به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخی شبکه های ایجاد شده در تلگرام نقش بسیار زیادی در سازماندهی اغتشاشات اخیر و انتشار اخبار و ویدئوهای جعلی داشتند و برخی از رسانههای مطرح نیز به این اغتشاشات و نقش تلگرام در آن پرداختهاند.
رسانهها و مقامات کشورهای بیگانه و بهخصوص آمریکایی از همان ابتدا با حمایت از این اغتشاشات و بزرگنمایی آن، سعی در بهرهبرداری سیاسی و هدایت آن به سمت اهداف خود داشتند و برخلاف اقدامات آشکار خرابکارانه آشوبگران و حمله به اموال عمومی و بر هم زدن آرامش جامعه، در رسانههای خود با تحریف مطالبات و «حقوق مردم ایران» از اغتشاشات به عنوان «اعتراض مسالمتآمیز» ایران یاد کرده و برای آشوبگران لفظ «معترض» به کار بردند.
تنها پس از گذشت چندین ساعت از آغاز اغتشاشات در ایران مقامات آمریکایی با صدور بیانیه و پیامهایی در صفحه توییتر خود از این اغتشاشات حمایت کردند؛ «تام کاتن»، سناتور ضد ایرانی، «برد شرمن» نماینده افراطی حامی رژیم صهیونیستی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، «پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، «جان مککین» رئیس کمیته امور مسلح سنای آمریکا، «مایک گالاگر» عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت ویسکانزین و بسیاری دیگر از مقامات آمریکا با کلیدواژههایی مانند «حقوق بشر» و با به کار بردن لفظ «تظاهرات مسالمتآمیز» به دفاع از این آشوبها پرداختند.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، نیز از همان ساعات آغازین اغتشاشات در ایران پیامهای توییتری خود در حمایت از این اغتشاشگران را آغاز و اتهامات بیاساسی را درباره ایران مطرح کرد.
وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید نیز با انتشار بیانیههایی ضمن مطرح کردن ادعاهای بیاساس، از این آشوبها در ایران حمایت کردند.
در این گزارش نگاهی انداخته میشود به تحلیل رسانههای غربی نقش تلگرام در برخی آشوبهای اخیر.
پولیتیکو:نقش برجسته تلگرام در آشوبهای چند روز گذشته
پایگاه خبری-تحلیلی پولیتیکو در گزارشی به نقش تلگرام در اغتشاشات و آشوبهای اخیر در ایران پرداخته و مینویسد: در این اعتراضات(به جای لفظ اشوب از اعتراض استفاده می کند)، استفاده بیسابقهای را از تلگرام برای سازماندهی تظاهراتها شده است.
پولیتیکو با اشاره به گستردگی کاربرد پیامرسان تلگرام در ایران مینویسد: بدون اغراق در ناآرامیهای اخیر در ایران تلگرام نقش اساسی در سازماندهی اعتراضات، تبادل اطلاعات و ارتباط برقرار کردن با خارج از کشور را داشته است.
این پایگاه آمریکایی در ادامه مینویسد: در اعتراضات(بخوانید اغتشاشات) اخیر تلگرام به یک ابزار قدرتمند و بسیار مهم در تبادل اطلاعات و برقراری ارتباط تبدیل شده بود.
سیبیسی کانادا: تلگرام نقشی بسیار مهم در ناآرامیهای ایران داشت
شبکه خبری سیبیسی نیز ضمن اذعان به نقش رسانههای اجتماعی و بهخصوص تلگرام در اغتشاشات اخیر ایران گزارش داد: زمانی که به اعتراضات اخیر در ایران نگاه میکنیم که چگونه از مشهد به دیگر شهرها و استانهای ایران گسترش پیدا کرد میتوان نقش بسیار مهمی که رسانههای اجتماعی بویژه تلگرام در انتقال اخبار و ایجاد انگیزه در میان معترضان(منظور اشوبگران است) ایفا کردهاند را تصور کرد.
پایگاه خیری «نیوزویک»: استفاده از رسانههای اجتماعی برای سازماندهی آشوب
پایگاه خبری «نیوزویک» در گزارشی به سازماندهی اغتشاشات اخیر ایران در رسانههای اجتماعی اشاره کرده و نوشت: معترضان (اشوبگران)در ایران از اینترنت و رسانههای اجتماعی برای سازماندهی و نیز منتشر کردن اخبار و ارسال آن برای خارج از کشور در طول این تظاهرات استفاده کردند.
وبسایت پوینتر: تلگرام مرکزی برای سازماندهی تظاهرات و انتشار اخبار و ویدئوهای نادرست درباره اعتراضات ایران
وبسایت پوینتر در گزارشی به حجم عظیم ویدئوهای جعلی درباره اغتشاشات در ایران اشاره میکند و گزارش میدهد: تلگرام به عنوان یک پیامرسان تا پیش از مسدود شدن به مرکزی برای سازماندهی تظاهرات و نیز انتشار اخبار و ویدئوهای نادرست درباره اعتراضات در ایران تبدیل شده بود.
در گزارش این وبسایت خبری به نقش برخی از کانالهای تلگرامی که در آشوبهای اخیر برای سازماندهی و برنامهریزی برای خرابکاری استفاده میشدند نیز اشاره شده و تاکید شده است: ادمینها و کانالهای زیادی در تلگرام وجود داشتند که دائما در حال انتشار ویدئوهای مربوط به این ناآرامیها بودند و به همین دلیل است که در اینگونه موارد در ایران تشخیص حقیقت از شایعات ایجاد شده در اینگونه فضاها بسیار دشوار است
پوینتر با اشاره به رخ دادن آشوبهای اخیر در برخی شهرها و در طول شب میافزاید: تشخیص ویدئوهای واقعی به این دلیل نیز دشوار بود که این آشوبها در شهرهای کوچک و معمولا در طول شب رخ میدادند که این امر باعث میشد ویدئوهای این اغتشاشات تنها از سوی افراد محلی قابل تشخیص باشد که در پارهای موارد این افراد محلی نیز ویدئوهای واقعی را از ویدئوهای غیر اصل تشخیص نمیدادند.
وبسایت ویکیتریبون درباره تلگرام می نویسد: این پیامرسان که تعداد کاربران آن از سال 2014 افزایش زیادی داشته است از سوی متخصصین رمزگذاری و نیز جامعه فناوری مورد انتقاد قرار گرفته است زیرا این افراد میگویند تلگرام تا حدی که ادعا میکند ایمن نیست و همچنین به این دلیل که پیامرسان مورد نظر و استفاده ترویستهای داعش است هدف انتقادهای زیادی قرار گرفته اما تاکنون برای حذف محتواهای تبلیغاتی تروریستی هیچگونه اقدامی انجام نداده است.
یکی از استادان دانشگاه کالیفرنیا در مصاحبه با ویکیتریبون میگوید: من نگران این مسئله هستم که تلگرام قوانین خود علیه برخی از کانالهای تلگرامی را دنبال نمیکند و من چندین بار برخی از این کانالها را گزارش دادهام اما اقدامی درباره آنها صورت نگرفته است.
دویچه وله: اعتراضات در ایران و نقش تلگرام
پایگاه خبری «دویچه وله» آلمان نیز در گزارشی با عنوان «اعتراضات در ایران و نقش تلگرام» به بررسی نقش این پیامرسان در این آشوبها پرداخته و نوشته است: رسانههای اجتماعی برای افرادی که در خیابانهای ایران دست به اعتراض(اشوب) زدند نقش مهمی داشتند که مهمترین این رسانههای اجتماعی در این اعتراضات(اغتشاشات) نه توییتر و نه فیسبوک بلکه تلگرام است؛ برنامهای با شهرت بسیار کم در غرب.
دویچهوله گزارش داد: طی هفتههای اخیر تلگرام به طور فزایندهای از سوی معترضان(اشوبگران) در ایران برای سازماندهی تظاهرات و انتشار اخبار مربوط به اعتراضات مورد استفاده قرار گرفت و مقامات ایران به این مسئله واکنش نشان دادند.
همانطور که در تحلیلهای برخی رسانه های مهم غربی مشاهده شد، تلگرام نقش بالایی در هماهنگی و انتشار ویدئوها و اخبار جعلی در طی چند روزی که آشوبها و اغتشاشاتی در برخی نقاط کشور بوجود آمد داشت، به نظر میرسد، با توجه به اقدامات مدیر تلگرام در حمایت از کانال های حامی اغتشاشات، تغییر رویه و تجدید نظر در خصوص مدیریت فضای مجازی کشور بسیار ضروری و حیاتی است.
منبع: میزان
انتهای پیام/
باعث از هم پاشیدگی خانواده ها و افزایش طلاق
پایین اومدن سن بلوغ بخاطر فیلمها و عکسهای غیراخلاقی و کانال و گروههای در این مورد
استفاده ضد انقلاب و منافقین و عربهای ... علیه انقلاب اسلامی
و....
امیدوارم دیگه رفع فیلتر نشه و مردم برن سمت پیام رسانهای داخلی سروش و...
پرچم مقدس ایران همیشه دراهتزاز خواهد بود
انشاالله
با اغتشاشگران باید برخورد جدی در ملاعام صورت بگیرد.