به گزارش خبرنگار توپ و تور گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، تیم ملی والیبال ایران در سال 2018 چند تورنمنت مهم و معتبر از جمله لیگ جهانی، جام كنفدراسیونها و رقابتهای قهرمانی جهان را پیش رو خواهد داشت. از این رو تیم ملی باید با برگزاری اردوهای منظم و تمرینات اصولی زیر نظر كادر فنی، خود را برای این مسابقات آماده كند.
در این میان انتقادی كه به نحوه عملكرد تیم ملی برای حضور در مسابقات پیش رو وارد است، شاید این باشد كه چرا «ایگور كولاكوویچ» سرمربی تیم ملی والیبال ایران زمانی نزدیك به چهار ماه در ایران حضور نداشت و به نوعی مربی «پاره وقت» برای تیم ملی به شمار میرود.
**منطق عجيب فدراسيون واليبال
نگاهی به حضور مربیان خارجی در راس نیمكت سرمربیگری تیم ملی والیبال ایران از سالها قبل و به ویژه از زمانی كه خولیو ولاسكو هدایت والیبال ایران عهدهدار شد، بیانگر این موضوع است كه اغلب مربیان خارجی از ولاسكو و كواچ و لوزانو گرفته تا ایگور كولاكوویچ كه مربی این روزهای تیم ملی ایران است، همواره در تعطیلات اردوهای تیم ملی، به كشورشان سفر كردهاند و مدت زمان زیادی را در كشور خودشان حضور داشتهاند.
حضور نداشتن این مربیان در ایران و این موضوع كه مسابقات لیگ برتر از نزدیك در رصد سرمربی قرار نمیگیرد، بدون شك آسیبهایی را به همراه خواهد داشت. هرچند فدراسیون نشینان بارها عنوان كردهاند كه فیلم مسابقات لیگ برای كولاكوویچ ارسال می شود اما بدون شك تماشای مسابقات از نزدیك میتواند موثرتر باشد و موجب شود بازیكنان خوب لیگ بهتر دیده شوند، تا آنهایی كه بر اساس توانمندی و عملكردشان شایسته پوشیدن پیراهن تیم ملی هستند به اردوها راه پیدا كنند، نه فقط آنهایی كه نام و رسم بزرگی دارند.
بسیاری از كارشناسان و اهالی والیبال معتقدند این روش نه چندان صحیح که از چند سال قبل و زمانی که پای مربیان خارجی به والیبال ایران باز شد، منطقی است كه قطعا ضررهایی به بدنه تیم ملی وارد میكند. اینكه كولاكوویچ تنها به دیدن فیلم مسابقات بسنده كند و با وجود اینكه با فدراسیون والیبال ایران قرارداد دارد، حقوق ماهیانه دریافت میكند و وظیفه دارد مسابقات لیگ را از نزدیك تماشا كرده و در زمانهای فراغت برای مربیان ایرانی كلینیكهایی نیز برگزار كند، نزدیك به 120 روز در كشور ما حضور ندارد، نمیتواند روش درستی باشد. نکته تاسفآورتر دیگر این است که علاوه بر ایگور كولاكوویچ هیچ کدام از دستیاران این مربی نیز در این مدت به ایران نیامدند تا حداقل آنها بازیهای لیگ برتر را نظاره گر باشند.
**ايگور حتی به لهستان نرفت
شواهد موجود نشان از این دارد که کولاکوویچ آنطور که باید و شاید دلسوز والیبال ایران و تیمی که به آن تعهد دارد نیست. زمانی که تیم بانک سرمایه که شاکله اصلی آن را بازیکنان تیم ملی والیبال ایران تشکیل میدادند برای حضور در مسابقات جام باشگاههای جهان راهی لهستان شدند، خیلیها منتظر شنیدن این خبر بودند كه كولاكوویچ برای دیدن این مسابقات و بررسی عملكرد بازیكنانش در این رقابتها راهی لهستان شود. آن هم در حالی كه كشور مونتهنگرو با كشور لهستان هم مرز است و ایگور برای رفتن به لهستان و تماشای مسابقات جام باشگاههای جهان مشکل مسافتی نداشت. آن هم در حالی كه مربیانی مانند بلنجینی سرمربی تیم ملی ایتالیا و لوران تیلیه، سرمربی تیم ملی فرانسه برای اینكه بتوانند عملكرد بازیكنان خود در تیمهای باشگاهیشان را آنالیز كنند به لهستان سفر كرده بودند، اما كولاكوویچ این زحمت را نیز به خود نداد و به نوعی احساس تعهد نكرد.
**ضيايی و اننظار برای تغيير روش
فدراسیون والیبال ایران این روزها بعد از سپری كردن مجمع انتخاباتی، با تغییر و تحولات مدیریتی مواجه شده است. محمدرضا داوزنی حالا بعد از یازده سال جایش را به احمد ضیایی كه سالها نایب رئیسش بود، داده است. ضیایی بعد از حضورش روی صندلی ریاست فدراسیون والیبال بارها عنوان كرده است كه به دنبال بهبود اوضاع و برطرف كردن نواقص است.
دراین بین نحوه حضور كولاكوویچ در ایران باید یكی از مسائلی باشد كه ضیایی آن را به طور ریشهای حل و فصل كرده و درباره آن تصمیمات جدی بگیرد. تیم ملی والیبال ایران كه در سالهای اخیر افت محسوسی در سطح جهان داشته است، برای اینكه به روزهای خوبش بازگردد نیاز به یك مربی تمام وقت دارد. مربی كه عملكرد تك تك بازیكنان لیگ را زیر نظر بگیرد تا بتواند با تزریق نیروهای جوانتر به روزهای خوبش بازگردد.
انتهاي پيام/