به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، مختاری رئیس انجمن شعر آزاد سرو زابل در حاشیه این اردو برپایی اردوهای فرهنگی و تفریحی با حضور تمام طیفهای هنری منطقه را یکی از اهداف این انجمن ذکر کرد.
داود مختاری افزود: اردوی فرهنگی و تفریحی شهرسوخته با همکاری پایگاه جهانی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بسیج هنرمندان، دانشگاه زابل و انجمن شعر آزاد سرو با حضور ۱۰۰ نفر از هنرمندان منطقه به مدت یک روز برگزار شد.
وی اظهارداشت: در این اردو که یکی از کارشناسان با سابقه میراث فرهنگی منطقه سیستان حضور داشت در رابطه با سایت جهانی شهرسوخته، قلعه تاریخی رستم و قلعه مچی توضیحاتی را برای هنرمندان ارائه کرد.
وی تاکید کرد: معرفی هر چه بیشتر غنای فرهنگی، تمدن و تاریخ منطقه سیستان توسط کارشناسان سبب معرفی آن به نسل نوجوان و جوان در حوزه هنر میشود.
وی تصریح کرد: همچنین شاهنامه خوانی، شعرخوانی، نقالی شاهنامه و موسیقی در موزه سایت جهانی شهرسوخته برگزار شد.
مختاری با بیان اینکه انجمن شعر آزاد سرو سیستان از سال ۷۰ تاکنون در شهرستان زابل فعالیت میکند گفت: نشستهای هفتگی انجمن شعر آزاد سرو سیستان با نقد و بررسی اعضای این انجمن برگزار میشود.
شهرسوخته سیستان و بلوچستان به عنوان پیشرفتهترین شهر جهان قدیم مهد نخستینهای جهان «نخستین جراحی جمجه، نخستین انیمیشن، نخستین چشم مصنوعی، نخستین شبکه فاضلاب شهری، نخستین تخته نرد جهان و صدها اثر منحصر به فرد» با بیش از پنج هزار سال قدمت همواره به ویژه در سال ۹۶ که «سیستان و بلوچستان مقصد گردشگری ناشناخته ایرانیان» نامگذاری شده، آماده پذیرایی از گردشگران است.
سیستان و بلوچستان با پیشینهای غنی در تاریخ و تمدن ایرانی و اسلامی امسال نیز فرصتی مطلوب را فراروی میهمانان و مسافران قرار داده تا با سفر به این دیار پر رمز و راز و ناشناخته و آشنا شدن با زیباییها و ظرفیتهای منحصر به فرد گردشگری، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن، خاطرههای ماندگار را با خود به ارمغان برند.
سرزمین کهن سیستان و بلوچستان از تالاب بین المللی هامون در شمال تا پهن دشت نیلگون دریای عمان در جنوب این استان از بهترین خلقتهای خداوند برخوردار است، اینجا سرزمین آب، آفتاب، باد و آینه و دیار نخلهای راست قامت، بلند همت و کوتاه آرزو است، در این سرزمین ریگهای تفتیده در شکوه انوار طلایی خورشید، پای میکوبند و جان به خنکای نسیم شبهای با صفا میسپارند.
در میان صدها اثر و محوطه باستانی و تاریخی سیستان و بلوچستان شهرسوخته خودنمایی میکند، این اثر باستانی نام بقایای دولت شهری باستانی در ایران است که در ۵۶ کیلومتری زابل و در حاشیه جاده زابل - زاهدان در جنوب شرق ایران و در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده است این شهر بر روی آبرفتهای مصب رودخانه هیرمند به دریاچه هامون و در ساحل آن رودخانه و دریاچه بنا شده بود.
مطالعه و بررسی بقایای این شهر نشان دهنده سیر تحول علوم و فنون مختلف در فلات ایران است به طوری که باستان شناسی، جامعه شناسی، تجارت، بازرگانی و مبادلات بین المللی، تاریخ تحول ادیان در دورههای پیش از تاریخ و تاریخی، تاریخ شهرنشینی و شهرسازی، سیر تحول معماری و هنرها و فنون سنتی، تاریخ آغاز نگارش، تاریخ پزشکی و علوم وابسته، جانور شناسی، تغذیه، کشاورزی، دامداری، حشره شناسی، گیاه شناسی، زمین شناسی، فلزگری، جواهر سازی، بافندگی و خراطی تنها بخشی از فنون و هنرهای قابل مطالعه در بقایای شهر سوخته است.
آثار کهنترین نمونه جراحی، کهنترین نمونه پارچههای موجود، کهنترین اثر معرق کاری و کهنترین نمونههای زیره، گشنیز و پسته وحشی از جمله اطلاعات و دادههای به دست آمده در شهر سوخته است.
بر مبنای یافتههای باستان شناسان شهرسوخته ۲۸۰ هکتار وسعت دارد و بقایای آن نشان میدهد که این شهر دارای پنج قسمت اساسی شامل بخش مسکونی واقع در شمال شرقی شهر، بخشهای مرکزی، منطقه صنعتی، بناهای یادمانی و گورستان است که به صورت تپههای متوالی و چسبیده به هم واقع شده اند.
انتهای پیام/ع