به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ رزماری گیاهی چوبی، معطر و همیشه سبز با برگهایی سوزنی شکل و گلهای سفید، صورتی، بنفش یا آبی است؛ در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان میکنیم.
رزماری به بهبود حافظه و افزایش تمرکز کمک شایانی میکند، همچنین مصرف این گیاه در افرادی که دچار اختلالات شناختی هستند، مفید است.
عطر و بوی رزماری خلق و خوی شما را بهتر و استرس را کاهش میدهد؛ در آروماتراپی (رایحه درمانی) نیز از اسانس رزماری برای رفع استرس استفاده میشود.
ترکیبات موجود در رزماری خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدالتهاب و سرطانی دارند، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
رزماری، نقش موثری در مقابله با عفونتهای باکتریایی معده دارد؛ این گیاه از رشد هلیکو باکتر پیلوری که یک پاتوژن (بیماریزا) شایع، بسیار خطرناک و عامل زخم معده هم است، جلوگیری میکند؛ رزماری همچنین عفونتهای ناشی از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (استاف) را نیز از بین میبرد.
رزماری برای درمان دردهای شکمی، یبوست، نفخ و اسهال استفاده میشود.
رزماری نقش موثری در خوشبو کردن دهان دارد؛ برای این منظور باید برگهای رزماری را در یک لیوان آب داغ قرار دهید و با آب آن، دهان خود را بشویید، این کار باکتریهای مضر دهان را از بین میبرد و دهان را خوشبو میکند.
رزماری جریان خون را تحریک میکند، در نتیجه اکسیژن رسانی به بافتها و اندامهای مختلف بهتر صورت میگیرد.
در رزماری ترکیب ضدالتهابی قوی به نام اسید کارنوسیک وجود دارد که التهاب مفاصل، ماهیچهها و رگهای خونی را کاهش میدهد.
برگهای رزماری باعث جوانسازی پوست میشوند، این گیاه همچنین نقش موثری در درمان لک و جوش دارد.
برای تهیه دمنوش رزماری باید یک قاشق غذاخوری رزماری خرد شده را در قوری بریزید سپس یک لیوان آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد را به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ میتوانید از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
مصرف رزماری برای افرادی که دچار انسداد مجاری صفراوی یا بیماری کبد هستند، ممنوع است؛ کودکان زیر ۱۲ سال نیز باید از استفاده از برگهای خشک رزماری خودداری کنند؛ مصرف این گیاه علائم صرع و تشنج را تشدید میکند؛ زنان باردار و شیرده نیز باید از استفاده از رزماری پرهیز کنند.
انتهای پیام/