به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛علی خانقائی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت: از این میزان جابجایی ۶۶۴ هزار تن کالا ترانزیت و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا نیز به کشورهای پاکستان و افغانستان صادر شده است.
وی ادامه داد: جابجایی کالا در همسنجی با مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد رشد در ترانزیت و چهار درصد رشد در صادرات داشته است.
وی افزود: این میزان جابجایی کالا توسط بیش از ۹۶ هزار دستگاه کامیون انجام شده است.
وی بیان کرد: ۱۶۰ هزار تن کالا نیز از طریق مرز میرجاوه در این مدت وارد کشور شده است که از این حیث پایانه مرزی میرجاوه دومین پایانه مرزی کشور محسوب میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت: این استان به لحاظ همسایگی با ۲ کشور پاکستان و افغانستان از اهمیت خاصی در توسعه مراودات تجاری برخوردار است.
خانقائی اظهار داشت: بدین منظور پایانههای مرزی میلک و میرجاوه در شمال و مرکز سیستان و بلوچستان از جایگاه ویژهای از لحاظ حمل و نقل، ترانزیت کالا و نیز تردد مسافر دارند به طوری که هم اینک جایگاه دوم مرز زمینی از نظر صادرات در کشور مربوط به پایانه مرزی میلک با حجم بیش از یک میلیون تن کالا در سال است.
وی با اشاره به عضویت ایران در سازمان همکاریهای اقتصادی اکو گفت: این فرصت فراهم آمده است تا ضمن ایفای نقش فعال در برقراری ارتباط تجاری و اقتصادی میان کشورهای عضو، بتوان با برنامه ریزی و استفاده از فرصتها درچارچوب همکاریها و موافقتنامههای تجاری، در زمینه ترانزیت به ایفای نقش پرداخته و سود سرشاری عاید کشور کرد.
سیستان و بلوچستان دارای چهار پایانه مرزی و هفت بازارچه مرزی شامل بازارچههای مرزی گمشاد و میلک در شهرستان هیرمند، بازارچه مرزی میرجاوه، بازارچه مرزی کوهک و جالق شهرستان سراوان، بازارچه مرزی پیشین شهرستان سرباز و بازارچه مرزی ریمدان شهرستان چابهار است.
این استان دارای ۱۹ شهرستان است و افزون بر ۱۳۰۰ کیلومتر مرز زمینی با کشورهای افغانستان و پاکستان و ۳۱۰ کیلومتر مرز دریایی در دریای عمان دارد.
خبرنگار معصومه پرورش
انتهای پیام/پ