به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حکمی «جواد محقق» را به عنوان «دبیر علمی دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر» منصوب کرد.
متن حکم سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به دبیر علمی دوازدهمین جشنواره شعر فجر به این شرح است:
«جناب آقای جواد محقق
نظر به پیشنهاد معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با توجه به سوابق و تجارب ارزنده شما در حوزه شعر و ادبیات فارسی به موجب این حکم به عنوان «دبیرعلمی دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر» منصوب میشوید.
مقتضی است براساس وظایف مندرج در آییننامه جشنواره، اقدام لازم را معمول فرمایید. مزید توفیق شما را از خداوند متعال مسألت دارم.»
گفتنی است؛ « جواد محقق» نویسنده، شاعر و روزنامهنگار متولد ۱۳۳۳ در شهر همدان است. وی تحصیلاتش را در همدان گذراند و در سال ۱۳۵۸ به عنوان دبیر ادبیات به استخدام آموزش و پرورش درآمد و سالها در مدارس شهری و روستایی تدریس کرد. محقق در سال ۱۳۶۹ به دلیل داشتن تجربۀ معلمی (از دبستان تا تربیت معلم) و نیز سابقۀ فعالیتهای فرهنگی و مطبوعاتی، به سردبیری ماهنامۀ رشد معلم انتخاب شد و طی ۱۳ سال، بیش از ۱۱۰ شمارۀ آن را منتشر کرد.
فعالیت های ادبی و فرهنگی وی به شرح زیر است:
– عضو هیات علمی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
– عضویت در چند دوره هیات علمی جشنواره بین المللی شعر فجر
– عضویت در هیأت علمی جایزۀ کتاب فصل
– مدیرمسئولی و سردبیری چندین ماهنامه و فصلنامه
– تأسیس انجمن ادبی میلاد (نخستین انجمن ادبی استانی بعد از انقلاب)
– برگزاری دهها شب شعر و کنگرۀ علمی – فرهنگی
– داوری جشنوارههای گوناگون کتاب و مطبوعات
– دبیری بیش از پانزده جشنواره ملی در حوزه کتاب و مطبوعات
– همکاری با بیش از یکصد مجله و روزنامه کشوری
– ویراستاری دهها عنوان کتاب و مجله
– عضویت در شورای کتاب ناشران مختلف
– عضویت در شورای طرح و برنامۀ خانۀ روزنامهنگاران جوان
– عضویت در شورای شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
– عضویت در هیأت مدیره و نایب رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و انجمن قلم ایران
از آثار جواد محقق می توان به: قصۀ مرد بزرگ پاپتی ۱۳۵۶، مردی چو آفتاب ۱۳۵۷، با آخرین رسول ۱۳۶۰، تاوان عشق۱۳۷۱، مثل من به انتظار ۱۳۷۴، قدر استاد ۱۳۷۶، علم و ایمان در گفتوگو با دانشمندان ۱۳۷۷، یاد ماندگار ۱۳۷۸، معلمان خوب من ۱۳۷۹، گزیدۀ شعرها ۱۳۷۹، آن بهار مهربان ۱۳۸۰، علی امیر غدیر ۱۳۸۰، امین قافلۀ وحی ۱۳۸۱، خواب خوب ۱۳۸۱، در خانۀ ما ۱۳۸۱، مرد فردا ۱۳۸۳، دوغ و دروغ ۱۳۸۶، باران بهانه بود ۱۳۸۶، شکفتن در آتش ۱۳۸۷، پشت پلک پنجره ۱۳۸۸، هم سرو، هم صنوبر ۱۳۸۹، آفتاب هدایت ۱۳۸۹، کلمات در خط مقدم۱۳۸۹، بیداری کلمات ۱۳۹۰، در کوچههای کرایوا ۱۳۹۰ اشاره کرد.
انتهای پیام/