موقعیت جغرافیایی قرار دارند.
پروانه با اشاره به ایجاد برنامهریزی در این راستا، خاطرنشان کرد: میتوان با ایجاد یک برنامه علمی نرمافزاری محدوده این چاهها را مشخص کرد که با این کار دیگر اجازه حفر چاه جدید در آن منطقه داده نمیشود.
وی با بیان اینکه حریم قانونی رودخانهها نیز باید تعیین شود، تصریح کرد: این موضوع یکی از معضلاتی است که در این زمینه با آن روبهرو هستیم، اما خوشبختانه در برخی مکانها این عمل انجام شده است.
معاون قضایی دادگستری لرستان گفت: همچنین در برخی مکانها مانند حاشیه برخی رودخانهها، با موتور از آبهای سطحی برداشت میشود و این در حالی است که برای زمینهای اطراف رودخانه کسی اقدام به اخذ مجوز نکرده و این موضوع در مناطقی مانند کوهدشت و معمولان مشهود بوده و سبب خشک شدن آب رودخانههایی مثل کشکان شده است.
پروانه با تاکید بر اینکه این مشکلات باید برطرف شوند، گفت: نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای آب در بعضی استانها صورت گرفته و باید به دنبال این باشیم که در لرستان نیز این کنتورها به صورت گسترده نصب شوند.
وی افزود: در برخی روستاها چاهها با فاصله ۳۰۰ تا ۵۰۰ متر رسیده است و این در حالی است که مردم نیز از چاههای یکدیگر آب برداشت میکنند، در این رابطه باید طرحی تدوین و اجرا شود که سهمیه آب افراد مدیریت شود.
انتهای پیام/د