به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، اتابک جعفری مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان گفت: همه ساله مسدود شدن چاههای فاقد پروانه در سیستان و بلوچستان به صورت موردی انجام میشد، اما امسال در راستای طرح احیای و تعادل بخشی آبهای زیر زمینی این اقدام به طور جدی مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این راستا امسال از مجموع ۶ هزار و ۲۰۰ حلقه چاه فاقد پروانه در سیستان و بلوچستان تاکنون ۷۱ حلقه چاه مسدود شده و این روند همچنان ادامه دارد.
وی بیان کرد: قبل از بارندگی صبح امروز در سیستان و بلوچستان شاهد کاهش ۹۵ درصدی میانگین بارش در سیستان و بلوچستان بودیم که این زنگ خطری برای منابع آبی محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان برگزاری ۲ همایش احیا و تعادل بخشی آبهای زیر زمینی در شهرستانهای خاش و ایرانشهر در دی و بهمن ماه امسال را گامی موثر در افزایش فرهنگ سازی استفاده بهینه از منابع آبی ذکر کرد.
به گفته رئیس گروه تحقیقات هواشناسی کاربردی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان امسال این استان با کاهش ۶۴.۸ درصدی میزان بارش نسبت به بلند مدت رتبه دوم کم بارشی کشور را از آن خود کرد.
الله بخش ریگی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان با دریافت ۱۶.۹ دهم میلی متر بارش از ابتدای سال ۹۶ تا پایان آذرماه با کاهش ۶۴.۸ دهم درصدی نسبت به بلند مدت در رتبه دوم کم بارشترین استان کشور قرار گرفت.
وی ادامه داد: میزان بارش بلند مدت سیستان و بلوچستان در دوره مشابه ۴۸.۱ دهم میلی متر بوده است.
وی افزود: سیستان و بلوچستان با اختلاف ۲ دهم درصدی در این مدت بعد از استان خراسان جنوبی در رده دومین استان کم بارشترین کشور قرار گرفت.
وی تاکید کرد: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته روند کاهش بارندگیها در سیستان و بلوچستان تاپایان سال ادامه خواهد داشت به طوری که میزان بارشها در سه فصل آخر سال کمتر از حد نرمال خواهد بود.
انتهای پیام/گ