به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،مسعود مالکی مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در پنح شهرستان زاهدان، زابل، ایرانشهر، چابهار و کنارک سیستان و بلوچستان تاکنون پنج هزار ۹۰۰ هکتار اراضی حاشیه نشینی شناسایی شده است.
مالکی ادامه داد: جمعیت ساکن در حاشیه شهرهای سیستان و بلوچستان به طور میانگین ۴۱ درصد جمعیت این شهرها را شامل میشوند.
وی افزود: همچنین ۲ هزار و ۶۱۹ هکتار بافت فرسوده در ۱۱ شهر سیستان و بلوچستان مصوب و ۷۷ محله حاشیه نشینی در این استان شناسایی شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: از آنجایی که شیوع فقر و نابسامانی محیطی و پایین بودن کیفیت زندگی از ویژگی عمومی حاشیه شهرهاست این مناطق میتوانند آبستن هر گونه حوادث و رفتارهای سوء فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و امنیتی باشند.
مالکی انجام ۲۱ طرح با اعتباری حدود ۱۵۰ میلیارد ریال و ۲۷ پروژه در دست اجرا در پنج شهر سیستان و بلوچستان و محلات هدف با اعتباری حدود ۲۵۰ میلیاردریال را از جمله اقدامات شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی و اداره کل راه و شهرسازی در حاشیه این شهرها ذکر کرد.
وی بر ساماندهی محلات ناکارآمد و توانمندسازی آنان بر اساس یک برنامه مدون و سند مشترک در قالب استفاده از همه ظرفیتها از جمله بزرگان طوایف و ساکنان محلات تاکید کرد.
حاشیه نشینی به نوعی از زندگی شهری گفته میشود که در آن تعدادی خانوار در حومه و حاشیههای نزدیک به شهر به صورت نامتعارف و حتی بدون توجه به ابتداییترین نیازهای اجتماعی اقدام به تشکیل جمعیتی شهرک نشین میکنند.
حاشیه نشینی در سیستان و بلوچستان تحت تاثیر عوامل مختلف نظیر خشکسالی، پراکندگی جمعیت، زایش روستاهای جدید و ... بوده که نظارت کامل بر ساخت و سازها، توجه به روستا محوری و ایجاد ظرفیت مناسب برای توسعه اشتغال در هر منطقه از عوامل مهم کاهش دهنده میزان حاشینه نشینی در این استان است.
این استان با وسعتی حدود ۱۸۷ هزار و ۵۰۲ کیلومتر مربع (معادل ۵/۱۱ درصد مساحت کشور) و ۱۹ شهرستان و بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب میشود.
انتهای پیام/ع