مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: پاشیدن هسته به ابر باعث تشدید گرد و غبار و  عقیم شدن بیشتر ابرها می شود و بارور سازی ابر ها در ایران جواب نمی دهد.

بارورسازی ابرها برای کشور ما پاسخگو نیستاحد وظیفه مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛با اشاره به اعلام آمادگی و کمک سپاه پاسداران برای بارورسازی ابرها اظهار کرد: موضوع بارورسازی ابر باید در بستر خود مورد بررسی قرار گیرد این گونه نیست که با بارورکردن ابرها شاهد نتایج مثبتی باشیم.

وی افزود: بارورسازی ابر یعنی ایجاد هستک درون ابر که این هستک بتواند رطوبت موجود در ابر را دور خود جمع و زمانی که سنگین شد، موجب بارش باران شود.

وظیفه با اشاره به معضل گرد و غبار در کشور که باعث کم شدن بارش می شود، افزود: پاشیدن هسته به ابر باعث تشدید گرد و غبار و  عقیم شدن بیشتر ابرها می شود.

وی ادامه داد:گرد و خاکی که از خوزستان و از عراق بلند می شود به سیستم های ابر و سطح جبهه بارشی کشور نفوذ می کند .

 مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد:استان های خوزستان ، کرمانشاه ، ایلام درگیر گرد و غبار هستند که هم زمان در این استان ها ابرناکی آسمان و بارش را نیز شاهد هستیم.

وی افزود: تزریق جریان های سعودی به درون ابر علاوه براینکه ابرها را بیش از اندازه بارور کرده است باعث کم بارشی و اثر منفی بر روی مقدار بارش نیز شده  است.

 وظیفه گفت:برای بارورسازی ابرها اگر به صورت مصنوعی یعنی با هواپیما ذرات ید نقره و 2CO خشک را به ابرها تزریق کنیم نه تنها کمکی نکرده ایم بلکه وضعیت را بدتر نیز می کنیم.

وی ادامه داد: بارور سازی ابرها با استفاده از ذرات ید نقره باید به صورت علمی با بررسی سیستم ابر، ویژگی های میکروفیزیک ابر (ساختار ریز ابر ) را دقیق بشناسیم و به این نتیجه برسیم که آیا این ابر به اندازه کافی هستک و یا ذرات هسته بارش را تشکیل می دهد یا نه.

 مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: بارور سازی  ابرها روش جایگزین برای تولید بارش به صورت بزرگ مقیاس وکلان برای از بین بردن خشکسالی است که در دنیا این روش معمول نبوده است .

وی با بیان اینکه گزارش های سازمان جهانی هواشناسی حاکی از این است که روش بارور کردن ابرها به صورت اصولی می تواند خشکسالی را از بین ببرد، افزود: بسیاری از کشورهای جهان به صورت آزمایشی این کار را انجام داده اند که نتیجه آن در برخی کشورها اثرات مثبت و در برخی دیگر اثرات منفی داشته است.

وظیفه با بیان اینکه در بسیاری از کشورها خشکسالی حکمفرما است، بیان کرد: اصولا روش بارور سازی ابرها روشی نیست که همه جای دنیا انجام شده و نتیجه مثبت گرفته باشند. در کشورهای اطراف ما کارهایی در این باره انجام شد اما باعث از بین رفتن خشکسالی نشد.

وی با بیان اینکه بخشی از گرد و خاک جنوب کشور از چشمه های داخلی است، افزود:همین گرد وخاک زمانی که خیزش پیدا کند به لایه های بالای جو درون ابر وارد می شود که باعث عقیم شدن ابرها می شود.

مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: زمانی که در ابرها هستک و یا هسته میعان ایجاد می شود، در صورت وجود رطوبت در ابر قطرک باران شکل می گیرد و قطرک  های باران کم کم با جذب رطوبت بیشتر تبدیل به قطره باران شده و ریزش می کنند  اما زمانی که پدیده گرد وخاک افزایش پیدا می کند ، به ابر نفوذ کرده و باعث کاهش بارش  می شود.

انتهای پیام/

بارورسازی ابرها جوابگوی مشکلات خشکسالی کشور است؟

برچسب ها: محیط زیست ، آب و هوا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سیستانی
۰۱:۲۵ ۳۰ تير ۱۳۹۷
این صحبتها توجیهی هست برای کمک نکردن به بارورسازی ابرها در حالی تستهای انجام شده در کشور اثرات مثبتی داشته این نظرات برای فرار از کمک کردن هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۶
باسلام
تا اونجا که من به عنوان شهروند میدونم کسی نگفته باروری ابر مشکل خشکسالی رو حل می‌کنه بلکه گفته شده در جعبه ابزارهای تعدیل آب و هوا یکی از ابزارهای. ظاهراً دوستان نظرات علمی سازمان های بین المللی رو به نظرات جزیره ای خودشون ترجیح میدن . هواشناسی در جهان اذعان داره که اگر در شرایط مساعد باروری ابر انجام بشه می‌تونه تا ۱۸ درصد تاثیر مثبت داشته باشه. بهتر نیست سازمان هواشناسی کشور بجای حرفهای بی فایده به تعهدات قانونی اش در قبال ارزیابی پروژه های باروری ابرها در کشور پاسخ بده

برخی هم که پارازیت شده خوراکشون هر چی میشنون به پارازیت ربطش میدن.
توصیه من به عنوان یک شهروند اینه که باشگاه خبرنگاران جوان به رسالتش که اطلاع رسانی صحیح و منصفانه است مشغول باشه . پیشنهاد میکنم برای اصلاح ضعف تکنیکال در همین خبر منتشر شده مصاحبه ای رو هم با یک انسان دانشمند بیطرف انجام بده و واقعیت رو به مردم اعلام کنه نه حرف های یک طرفه و غیر مسولانه رو.
با سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۶
سال گذشته درخراسان جنوبی 12 مورد بارورسازی ابرهاانجام شد که نتایج مثبتی نیزداشت.ای کاش ایشان نسخه واحدبرای کل کشورنپیچد
Iran (Islamic Republic of)
مطلع
۱۶:۰۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
باید بگوییم نه تنها تا کنون هیچ گونه نتیجه ی مثبتی نداده است
Iran (Islamic Republic of)
saeed
۱۰:۵۸ ۰۷ بهمن ۱۳۹۶
چرا تو بقیه کشورها اینهمه بارون میاد اما تو کشور ما نه ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۷ بهمن ۱۳۹۶
یکی از دلایل اصلی کم بارشی در ایران (بخصوص درشهرهای بزرگ) مثل تهران (( زدن و انداختن پارازیت های ماهواره ای)) است . این پارازیت ها (علاوه بر سرطانی بودن روی انسانها ) باعث می شوند تا بارهای الکتریکی ابرها بخوبی نتواند تخلیه شده و در نتیجه الکتریسته مثبت موجود در ابرها به الکتریسته منفی تبدیل می شوند و در واقع باعث خنثی شدن ابرها می گردند .
آخرین اخبار