توافقنامه همکاری تجارت اتاق های بازرگانی و صنایع ایران، افغانستان و پاکستان نهایی شده و برای تدوین پیشنهادات در جهت گسترش همکاری و نظارت بر اجرای مصوبات کمیته ارتباطی نیز تشکیل شده است.

نهایی شدن توافقنامه همکاری اتاق های بازرگانی ایران، پاکستان و افغانستانبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه امت پاکستان نوشت: توافقنامه همکاری تجارت اتاق های بازرگانی و صنایع ایران، افغانستان و پاکستان نهایی شده و برای تدوین پیشنهادات در جهت گسترش همکاری و نظارت بر اجرای مصوبات کمیته ارتباطی نیز تشکیل شده است.

محمد اعجاز الحق، نماینده مجلس ملی و سرپرست اتاق مشترک بازرگانی و صنایع پاکستان و ایران در مراسم امضای توافقنامه همکاری دوکشور گفت: همکاری تجاری اهداف توسعه اقتصادی در منطقه را به ارمغان می آورد.

وی توضیح داد: نمایندگان تجاری سه کشور(ایران، افغانستان و پاکستان) می توانند از فرصت های توسعه اقتصادی موجود استفاده کرده و کشورهای برادر و همسایه می توانند با همکاری تجاری منفعت های فراوان اقتصادی را بدست آورند.

اعجاز الحق تصریح کرد: اتاق های مشترک بازرگانی و صنایع سه کشور می توانند در رونق اقتصادی این کشورها نقش موثری ایفا کرده و این روند سبب ایجاد فرصت های اشتغال نیز خواهد شد.

ولی محمد رئیس اتاق مشترک بازرگانی و صنایع ایران و پاکستان نیز گفت: نمایندگان اتاق های بازرگانی مختلف ایران و پاکستان در اتاق مشترک بازرگانی حضور دارند و هدف از تشکیل آن نیز فراهم شدن تسهیلات برای فعالان اقتصادی است.

جنید اسماعیل ماکد رئیس اتاق بازرگانی و صنایع افغانستان هم گفت: اینک زمان آن فرا رسیده تا هرگونه ملاحظات را کنار گذاشته بازرگانی و صنایع خود را با همکاری دو جانبه رشد دهیم.

وی ادامه داد:برای تحقق اهداف، پیشنهادهای مثبت سازنده و عملی را تدوین کرده و با استفاده از آن اهداف مسئولان اتاق های بازرگانی و صنایع تامین شود.

به عقیده کارشناسان اقتصادی، ظرفیت‌های زیادی برای حضور ایران در اقتصاد جهان وجود داشته و پاکستان تمایل زیادی به توسعه صادرات سنگ‌های قیمتی و جواهرات در کنار صادرات برنج به ایران دارد.

به نوشته ایرنا، محصولات صادراتی ایران شامل موارد زیادی است که آهن، خرما، مواد شیمیایی، قیر و سایر اقلام را شامل می شو و طی سال های اخیر صادرات پاکستان به ایران با محصولاتی مانند میوه تازه، کینو و انبه، سبزیجات، تجهیزات جراحی، چادر بوده است.

پاکستان همچنین از گسترش روابط استقبال می کند، زیرا روابط تاریخی زیادی بین دو کشور وجود داشته و همکاری بین اسلام آباد و تهران عمدتا در حوزه صادرات گاز و نفت از ایران و گوشت و برنج از پاکستان است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.