با پایان سال ۲۰۱۷ میلادی،‌ رؤیاهای بزرگترین گروه تروریستی در سوریه یعنی گروه تروریستی داعش هم پایان یافت و دولت سوریه سیطره خود را بر حدود ۹۰درصد کشور گسترش داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از نابودی گروه داعش،‌ نگاه‌های ارتش سوریه و همپیمانانش به مناطق تحت اشغال گروه‌های تروریستی در استان ادلب و در جنوب سوریه به‌ویژه در درعا و حومه‌های دمشق به‌عنوان میادین نبرد آتی دوخته شد پس از آنکه ارتش توانست بسیاری از مناطق را آزاد کند و بخش‌های وسیعی از کشور را به‌کنترل خود درآورد و طرح‌های ویرانگر و تجزیه‌طلبانه آمریکا و مزدورانش در منطقه را به شکست کشاند.

غرب دمشق

در حومه غربی دمشق، نیروهای مسلح سوریه توانستند در سال گذشته میلادی، با تحمیل کردن توافقی بر افراد مسلح منطقه «عین‌الفیجه ــ بسیمه» در غرب دمشق، آنها را وادار به تسلیم و انتقال به شهر ادلب در شمال سوریه کنند تا پس از آن عملیات «برزة و القابون» را انجام دهند که به فرار ده‌ها فرد تروریست و تسلیم شدن شماری دیگر منجر شد و افراد باقی‌مانده هم به ادلب منتقل شدند.

عملیات نظامی گسترده‌ای که ارتش سوریه با همکاری نیروهای مقاومت اسلامی لبنان (حزب‌الله) در غرب دمشق و در منطقه قلمون شرقی در مرزهای سوریه و لبنان انجام داد، طی آن توانست امنیت کامل مرزهای غربی با لبنان را تأمین کند و گروه‌های تروریستی باقی‌مانده را به ترک قلمون وادار کند به‌طوری که تروریست‌های جبهه النصره به‌سمت ادلب رفتند و تروریست‌های داعشی بیابان سوریه را ترجیح دادند و به‌سمت حومه دیرالزور رفتند.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند+ نقشه‌

جنوب غربی دمشق

در حومه جنوب غربی پایتخت سوریه، ارتش طی سال 2017 میلادی توانست توافقی را در منطقه «خان الشیح» در جنوب غربی دمشق به سرانجام برساند که منجر به خروج صدها تروریست از آن و برقراری امنیت در آن شد تا ارتش سال گذشته را با بیرون راندن تروریست‌ها از منطقه «بیت‌جن» در منتهی‌الیه حومه جنوب غربی در مرزها با مزارع شعبای اشغالی لبنان به پایان برساند جایی که ارتش وارد درگیری‌های شدید با تروریست‌ها شد که منجر به هلاکت ده‌ها نفر و تسلیم بقیه و در نهایت انتقال آنها به شهر ادلب شد.

شرق دمشق

در حومه شرقی دمشق، باند تروریستی موسوم به «جیش‌الاسلام» بر بخش شرقی غوطه شرقی مسلط است و مهمترین شهرک‌هایی که در اشغال این گروه  است، «دوما، النشابیه و کفربطنا» است، این مناطق مشمول توافق مناطق کاهش تنش است، این در حالی است که گروه‌های تروریستی «جبهه النصره،‌ احرارالشام و فیلق الرحمن» بخش غربی غوطه شرقی را در اشغال خود دارند که مهمترین شهرک‌های آن«حرستا، جوبر، زملکا عربین، مسرابا و مدیرا» است، این گروه‌ها توافق کاهش تنش را رد کرده و بر ادامه جنگ و اقدامات تروریستی اصرار دارند.

بیشتر مناطق حومه شرقی دمشق در اشغال گروه‌های تروریستی قرار دارد که خطر و تهدید بزرگی برای پایتخت سوریه به‌شمار می‌رود به‌طوری که تروریست‌های غوطه از تلاش‌های خود برای نفوذ به‌سمت مواضع ارتش و یورش به آن دست برنمی‌دارند علاوه بر آنکه محله‌های مسکونی دمشق را با موشک و خمپاره هدف قرار می‌دهند.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند+ نقشه‌

جنوب دمشق

در حومه جنوبی دمشق، گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره محله «الحجر الاسود» و اردوگاه الیرموک را به‌طور مشترک در  اشغال خود دارند، مناطق «بیت سحم، ببیلا، یلدا و سیدی مقداد» در اشغال جبهه النصره و ابابیل حوران است که اخیراً شاهد تظاهرات مردم این مناطق بود که خواستار خروج گروه‌های تروریستی و انجام قرارداد آشتی با دولت سوریه برای پایان رنج و مشکلات ناشی از حضور تروریست‌ها در مناطقشان شدند.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند؟+ نقشه‌

 حمص

در حمص واقع در مرکز سوریه، گروه‌های تروریستی در سال 2017 میلادی متحمل ضربات سختی شدند که در نهایت پایان گروه تروریستی داعش در این استان را رقم زد. ارتش سوریه عملیات خود را با آزادسازی شهر «تدمر» در حومه شرقی حمص آغاز کرد در ادامه «السخنه» آزاد شد، ارتش راه خود را دنبال کرد تا به عمق بیابان شرقی برسد و در چندین محور، ده‌ها شهرک و روستا را آزاد کرد و در نتیجه صدها کیلومترمربع از خاک سوریه در این مناطق آزاد شد به‌طوری که ارتش توانست بیش از پنج‌هزار کیلومترمربع را در شرق السخنه آزاد کند تا به این ترتیب حومه شرقی حمص به‌طور کامل از لوث تروریسم آزاد شد، ارتش در ادامه به‌سمت مرزهای اداری شهر دیرالزور عملیات خود را ادامه داد و عملیات شکستن حلقه محاصره این شهر را آغاز کرد که بیش از سه سال از ستم و جنایات گروه تروریستی داعش رنج برده بود.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند؟+ نقشه‌

با این حال بخش‌هایی از حومه شمالی حمص همچنان تحت اشغال گروه‌های تروریستی است که مهمترین آنها شهرک‌های «الرستن ــ تلبیسة ــ الغنطو  و الحولة» است، هرچند گروه‌های مسلح فعال در این شهرک‌ها، ورود به آشتی با دولت با نظارت روسیه را برگزیده‌‌اند.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند؟+ نقشه‌

دستاورد بزرگی که دولت سوریه در شهر حمص کسب کرد، خروج صدها فرد مسلح به‌همراه اطرافیانشان از محله «الوعر» به‌سمت شهر  ادلب بود به‌طوری که خروج آنها در چند مرحله از مارس 2017 آغاز شد و در ماه می همان سال به پایان رسید و پس از آن بود که شهر حمص به‌طور کامل از لوث هر تروریستی عاری و امن اعلام شد.

السویداء

در «السویداء» در جنوب سوریه، ارتش این کشور طی سال گذشته میلادی به دستاوردهای نظامی مهمی در حومه شهر دست یافت به‌طوری که حدود چهار هزار کیلومترمربع از حومه‌های شرقی، شمالی و جنوبی استان السویداء‌ را در جریان عملیات موسوم به «الفجر» که سه ماه طول کشید، از اشغال گروه تروریستی داعش آزاد کرد، نیروهای ارتش با پیشروی به‌سمت مرزهای اردن توانستند تمام گذرگاه‌های غیرقانونی را که گروه‌های تروریستی برای انتقال سلاح و تروریست از طریق مرزها به‌سمت مناطق و حومه‌های دمشق ایجاد کرده بودند، ببندند تا به این ترتیب بیشتر روستاها و مناطق واقع در حومه شمالی و جنوب شرقی السویداء از لوث تروریست‌ها پاکسازی شود و به کنترل ارتش درآید.

مهمترین نتایج عملیات نظامی در السویداء قطع راه‌های کمک‌رسانی به گروه‌های تروریستی بود که این کمک‌ها از سمت کشورها همسایه ارسال می‌شد و نتیجه دیگر، محاصره تروریست‌ها در غوطه شرقی و بیرون راندن آنها از منطقه‌ای که چاه‌های نفت و گاز در آن قرار دارد و تأمین امنیت جاده مواصلاتی دمشق و السویداء بود.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند؟+ نقشه‌

درعا

تحولات میدانی استان درعا واقع در جنوب سوریه، شاهد دفع و پاسخ، دفاع و حمله میان ارتش سوریه و گروه‌های تروریستی بود به‌طوری که این گروه‌ها تلاش‌های آشتی در مناطق تحت اشغال خود در «درعاالبلد» را به شکست کشاندند، آنها محله «المنشیه» در اطراف درعا را هدف حمله شدید خود قرار دادند، حمله آنها در چند مرحله صورت گرفت و آنها انواع تجهیزات و وسایل بمب‌گذاری‌شده را به‌کار بردند، اما نیروهای ارتش توانستند حملات این گروه‌های تروریستی به‌سرکردگی جبهه النصره را دفع کرده و خطوط دفاعی را تشکیل دهند، طی پنج ماه درگیری بیش از هزار تروریست جبهه النصره به هلاکت رسیدند، این گروه از حمایت‌های مستقیم رژیم صهیونیستی بهره می‌برد.

حوادث قابل توجهی که در سال 2017 در استان  درعا رخ داد، عملیات ترور و حذف میان گروه‌های تروریستی طرفدار داعش و گروه‌های تروریستی طرفدار جبهه النصره بود به‌طوری که طی درگیری‌هایی که میان این گروه‌ها رخ داد، 400 تروریست از گروه‌های مختلف به‌هلاکت رسیدند،‌ همچنین به وضعیت بیش از دو هزار فرد مسلح از مناطق مختلف درعا و حومه آن از جمله 300 نفر از سرکردگان باند الجیش الحر رسیدگی شد.

مناطقی که همچنان در این استان تحت سیطره گروه‌های تروریستی باقی مانده است، گذرگاه مرزی «نصیب» با اردن، بخش‌هایی از شهر درعا، بصری‌الشام و نوی در حومه درعا است، مهمترین گروه تروریستی در این مناطق، جبهه النصره است، این در حالی است که همچنان منطقه «وادی‌الیرموک» در حومه جنوبی درعا در مرزهای سوریه و اردن شاهد حضور تروریست‌های داعشی در گروه‌های موسوم به لواء خالدبن الولید و کتائب المثنی است.

قنیطره

گروه تروریستی جبهه النصره در شهرک «جباتا الخشب» و برخی شهرک‌های حومه قنیطره در نزدیکی مرزها و جولان اشغالی سوریه فعال است، بر اساس اطلاعات، عملیات ارتش همچنان در جنوب سوریه پس از تلاش طرف اردنی برای اجرای طرح غیرنظامی به تأخیر افتاده است، طرف اردنی ممکن است ضامن گروه‌های تروریستی در این مناطق باشد، مشکل حضور رژیم صهیونیستی در آن سوی مرزها هم قابل توجه است، باید در انتظار نتایج کنفرانس «سوچی» در اواخر ژانویه جاری نشست که یکی از پرونده‌هایش، پرونده حل غیرنظامی مناطق جنوب سوریه است.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند؟+ نقشه‌

 شرق سوریه

شرق سوریه در سال میلادی گذشته شاهد تحولات پرشتابی بود که مهمترین آن شکسته شدن حلقه محاصره شهر «دیرالزور» پس از سه سال و بیرون راندن گروه تروریستی داعش از این شهر بود تا مردم این شهر سال 2017 را با پیروزی بزرگی پس از حزن و اندوه و ظلم ناشی از سیطره تروریست‌های داعشی به پایان برسانند.

پس از آزادسازی شهر «دیرالزور» از اشغال گروه تروریستی داعش، دستاوردهای نظامی در استان یکی پس از دیگری به دست آمد به‌طوری که ارتش سوریه توانست فرودگاه نظامی را آزاد و در ادامه به‌سمت حومه غربی دیرالزور حرکت کند و آنجا را هم به آغوش کشور برگرداند، در ادامه شهر مهم «المیادین» در جنوب دیرالزور به‌عنوان مهمترین دژ و قلعه گروه تروریستی داعش آزاد شد، ارتش در ادامه راه خود را به‌سمت شهر «البوکمال» در حومه شرقی دیرالزور تا مرزهای سوریه و عراق دنبال کرد تا جاده بین المللی دیرالزور به دمشق هم کاملاً امن شود، ارتش سوریه در تاریخ سوم نوامبر 2017، پاکسازی کامل دیرالزور از لوث تروریسم را اعلام کرد.

شمار محدودی از تروریست‌های داعشی همچنان در برخی مناطق صحرای سوریه در حومه‌های دیرالزور از جمله مناطق شرق رودخانه فرات در مرزهای با عراق و غرب فرات در حومه المیادین حضور دارند، با این حال این مناطق خالی از سکنه است و هیچ تهدیدی به‌شمار نمی‌رود و نیروهای ارتش سوریه و همپیمانان تحرکات تروریست‌ها را زیر نظر دارند.

حلب

حلب در شمال سوریه برای اولین بار سال گذشته میلادی را در حالی جشن گرفت که محله‌های شرقی آن پس از گذشت چهار سال از اشغال گروه‌های تروریستی آزاد شده و عملیات بازسازی و بازگشت ثبات به آن آغاز شده بود.

مهمترین عملیات ارتش سوریه در حلب در سال 2017، پیشروی به‌سمت حومه شرقی و رسیدن تا کرانه غربی رودخانه فرات پس از آزادسازی ده‌ها روستا و شهرک و همچنین آزادسازی ایستگاه پمپاژ آب «الخفسه» بود که شهر حلب را به‌طور کامل پوشش می‌داد پس از این دستاوردها، حومه شرقی حلب به‌طور کامل از لوث تروریست‌های داعشی پاکسازی شد.

گروه‌های تروریستی در حومه شمالی حلب در روستاها و شهرک‌های «أعزاز، مارع، عندان وحیان» و «جرابلس و الباب» در شمال شرقی فعال هستند، گروه‌های موسوم به درع الفرات (سپر فرات) مورد حمایت مستقیم ترکیه بر جرابلس و الباب مسلط هستند، همچنین باندهای تروریستی جبهه النصره و نورالدین الزنکی مناطق «العیس و خان‌طومان» در حومه جنوبی و «دارة عزة» و تمام روستاهای واقع در حومه غربی را در اشغال خود دارند.

ادلب

در استان ادلب، گروه‌های تروریستی با گرایش‌ها و وابستگی‌های مختلف بر تمام این استان به‌جز شهرک‌های شیعه‌نشین «کفریا و فوعه» در حومه شمالی سیطره دارند به‌طوری که بیش از 40 هزار تروریست که از گروه‌های مختلف به‌ویژه جبهه النصره، حرکة نورالدین الزنکی،‌ احرار الشام و الجبهة الشامیه هستند، و نیز تروریست‌های خارجی از گروه‌هایی همچون اجناد القوقاز، الترکستان و الایغور در ادلب و حومه‌های آن فعال هستند، همچنان که ادلب مقصد هزاران تروریست و فرد مسلحی بوده که از مناطق مختلف سوریه طی دو سال اخیر بیرون رانده شدند.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند؟+ نقشه‌

حماه

در حماه هم ارتش سوریه توانست طی سال 2017، تمام حومه شرقی استان را پس از نابودی کامل گروه تروریستی داعش آزاد کند، اما در حومه شمال شرقی و غربی و جنوبی آن، گروه‌های تروریستی جبهه النصره،‌ حرکة احرار الشام و چند گروه دیگر فعال هستند، این در حالی است که ارتش سوریه دامنه عملیات نظامی خود را در این مناطق گسترش داده به‌طوری که فرماندهان میدانی معتقدند مقصد بعدی ارتش به‌سمت شهرک‌های «مورک و اللطامنه» در حومه شمال شرقی حماه خواهد بود که بزرگترین دژ گروه‌های تروریستی قلمداد می‌شود.

دستاوردهای نظامی اخیر ارتش سوریه و همپیمانانش در حومه حماه، راه را برای ورود به حومه جنوب شرقی ادلب فراهم کرده است به‌طوری که بیش از 100 روستا و شهرک آزاد شده است و بدیهی است که رهبری سوریه و فرماندهان عملیات همپیمانان تصمیم گرفته‌اند تا گزینه نظامی را به‌عنوان مرحله نخست برای تحمیل شروط خود بر گروه‌های تروریستی در ادلب به‌عنوان راهکار قطعی در پیش بگیرند.

یک کارشناس نظامی در گفت‌وگو با تسنیم ابراز عقیده می‌کند موضوع تسلیم افراد مسلح در حال حاضر مطرح نیست، زیرا آنها با هرگونه توافقی که به آنها ارائه شود، مخالفت می‌کنند.

الرقه

شهری که از اشغال داعش خارج شد و تحت اشغال گروه‌های مورد حمایت آمریکا قرار گرفت.

بررسی وضعیت سوریه در سال ۲۰۱۷/کدام گروه‌های تروریستی باقی‌ مانده‌اند؟+ نقشه‌

نیروهای دموکراتیک سوریه (گروه‌های مسلح کردی موسوم به قسد) در اواخر سال گذشته میلادی با حمایت مستقیم آمریکا توانستند پس از ویران کردن شهر الرقه، آن را به سیطره خود درآورند تا این شهر از اشغال یک گروه تروریستی آزاد شده و به اشغال یک گروه دیگر مورد حمایت آمریکا به‌عنوان مهمترین حامی گروه‌های تروریستی درآید. کارشناس نظامی معتقد است ممکن است ارتش و همپیمانان، نبردها در مناطقی را که گروه‌های کردی (قسد) با حمایت آمریکا بر آن مسلط شده‌اند، به تأخیر اندازند، دولت سوریه همچنان معتقد است که الرقه تحت اشغال این گروه‌هاست و تنها با ورود ارتش به آن آزاد خواهد شد.

خاطرنشان می‌شود گروه‌های کردی بر 25 درصد از خاک سوریه شامل الحسکه، القامشلی در شرق و عین‌العرب، عفرین و منبج در شمال در حومه حلب و برخی مناطق حومه‌های دیرالزور مسلط هستند.

چه‌بسا عملیات و نبردی به تأخیر افتد، ولی آنچه قطعی است به‌گفته رهبران دمشق و همپیمانان هرگز از تصمیم برای بازپس‌گیری تمام اراضی سوریه و آزادسازی آن از اشغال گروه‌های تروریستی عقب‌نشینی صورت نخواهد گرفت و در این زمینه سهل‌انگاری وجود نخواهد داشت و این مناطق چه از طریق راهکار نظامی یا راه‌حل‌های سیاسی آزاد خواهد شد.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

بررسی تحولات سوریه در سال 2017

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار