به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو نیز میگویند، از سوغاتیهای کرمان و سیرجان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید میشود و طعمهای متفاوتی دارد. یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده میشود.
اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوهای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم قرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز،، روپاس، سیاهدانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو میباشد.برخی از این مواد را برشته کرده و سپس آنها را مخلوط و آسیاب میکنند.
برخی از خواص قووتو:
قووتو معمولاً طبعی گرم دارد و برای موارد زیر موثر است:
• مؤثر در درمان پادرد، کمر درد، سر درد و از بین بردن نفخ معده
• رفع خستگی برای کسانی که فعالیت جسمی و ذهنی زیاد دارند
• افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری و مؤثر در رشد جنین
• موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی
• کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال
• مؤثر در رشد ذهنی و جسمی کودکان
• افزایش توان جسمی ورزشکاران
• افزایش قدرت و توان مردانگی
• افزایش شیر در زنان شیرده
• تقویت حافظه
اصلی ترین و سنتی ترین مواد لازم قووتو عبارتند از:
• تخم خرفه 500 گرم
• بذر کتان 200 گرم
• جو 250 گرم
• شاه دانه (کنف) 200 گرم
• تخم کاهو 200 گرم
• موردانه 100 گرم
• تخم گشنیز 150 گرم
• تخم آفتابگردان 200 گرم
• سیاه دانه 100 گرم
• کنجد 200 گرم
• جدوا 25 گرم
• هل باد 50 گرم
• هل سبز 10 گرم
• شقاقل 20 گرم
• خشخاش 250 گرم
• قهوه 150 گرم
• تاجریزی (روپاس) 50 گرم
• دارچین 5 گرم
• زنجبیل 5 گرم
• فلفل سیاه 5 گرم
• ریشه جوز 10 گرم
• مرزنگوش (مرزنجوش) 10 گرم
• آویشن 10 گرم
• زنیان 10 گرم
• عاقرقرحا 5 گرم
• زعفران 5 گرم
• مغز بادام 25 گرم
• مغز فندق 25 گرم
• بادام هندی 25 گرم
• مغز پسته 25 گرم
• مغز گردو 25 گرم
• انجیر 25 گرم
• نارگیل 25 گرم
• نخود 100 گرم
• جوز هندی 10 گرم
• میخک 5 گرم
• بهارنارنج 10 گرم
• بابونه 25 گرم
• رازیانه 5 گرم
• افتیمون 25 گرم
نکته ی مهم در برشته کردن مواد قووتو یا قاووت:
موادی که نیاز به برشته کردن آنها است: تخم خرفه، بذر کتان، جو، شاه دانه (کنف)، تخم کاهو، موردانه، تخم گشنیز، تخم آفتابگردان، سیاه دانه، خشخاش، قهوه.
روش تهیه:
ابتدا تمام مواد را تمیز کرده، سپس برشته کنید و همه مواد را با هم ترکیب کرده و به نسبت وزن ترکیب بدست آمده 2 برابر شکر اضافه کرده سپس آسیاب کنید.
بیشتر بخوانید: از کرمان چی سوغات ببریم؟
طرز استفاده:
معمولا روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف میکنند. برخی نیز آن را در آب جوش میریزند و استفاده میکنند. گرچه میتوان آن را با شیر یا چایی نیز مصرف کرد.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/
ممنون از مطااب خوبتون