زمانی نداشتن آب آشامیدنی سالم از اصلیترین مشکلات مردم اهالی روستا در استان لرستان بود.
زمانی مردم برای آب آشامیدنی از آب چشمهها و رود خانهها تامین آب میکردند.
یکی از اهالی روستاهای لرستان در مصاحبه با به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ گفت: قبلا آب آشامیدنی خانوادمان را از طریق آب رودخانه تامین میکردیم. آب رودخانه کثیف بود و باعث میشد که مریض شویم.
وی افزود: بعضی اوقات آب رودخانه با گل مخلوط میشود و اصلا قابل استفاده نبود. الان چندین سال است که آب آشامیدنی سالم داریم.
در چند دهه گذشته با تلاشهای بی وقفه مسئولان شرکت آب و فاضلاب روستایی، تعداد زیادی از این روستاها آبرسانی شده اند.
کاکاوند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفت: در استان لرستان ۲ هزار و ۸۸۶ روستا وجود دارد، که یک هزار و ۵۶۰ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند.
وی افزود: از ۲ هزار و ۸۸۶ روستا در استان لرستان، ۲ هزار و ۱۵۶ روستا با ۹۶ و نیم درصد جمعیت، دارای آب آشامیدنی سالم هستند و شاخص بهره مندی ما ۵/۸۳ درصد است.
اهالی روستاهایی که از آب آشامیدنی سالم بهرهمند شده بودند از وجود این نعمت خوشنود و راضی بودند.
یکی از بزرگان اهالی روستا در مورد آبرسانی به روستایشان گفت: چندین سال بود که آب آشامیدنی سالم نداشتیم، چند سال بود که آب چشمه هم خشک شده بود و از طریق تانکرهای آب شرکت آب و فاضلاب روستایی آب سالم به دست ما میرسید. ولی دو سال پیش با آمدن لوله کشی آب به خانه هایمان دیگر تمام مشکلاتان حل شد. بعد از قطع شدن آب روستا در عرض یک ماه روستیمان لوله کشی آب شد و از بی آبی نجات پیدا کردیم. فک نمیکردیم در مدت کوتاهی آب سالم به خانه هایمان بیاید.
یکی از زنان روستا در این باره گفت:در آن زمان آب آشامیدنی را از راه دور از سر چشمه با مشک و دبه حمل میکردیم و تا روستا میآوردیم. ولی الان مشکلاتمان حل شده و در آشپزخانه هایمان هم آب تمیز برای شست وشو ظرف هایمان داریم. با آمدن آب آشامیدنی سالم، منطقه ما را نجات دادن، تعدادی از خانوادهها که چندین سال پیش به دلیل نبود آب به شهر رفته بودن با آمدن آب دوباره به روستا بازگشتند و به کار کشاورزی و دامپروری خود مشغول شدند.
مسئولین تلاشهای خودشان را برای آبرسانی به ۷۳۰ روستای باقی مانده در استان لرستان ادامه داده اند.
کاکاوند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان لرستان در مورد آبرسانی به این روستاها گفت: حدود ۱۷۱ روستا به ۷۰ هزار جمعیت را در دست اجرا داریم.
دالوند، مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان خرم آباد گفت: ما در حال حاضر ۵ تا مجتمع در حال اجرا داریم، که با این مجتمعها تقریبا ۳۸ روستای شهرستان خرم آباد از آب آشامیدنی سالم بهره مند میشوند.
وی افزود: اعتباری که بابت مجتمعهای این ۳۸ روستا اختصاص پیدا کرده است، ۱۴ میلیارد است که از این تعداد ۱۴ روستا از آب آشامیدنی سالم بهرهمند شده اند.
با افتتاح طرحهای دهه فجر امسال اهالی ۲۵ روستای دیگر هم از آب آشامیدنی سالم بهره مند میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان لرستان، در مورد آبرسانی به این روستاها گفت: تعداد ۲۵ روستا با جمعیت ۱۵ هزار ۵۰۰ نفر آماده بهره برداری است و در دهه مبارکه فجر امسال افتتاح خواهند شد. مابقی هم تا پایان سال مالی افتتاح خواهند شد.
با اقدامات مناسب مسئولین بیش از ۹۵ درصد جمعیت روستاهای استان لرستان از آب آشامیدنی سالم بهرهمند هستند
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د