به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیین اختتاميه سی و سومین جشنواره موسیقی فجر، در تالار وحدت برگزار شد.
سيد عباس صالحی وزیر ارشاد، حجتالاسلام مازنی، حسینی معاون هنری وزير ارشاد، طالبی مدير دفتر موسيقی ارشاد و نوربخش دبير جشنواره موسيقی فجر از جمله مسئولان فرهنگی حاضر در اين مراسم بودند.
مشروح اين گزارش را در ادامه بخوانيد؛
مهدی یراحی به عنوان برنده جایزه باربد در بخش خوانندگی موسیقی پاپ معرفی شد و پس از دریافت جایزه اش گفت: نمی شود این بالا آمد و از مردم اهواز و وضعیت هوای غبارآلودشان حرفی نزد.
وی در ادامه درباره موسيقی پاپ كشورمان گفت: یادمان نرود كه موسیقی پاپ استادی مثل مرحوم بابك بیات دارد كه همواره نامش در این عرصه ماندگار است. لازم می دانم از همه همكاران خوبم برای تهیه آلبوم «آینه قدی» تشكر كنم.
مهدی يراحی در پايان دو قطعه «هر جای دنيايی دلم اونجاست» و «نفس» را اجرا كرد.
نباید وقتی همدیگر را میبینیم، رویمان را برگردانيم
سالار عقیلی پس از دريافت لوح تقدير در جشنواره موسيقی فجر گفت: ملاک جایزه نیست؛ بلکه تاثیر گذاری مهم است.
امیدوارم هنرمندان موسيقی با هم خوب باشند و یکدیگر را فقط در مراسم ختم نبينند؛ بلکه با هم ديدار داشته باشند تا بتوان کارهای خوب عرضه كرد. نبايد وقتی همديگر را می بينيم، رویمان را از هم برگردانيم.
در ادامه، سید عباس صالحی وزیر ارشاد پشت تریبون قرار گرفت و درباره موسيقی ايرانی گفت: ایران با موسیقی نواحی خود به حیات خود ادامه داده است. كمتر موسیقیدانی را می شناسیم كه از مام وطن ننواخته باشد. صدها بیت از شاعران بزرگ ما با موسیقی ایرانی شنیده شده است.
وی افزود: موسیقی ایرانی نمادی از مقاومت است. موسیقی ایرانی با كوك جان مردم این سرزمین همراه بوده است. در روزهای سختی همراه مردم بوده است. در ایام انقلاب اسلامی، در جوش و خروش خیابان ها موسیقی با خیابانها همراه شد. شعر و شعار و موسیقی مردم با هم در آمیختند و قطعات موسیقی در جان مردم نشست. همچنین در هشت سال دفاع مقدس این موسیقی ایرانی بود كه در این دوره پر حادثه، حوادث را با خود مقطع بندی می كرد. ما فتح خرمشهر را با موسیقی جاودانه «خجسته باد این پیروزی» به خاطر می آوریم.
صالحی اظهار داشت: موسیقی ایرانی موسیقی قومیت ماست. همانگونه كه اقالیم ایرانی در جغرافیای خود چهار فصل پر رمز و راز را دارند، موسیقی نواحی ایران هم پر ترنم و زیباست. موسیقی ایرانی نمايی از موسیقی شرقی و عرفانی هم هست. اگر موسیقی ایرانی را با این نمادها می شناسیم؛ يعنی ایرانیت، قومیت، مقاومت و عرفان بايد قدر این هنر را بیش از پیش باید بدانیم.
وی درباره اهميت جشنواره موسیقی فجر گفت: اين جشنواره فرصتی برای حضور پیشكسوتان و جوانان است. فرصتی است برای نمایش موسیقی نواحی و گونه های متنوع جهانی. فرصتی است برای گفتگوی بین ملل. باید بر قوت های جشنواره افزود و آن را فرصتی برای همدلی اصحاب موسیقی ایرانی قرار داد. اینك در آغازین راه موسیقی فجر سی و چهارم، از همه می خواهیم تا كاستی ها را به ما بگویند تا ضعف ها بر طرف شود و بر قوت ها بیفزاییم.
پس از معرفی برگزيدگان در چند بخش مختلف، اعضای گروه موسيقی نواحی شش اقليم به اجرای قطعاتی پرداختند.
پس از اجرای طولانی موسيقی شش اقلیم از ابراهیم قادری، موسیقیدان کرد و فرج علیپور خواننده اهل لرستان تقدیر شد.
در ادامه مراسم اختتاميه سی و سومين جشنواره موسيقیفجر، برگزيدگان اين رويداد فرهنگی - هنری معرفیشدند.
برای ديدن ليست كامل برگزيدگان اينجا كليك كنيد.
در ادامه، حميدرضا نوربخش دبیر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر به ظرفیت بالای جشنواره موسیقی فجر در عرصه فرهنگی و حتی اقتصادی اشاره كرد.
وی گفت: مروری بر سلسله جشنواره فجر به خوبی نشان دهنده ظرفیت موسیقی در همه شئون اجتماعی و فرهنگی است. این ظرفیت در حوزه اقتصادی به خوبی نمایان شده است؛ چرا که بیش از نیمی از فروش بلیت، به دست آمده از فروش کنسرت های غیر پاپ است.
نوربخش اظهار داشت: از دوره سی و یکم به بعد فروش بلیت ارتقا پیدا کرد و تمام هزینه های جشنواره از بلیت فروشی به دست آمد. همچنین بخشهای سنتی و تلفیقی از پاپ فروش بیشتری داشتند. اين در حالی است كه در دوره های گذشته، بخش پاپ بیشترین فروش را داشت و 80 درصد فروش بلیت را به خود اختصاص می داد. در عرصه سیاستگذاری، رویكرد فرهنگی جشنواره در اين سالهای اخير، به شكلی بود كه توجه به بخش موسیقی تلفیقی و كلاسیك بیشتر شد. تا پیش از این بیشتر توجه و تمركز بر موسیقی پاپ بود.
وی درباره بخش بين الملل جشنواره بيان كرد: استقبال مخاطبان از بخش بین الملل گویای نگرش مردم به موسیقی است و نشان می دهد که مردم اتفاقات جشنواره را به خوبی رصد می کنند. هنرمندان هم باید در جهت رفع نواقص تلاش کنند.
دبیر سی و سومین دوره جشنواره موسيقی فجر ادامه داد: این جشنواره آیینه تمام نما و کارنامهای موفق از هنرمندان موسیقی است. از همه عزیزانی که در آن سهیم بودند، تشکر میکنم. امیدوارم هنرمندان در جهت رفع معایب دوره های بعدی جشنواره کمک رسان باشند. جشنواره ای كه فقط با نگاه كيفی به آثار نگاه كرده و هرگز مانع حضور هنرمندان نخبه و فعال نيست.
نوربخش در پايان گفت: شريف ترين هنرمندان در حوزه موسيقی فعال هستند. افرادی كه با وجود مشكلات با عشق وافر خود فعاليت می كنند و اميد دارند، مشكلات حل شوند. آنها از وزرات ارشاد می خواهند مسئله كپی رايت، لغو كنسرت ها، رونق صنعت نشر و روشن شدن تكليف سياست گذاری های كلی در عرصه موسيقی را حل كند.
پس از صحبت های كوتاه درباره عملكرد جشنواره موسيقی فجر 33، اركستر ملی ايران به رهبری فريدون شهبازيان و با خوانندگی سالار عقيلی روی صحنه رفت.
دو قطعه «جام مدهوشی» ساخته استاد تجويدی و «ايران فدای اشك و خنده تو» از جمله آثاری بود كه به اجرا در آمد.
میلاد کیایی، مهدی یراحی، رضا شایسته، احسان تارخ، داود گنجهای، حسین علیشاپور، احسان عبدیپور، میلاد درخشانی، محسن رجب پور، محمدرضا چراغعلی، ناصر ایزدی، پوریا اخواص، وحید تاج، ابوالفضل صادقی نژاد، بیژن بیژنی، داریوش پیرنیاکان، ايرج راد، عليرضا قربانی از جمله هنرمندان حاضر در اين مراسم هستند.
مراسم با تلاوت آياتی چند از قرآن كريم و پخش سرود ملی كشورمان در حضور جمعی از مسئولان فرهنگی، هنرمندان و اصحاب رسانه آغاز شد.
اجرای اختتاميه جشنواره موسيقی فجر اين دوره را عباس سجادی بر عهده گرفته است.
انتهای پيام/