سید امیر محمد مرتضویان متخصص صنایع غذایی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره بهترین ساعت مصرف شیر اظهار کرد: شیر نباید همراه با وعده غذایی اصلی مصرف شود، زیرا اگر شیر همراه با وعده غذایی اصلی مصرف شود تداخل غذایی ایجاد و جذب شیر کمتر میشود، همچنین مصرف شیر همراه با فرآوردههای غذایی حاوی آهن مانند گوشت اشتباه است زیرا آهن و کلسیم در صورتیکه هم زمان مصرف شود همدیگر را دفع میکنند. بنابراین افراد باید روزانه یک تا 2 لیوان شیر را در میان وعدهها استفاده کنند.
وی بیان کرد: جایگزینی برای شیر وجود ندارد، شیر سویا نیز که امروزه در بازار موجود است از عصاره سویا تهیه شده است و خواص شیر را ندارد، در بین پستانداران شیر شتر بهترین شیر است، البته به مقدار کم در بازار وجود دارد و گران قیمت و بد مزه است اما برای انواع بیماریها مفید است.
متخصص صنایع غذایی افزود: افرادی که تمایل به مصرف شیر ساده و بدون طعم را ندارند میتوانند از شیرهای طعمدار مانند شیر کاکائو، شیرموز و شیر توتفرنگی استفاده کنند، البته شیرهای طعمدار حاوی قند هستند، بنابراین افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند و نیز مبتلیان به دیابت باید در مصرف آنها احتیاط کنند.
مرتضویان تاکید کرد: برخی تصور میکنند که کاکائو موجود در شیر جذب کلسیم را کاهش میدهد در حالیکه دو سوم کلسیم شیر در پروتئینهای شیر وجود دارد و کاکائو موجود در شیر حداکثر تا 15 درصد جذب کلسیم شیر را کاهش میدهد.
انتهای پیام/