به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ استویا گیاه بومی آمریکای جنوبی است که امروزه در کشورهای مختلف اروپایی کشت و مصرف میشود، این گیاه چند سالی است در شهرهای شمالی ایران نیز کشت میشود.
استویا قدرت شیرین کنندگی بسیار بالایی دارد که میتواند جایگزین مناسبی برای قندهای تصفیه شده باشد.
برگهای استویا حاوی شیرین کنندههای طبیعی به نام استویوزید و ربودیوزید A. هستند. ترکیبات موجود در این گیاه کالری ندارند و حدود ۳۰۰ برابر شیرینتر از قند ساکاروز هستند. مصرف استویا تاثیر بسزایی در کاهش وزن و لاغری دارد.
شیره برگهای استویا شیرین کنندهای صد در صد طبیعی است. ترکیبات موجود در این گیاه میزان گلوکز را کاهش نمیدهند، اما شاخص گلیسمی بسیار پایینی دارند. استویا انسولین را افزایش نمیدهد بنابراین بهتر است عصارهی استویا جایگزین قند شود.
برگهای استویا حاوی موادی به نام استویوزید هستند؛ طبق پژوهشهای متعدد صورت گرفته بر روی حیوانات آزمایشگاهی این ترکیب قطر رگها را افزایش میدهد و خون به راحتی در رگها جریان پیدا میکند. این گیاه برای افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند بسیار مفید است.
عصاره گیاه استویا حاوی ترکیبات بسیار شیرینی است که باعث پوسیدگی دندان نمیشوند. علاوه بر این استویوزید موجود در این گیاه عملکردی مشابه با فلور دارد و از پیشرفت جرمهای دندان جلوگیری میکند.
پودر دارچین: ۲ قاشق چایخوری (معادل ۶ گرم)
برگ خشک استویا: ۱۰ گرم
آب: ۳ لیوان (معادل ۶۰۰ میلیلیتر)
آب را بجوشانید و به محض به جوش آمدن زیر شعله را خاموش کنید. برگهای خشک استویا و پودر دارچین را به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دَم بکشد. سپس آن را صاف و میل کنید.
انتهای پیام/