در این گزارش به بررسی فاکتورهای تاثیرگذار بر میزان شارژدهی باتری هوشمند و تحولات صورت گرفته در این زمینه خواهیم پرداخت.

تحولاتی که طی 10 سال اخیر در باتری گوشی‌های هوشمند رخ داده است +تصاویربه گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیش از این بررسی‌های مختلفی بر اساس گنجایش باتری گوشی‌های هوشمند و مقایسه ظرفیت‌های مختلف آنها با هم صورت گرفته بود. اما این بار قصد داریم از منظر دیگری باتری گوشی‌های هوشمند را مورد بررسی قرار دهیم.

 در ابتدا نکته قابل بحث این است که برخلاف تصور عموم مردم اندازه و گنجایش باتری تنها فاکتور اندازه گیری میزان شارژدهی یک باتری نیست بر واحد زمان نیست.

بر اساس تحقیقی که اخیرا انجام شده است، علاوه بر میزان گنجایش و ظرفیت یک باتری فاکتور دیگری نیز در شارژدهی آن تاثیر دارد و این فاکتور دوم همان تحمل یا پایداری میزان باتری بر واحد هر میلی‌آمپر است.

در طی 8 سال گذشته، همزمان با افزایش گنجایش باتری‌ها؛ میزان پایداری و تحمل آنها نیز افزایش یافته است و این موضوع نشان می‌دهد که شرکت های ساخت گوشی های هوشمند این دو موضوع یعنی میزان باتری و پایداری آن را توامان در نظر داشته و برای ارتقاء آن فعالیت کرده اند.

 

تحولاتی که طی 10 سال اخیر در باتری گوشی‌های هوشمند رخ داده است +تصاویر

 

همانطور که مشاهده می‌کنید میزان پایداری هر باتری بر واحد میلی‌آمپر در سال 2010 حدود 40 ساعت بوده است، اما این عدد در سال 2017 تقریبا دو برابر شده و بر روی عدد 80 ایستاده است. این رشد بسیار حائز اهمیت است، چرا که با این تفاسیر پیش‌بینی می‌شود در سال 2024 میزان پایداری باتری گوشی‌های هوشمند مجددا دوبرابر شده و بر روی عدد 160 ساعت بایستد.

تحولاتی که طی 10 سال اخیر در باتری گوشی‌های هوشمند رخ داده است +تصاویرنکته قابل توجه این است که امروزه نیز ما گوشی‌هایی مانند Lenovo P2 را داریم که قابلیت نگه داشتن باتری تا 150 ساعت را دارا هستند، اما این موضوع فراگیر نیست و شاید تعداد این نوع گوشی‌ها با ظرفیت بالا حتی به تعداد انگشتان یک دست نیز نرسد، در نتیجه نمی‌توانند ملاک دقیقی برای ثبت آمارها و بررسی های این حوزه قرار گیرند.

 عمده گوشی های هوشمندی که در حال حاضر توسط شرکت‌های مختلف آمریکایی، اروپایی و یا آسیای شرقی تولید می‌شوند و در بازار فروش حاضر هستند توانایی عبور از میزان 100 ساعت شارژدهی با هربار شارژ را ندارند.

با توجه به اینکه در نمودار فوق پیشرفت نسبتا چشمگیری در افزایش میزان پایداری باتری‌ها مشاهده نمی‌شود، بسیاری از منتقدان را از پیشرفت دوبرابری در سال 2024 نا امید کرده است، اما گویا موضوع اصلی اینجاست که بین سال‌های 2016 تا 2017 باتری‌هایی که در گوشی‌های پرچمدار استفاده شد عموما باتری های نسل قبل با اندکی بروزرسانی بوده‌اند.

 

تحولاتی که طی 10 سال اخیر در باتری گوشی‌های هوشمند رخ داده است +تصاویربه بیان دیگر می‌توان امید داشت که در سال 2018 و سال‌های پیش رو با ارتقاء حقیقی باتری‌ گوشی‌های هوشمند، میزان ظرفیت و پایداری آنها نیز افزایش چشمگیری داشته باشد، همانطور که بر اساس تحقیقات از ابتدای سال 2018 تاکنون باتری‌ها به میزان 1 دقیقه و نیم به ازای هر میلی‌آمپر افزایش یافته‌اند.

همچنین بررسی دیگری بر روی گوشی‌های هوشمند و میزان پایداری باتری آنها صورت گرفته که در آن فاکتور قیمت ملاک اصلی قرار گرفته است. در این آمار گوشی‌های هوشمند سال 2017 بر اساس میزان پایداری و قیمت بررسی شدند و نموداری که در ادامه مشاهده می‌کنید نتیجه این تحقیق است :

 

 

تحولاتی که طی 10 سال اخیر در باتری گوشی‌های هوشمند رخ داده است +تصاویر

همانطور که نمودار فوق نیز قابل مشاهده است، میزان قیمت گوشی‌های هوشمند با ظرفیت و پایداری باتری و به بیان بهتر با شارژدهی بیشتر آنها ارتباطی ندارد. به این معنا که هرچقدر کاربران قیمت بیشتری صرف خرید گوشی همراه خود کنند، الزاما گوشی بهتری از لحاظ شارژدهی نصیب آنها نخواهد شد.

گفتنی است؛ گوشی‌هایی که محدوده قیمت آنها نزدیک به 300 یورو ( حدود 1 میلیون و 200 هزار تومان ) است بیشترین میزان پایداری باتری و گوشی‌هایی که حدود 900 یورو ( 5 میلیون تومان ) قیمت دارند، کمترین میزان پایداری را دارند.

در پایان باید اشاره کرد که هر کاربر به میزان استفاده خود از میان گوشی‌های هوشمند به انتخاب دست می‌زند، اما باز هم مانند گذشته می‌توان نتیجه گرفت که گوشی‌های میدرنج یا همان رده متوسط از لحاظ میزان پایداری و شارژدهی باتری بهترین نوع گوشی‌ها محسوب می‌شوند.

 

گزارش از عبدالله مطیع محض

انتهای پیام/

طی 10 سال اخیر چه تغییراتی در باتری گوشی‌های هوشمند رخ داده است؟ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.