محمد درویش کارشناس و فعال محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تاسیس مدارس طبیعت در کشور اظهار کرد: ما هنوز نتوانستیم حس مشارکت و کارهای تعاونی را برای نجات طبیعت کشورمان در مردم ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل موفق نبودن طرح نجات طبیعت، لکنت نظام آموزشی کنونی ما است، ادامه داد:در نظام آموزش وپرورش کنونی ما معیار مقایسه،رقابت و معدل 20 است و کارگروهی و مهارت زندگی فراموش شده است.
درویش با بیان اینکه بیش از 40 مدرسه طبیعت تا به امروز احداث شده است، ادامه داد:اتفاقاتی که در مدارس معمولی روی می دهد در مدارس طبیعت سعی کرده ایم از آن دوری کنیم،در مدارس طبیعت رقابت ،مقایسه ،کلاس ،زنگ،آموزش مستقیم وجود ندارد.
وی با بیان اینکه طبیعت معلم مدارس طبیعت است که بیش از 4 میلیارد سال عمر دارد، ادامه داد: اگر به فرزندانمان مجال نگریستن دقیق و بی دغدغه را به طبیعت دهیم آن زمان است که یک خاطره شیرین با خاطره ای از مواهب طبیعی شکل می گیرد و آن زمان است که طبیعت کشورشان ،دینشان ،پدر ومادرشان را با هیچ چیزی معامله نمی کنند.
کارشناس و فعال محیط زیست بیان کرد: اگر این مدارس را جدی بگیریم می توان نسل آینده را نسلی تعاون گر به معنای درست خود دانست.
وی افزود: باید بر روی حوزه فرهنگ ،آگاهی و تقویت برنامه ها کار کرد و دولت نیز از این مدارس حمایت می کند تا این برنامه ها به زبان جذاب وساده بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند، این اتفاق باید به عنوان مسئولیت اجتماعی و آرمان همه ما باشد.
درویش با بیان اینکه می توانیم برای حفظ طبیعت به جای استفاده از کیسه های پلاستیکی از کیسه های پارچه ای استفاده کنیم، ادامه داد:بهتر است برای تداوم زندگی حیات وحش به جای استفاده از گوشت و پروتئین از گیاهان تغذیه کنیم.
وی افزود: ما در مدارس طبیعت به فرزندانمان آموزش های احترام به زمین ،طبیعت ،حیات وحش و... می دهیم.
کارشناس و فعال محیط زیست گفت: نسل آینده نسلی با طبیعت خواهد بود اگر آموزش هایمان درست باشد.
انتهای پیام/