مدیر کل پزشک قانونی استان آذربایجان شرقی گفت: شهرنشین ها ۶۹ درصد از آمار فوتی ها را به خود اختصاص دادند که یک زنگ خطر در استان است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛بهرام صمدی راد مدیر کل پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی با اعلام اینکه در بخش معاینات بعد از استان های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و خوزستان در رتبه نه کشوری هستیم گفت: در نه ماهه اول سال جاری ۷۵هزار و ۶۷۱ نفر مراجعه کنند در بخش معاینات داشتیم که نسب به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۲٫۷ درصدی داشه است.

وی افزود: از این آمار ۳۸ درصد در بخش منازعات که ۲۸هزار و ۴۹۷ نفر در بخش منازعات خانگی و ۱۷ درصد حوادث رانندگی بود و میانگین مراجعه کنندگان در سال ۹۰ هزار نفر است.

وی خاطرنشان کرد: زنگ خطری جدی در این منازعات افزایش ۱٫۵ درصدی آمار زنان و کاهش .۵ درصدی این آمار در مردان است و با آمار های ذکر شده بعد از استان های اردبیل و کهکیلوه و بور احمد در رتبه ۳ کشوری در منازعات است.

صمدی راد گفت: در سال های ۹۱ تا ۹۵ شاهد افزایش ۳ درصدی در بخش مصدومین تصادفات هستیم و بیشترین آمار مصدومین مربوط به سال ۹۳ است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه افزایش دیه ها باعث افزایش تصادفات ساختگی شده است گفت: اروپایی ها در این زمینه میگویند در برخی مواقع با اینکه میدانیم تصادف ساختگی است ولی شواهد آنقدر محکم است که مجبور به پرداخت دیه هستیم، این موارد در کشور های جهان سومی هم صدق میکند و تا الان توانستیم چندین باند فعال در این زمنیه را در استان متلاشی کنیم.

صمدی راد ادامه داد: برخی باند ها، کشوری در این زمینه کار میکنند به طوریکه اگر در استانی در حال شناسایی باشند به استان دیگری رفته و کار خود را شروع خواهند کرد، اکثر افراد دستگیر شده در استان بومی هستند.

وی با اعلام آمار یک هزار و ۲۶۲ نفری مصدومین حوادث کار در سال ۹۵ گفت: البته این آمار دقیق نیست چرا که بیشتر این مصدومین با توافق شخصی و دریافت وجه از بیمه و درمان در بیمارستان ها بدون مراجعه به پزشکی قانونی معالجه شده و مشکلی به وجود نمی آید.

وی ادامه داد: فوت ناشی از حوادث کار ۷۲ مورد در سال ۹۵ بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۰ مورد بود افزایش ۴۰ درصدی داشت و در این مورد در رتبه پانزدهم کشوری قرار داریم.

وی افزود: در ۹ ماهه سال جاری شاهد کاهش ۷ درصدی متوفیان حوادث کار هستیم و سقوط از بلندی ۴۸ درصد، جسم سخت ۲۴ درصد و کمبود اکسیژن ۱۳ درصد دلایل حوادث کار را به خود اختصاص داده است، سوختگی، غرق شدگی و برق گرفتگی از موارد دیگر دلایل فوتی به شمار می رود.

صمدی راد با اشاره به اینکه در حوادث کار ۴۶ درصد افراد فوت شده کارگران ساختمانی هستند ادامه داد: عدم ایمن سازی صحیح و استاندارد ساخمتمان ها از دلایل اصلی فوت به شمار میرود و برای کاهش این آمار باید نظارت کافی در ایمن سازی صورت گیرد.

مدیر کل پزشکی قانونی استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مجوز سقط درمانی گفت: پزشکی قانونی تنها در زمانی که جنین موجب حرج مادر است یا بیماری مادر که با تهدید جانی همراه باشد و با تاییدیه ۳ متخصص مجوز سقط جنین را میدهد.

وی افزود: عمل سقط جنین باید قبل از عروج روح و در مدت حداکثر ۴ ماهگی صورت گیرد و اگر غیر از این مدت باشد یک انسان کامل محسوب میشود و سقط کاری غیر قانونی محسوب میشود.

صمدی راد ادامه داد: در نه ماهه نخست سال جاری ۳۰۰ پرونده در خصوص سقط جنین تشکیل شد و ۲۶۸ مورد مجوز سقط از سوی پزشکی قانونی دریافت کرده اند و این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۴٫۲ درصدی داشته است.

وی با اشاره به خطرات ناشی از سقط های غیر قانونی گفت: عفونت شدید رحم، روده، آسیب دیدن بخش بسیاری از تخمدان ها از خطرات احتمالی این گونه سقط ها است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه آمار فوتی هایی که مورد تشریح قرار گرفته اند گفت: ۲ هزار و ۲۶ مورد فوتی را مورد بررسی قرار داده ایم و این آمار نسب به سال گذشته کاهش ۱٫۶ درصدی را داشته است .

وی ادامه داد: این بررسی ها در ۲ گروه مرگ های غیرطبیعی مانند خودکشی و یا موارد مشکوک مثلا فردی که در خوابگاه فوت شده است، انجام گرفته است.

مدیر کل پزشکی قانونی استان در مورد آمار فوت های مصرف مواد مخدر گفت: در سال جاری ۶۸ مورد مرگ در اثر سو مصرف مواد مخدر داشته ایم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد کاهش پیدا کرده است و این مورد در رتبه هفدهم کشور قرار داریم.

وی با بیان اینکه مسمومیت یکی از اصلی ترین علل فوت محسوب میشود گفت: در ۹ ماهه نخست سال جاری ۴۸ مورد مسمویت داشتیم که دلیل اصلی آن عدم برخود جدی با سموم کشاورزی و داروی است و لازم است با قرص های مسموم کنند مانند قرص برنج که هیچ جایگاهی در استان ما ندارد مقاله کنیم و سم پاشی را بر عهده شرکت های متخصص در این حوزه واگذار کنیم.

وی ادامه داد: از آمار مرگ در اثر مسمومیت در سال ۹۵، قرص برنج ۶۳ درصد، مصرف الکل ۱۷ درصد و دفع آفات ۱۰ درصد به خودشان اختصاص داده اند.

صمدی راد اظهار داشت: در سال ۹۶ ، غرق شدیگی در سد، استخر و رودخانه ها جان ۲۲ نفر از هم استانی های ما را گرفته است، البته سیل جز حوادث طبیعی محسوب میشود و آمار آن را جداگانه مورد بررسی قرار میدهیم.

وی با ابزار تاسف از اینکه مردم خطرات گاز مونواکسید کربن را جدی نمیگیرند افزود: با وجود نبود سرمای شدید در استان تا به امروز در این سال شاهد ۲۱ مورد فوتی هسیم و استان ما چون جز استان های سردسیر محسوب میشود در ربه ۷ کشوری در در این آمار قرار دارد.

مدیر کل پزشکی قانونی استان با اعلام اینکه شهر نشین ها ۶۹ درصد آمار خود کشی را در کشور به خود اختصاص داده اند گفت: سالانه در جهان نزدیک یک میلیون نفر در اثر خود کشی میمیرند که در استان ما ۶۵ درصد آمار خودکشی مربوط به متاهل ها، ۲۰ درصد مجرد ها و ۵ درصد مطلقه ها است.

صمدی راد در این جلسه تاکید کرد: تنها مرکز اعلام متوفیات پزشکی قانونی است و هیج مرجع دیگری مورد تایید نخواهد بود.

وی در این جلسه با اعلام آمار ۵۳۸ مورد فوتی حوادث رانندگی در استان گفت: در کشور در رتبه ۲۸ قرار داریم و این آمار بسیار زیاد است و اگر بودجه هایی که صرف درمان یک فرد سرطانی میشود را به حوزه ترافیک اختصاص دهیم شاهد کاهش این آمار خواهیم بود.

صمدی راد به اشاره به اینکه جریمه ها باید در کشور تاثیرگذار باشد افزود: نباید اجازه داد هر کسی که به سن قانونی رسیده و کارت ملی دارد اقدام به دریافت گواهینامه کند.

 

انتهای پیام/ش


زنگ هشدار افزایش خودکشی در آذربایجان شرقی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار