به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریمالسادات حسینی رئیس دومین کنگره چالشهای بالینی در مامایی، زنان و زایمان گفت: انجمن زنان و مامایی ایران از تاثیرگذار ترین انجمن زنان است که در تدوین سرفصلهای آموزشی حمایتهای خاصی را داشته است که در کنار آن مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماریهای زنان و گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در بحث نوشتن سرفصلها با در نظر گرفتن اصول پیشگیری اقدامات گوناگونی را انجام دادهاند.
وی افزود: انجمن نازایی نیز یک سرفصلهای آموزشی در خصوص آندومتریوز طراحی کرده است که خوشبختانه در وزارت بهداشت در دفتر سلامت مادران مجموعه کتاب دوستدار مادر که یک پروتکل کشوری و روی آن بررسی های فراوان شده است به روز رسانی شده تا در اختیار متخصصان زنان و زایمان قرار بگیرد و با بومی سازی این پروتکل و پذیرفته شدن آن در مراجع قانونی میتوانیم شاهد نتایج خوبی باشیم.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه اظهار کرد: دومین کنگره بینیالمللی چالشهای بالینی در مامایی زنان و نازایی از کنگرههای موفق است که مباحث مامایی، ژنیکولوژی، هورمون درمانی و یائسگی با رویکردهای علمی مطلوب و با حضور متخصصان برجسته ایرانی و خارج از کشور در تاریخ 24 لغایت 27 بهمن ماه در سالن همایشهای بینالمللی شهید بهشتی پذیرای پزشکان و متخصصان زنان و زایمان خواهد بود.
حسینی افزود: یکی از مواردی که نسبت به آن در عرصه سلامت زنان سوالات فراوانی میشود، موضوع سرطان دهانه رحم است که علت آن ویروس HPV است و این سرطان با سرطان تخمدان رابطهای ندارد و نباید با ناشناخته ماندن این ویروس اطلاعرسانی اشتباهی به جامعه انتقال پیدا کند.
حسینی گفت: آندومتریوز نیز بیماری دیگری است که باعث نازایی میشود و تنها حدود 2 درصد با سرطان تخمدان ارتباط دارد و نباید آندومتریوز را عامل سرطان تخمدان دانست.
وی در خصوص سرطان دهانه رحم گفت: اگر ویروس HPV در مراحل اولیه بروز سرطان خود را نشان دهد و بیمار مراجعه زود هنگام داشته باشد، نباید نگران حضور این ویروس در بدن باشیم.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در برخی کشورها افراد سالم برای مراجعه سالیانه، تست HPV میدهند و در برخی کشورها علاوه بر تست پاپاسمیرنیز بر اساس پروتکلهای آن کشور مورد بررسی قرار میگیرد که در کشور ما بحث پاپاسمیر بومی سازی شده و افراد بیشتر برای مصونیت از این بیماری به آن مراجعه میکنند.
وی گفت: سرطان دهانه رحم و مرحله غربالگری آن جزو سرفصلهای کشوری نیست اما زنان در سنین 35 سالگی به بعد میتوانند با انجام این تست و مداخله زود هنگام از بروز بیماری و تشدید عوارض پیشگیری کنند.
حسینی در پایان از توانمندی متخصصان زنان و زایمان کشورمان در عرصه درمانهای جدید خبر داد و افزود: دومین کنگره بینالمللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی کنگره اثربخشی برای گروههای گوناگون است و با هماندیشی محققان ایرانی و داخلی میتوانیم شاهد نتایج خوبی در عرصه سلامت و زنان در کشور باشیم.
انتهای پیام/