عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: طبق برنامه ششم توسعه باید میزان نوسازی بافتهای فرسوده به 55 هزار هکتار برسد که متأسفانه در سالهای گذشته تنها 11 درصد از این میزان نوسازی شده است.
مجید کیانپور عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه بافت فرسوده در حیات شهری جریان دارد، گفت: متأسفانه حیات شهری در این بافتها کاهش پیدا کرده است، به همین دلیل باید از تبدیل شدن بافتهای فرسوده به انبار کالا جلوگیری کنیم و کیفیت زندگی شهری را در این بخش ارتقا دهیم.
کیانپور تصریح کرد: با توجه به اینکه قیمت تمام شده بازسازی بافتهای فرسوده بسیار بیشتر از قیمت فروش آن است در نتیجه کمتر سرمایهگذاری به این حوزه گرایش پیدا میکند.
عضو کمیسیون عمران، افزود: پایین بودن قیمت زمین و ملک در این حوزه باعث شده کمتر سازندهای به این بخش توجه کند و همین موضوع باعث انباشت خانههای فرسوده در مناطق جنوبی شهر شده است.
وی اظهار کرد: ایجاد تسهیلگری در بافتهای فرسوده در کاهش قیمت تمام شده ملک، یکی از راهکارهای مؤثر در افزایش نوسازی بافتهای فرسوده است.
کیانپور با بیان اینکه باید برای بسیاری از سرمایهگذاران در بافتهای فرسوده طرحهای تشویقی از جمله معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته شده است؛ گفت: رایگان بودن صدور پروانه ساختمانی و نصب انشعابات آب و برق میتواند سرمایهگذاران را در جهت نوسازی واحدهای مسکونی تشویق کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس، تأکید کرد: تسهیلات ساخت باید در غالب ودیعه مسکن به سازندگان و بخشهای خصوصی پرداخت شود تا میزان نوسازی بافتهای فرسوده افزایش یابد.
وی با بیان اینکه 72 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد، گفت: طبق برنامه ششم توسعه باید میزان نوسازی بافتهای فرسوده به 55 هزار هکتار برسد که متأسفانه در سالهای گذشته تنها 11 درصد از این میزان نوسازی شده است.
کیانپور با اشاره به تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده، گفت: هم اکنون تسهیلات نوسازی 40 تا 50 میلیون تومان است که اگر این میزان تسهیلات با نرخ کارمزد کمتر به سازندگان در غالب طرحهای مشارکتی پرداخت شود، میزان تولید مسکن جدید و کیفیت زندگی در این بخش دو چندان میشود.
انتهای پیام /