رئیس مجلس گفت: ۳ هزار میلیارد تومان یاد شده در اختیار نمایندگان قرار نخواهد گرفت و در دست دولت است و تنها میتوانند تویه کنند.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ادیانی نماینده مردم قائمشهر و سوادکوه در صحن علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۸ بهمن ماه) مجلس طی تذکر آیین نامهای با استناد به ماده ۱۸۶ آیین نامه داخلی گفت: طبق ماده ۱۸۶، دولت مکلف است تا ۱۵ آذر لایحه بودجه را تقدیم مجلس کند و در کنار آن دولت در ماده ۱۲۱ برنامه ششم مکلف شده تا گزارش سالیانه برنامه ششم را نیز همزمان با تقدیم لوایح به مجلس ارائه کند.
نماینده مردم قائمشهر و سوادکوه تصریح کرد: روزی که رئیس جمهور درباره لایحه بودجه ۹۷ گزارش میداد دقت کردیم، اما گزارش مکفی داده نشد و حتی گزارش مکتوب هم ندادند از این رو خواستاریم تا دستور دهید این گزارش برابر ماده ۱۲۱ به مجلس ارائه شود.
وی در ادامه با استناد به ماده ۱۴۸ آیین نامه داخلی مجلس ضمن تشکر از کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ اظهار کرد: کمیسیون دو گزارش در اختیار ما قرار دارد که یکی جایگزین اولی بوده و به تاریخ ۲۸ دی ماه است یعنی همان تاریخ مربوط به زمان ارائه گزارش اول ذکر شده که خلاف آیین نامه بوده و باید طبق آیین نامه بعد از تغییرات نیز ۱۰ روز به نمایندگان وقت داده شود تا پیشنهادات خود را ارائه کنند چرا که لایحه در جایگزین تغییراتی کرد.
ادیانی ادامه داد: همچنین تاریخ چاپ جداول و ردیفها که به تاریخ ۶ بهمن است که برای آن نیز باید ۱۰ روز فرصت به نمایندگان داده میشد که حق آنها بود تا بتوانند روی لایحه کار کنند چرا که در این جداول اصلاحات بلاوجهی انجام شده و مطالبی دارد که باید بررسی شود.
نماینده مردم قائمشهر و سوادکوه بیان کرد: از سوی دیگر طبق قانون، اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نباید اعتبارات و ردیفهایی برای حوزه انتخابیه خود بگنجانند که رعایت این موضوع بباید بررسی شود و مرکز پژوهشها باید علت این تغییر محسوس در جداول را گزارش دهد.
وی در ادامه با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۴ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی که مربوط به رعایت شأن و اقتدار مجلس است، افزود: در لایحه بودجه، ۳ هزار میلیارد تومان در اختیار مجامع نمایندگان استانها قرار داده اند که اجرای این موضوع همان کاری را با این مجلس خواهد کرد که ماده ۱۸۰ با مجلس نهم کرد و اعتبارات تخصیص نیافت.
ادیانی همچنین تصریح کرد: مردم سوال خواهند کرد اعتباری که در اختیار نمایندگان است چگونه اختصاص مییابد و مانند گوشت لخمی است که هر تکه از آن برای استانی در نظر گرفته شده و مشخص نیست صرف چه میشود، برای مثال از این میزان ۸ میلیارد تومان برای مازندران گذاشته اند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پایان با بیان اینکه باید شأن مجلس حفظ شود، اظهار کرد: لازم است تصمیم گیری دیگری برای ۳ هزار میلیارد تومان شود برای مثال اولویتهای کلان کشور همچون احداث خط آهن یا مسأله آب با این پول حل شود تا نمایندگان بعدها برای استفاده آن در مظان اتهام قرار نگیرند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکرهای این نماینده تأکید کرد: ۳ هزار میلیارد تومان یاد شده در اختیار نمایندگان قرار نخواهد گرفت و در دست دولت است و نمایندگان صرفا میتوانند برای پروژههای مناطق خود در آن سقف، از آن محل توصیه کنند لذا رقمی در اختیار نماینده قرار نمیگیرد.
رئیس مجلس ادامه داد: مسألهای که گفته شد این مبلغ برای چند کار کلان در کشور اختصاص یابد را میتوانید رایزنی کرده و با نمایندگان هنگام بررسی جزییات لایحه بودجه پیشنهاد دهید که شاید حل چند کار مهم در کشور بهتر از حل مسائل ریز در حوزه انتخابیهها باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه جایگزین یک لایحه به دلیل برخی تغییرات مختصر در اختیار نمایندگان قرار گرفت، یاداور شد: از آنجایی که تأمین برخی منابع از صندوق توسعه ملی زمان بر شد، ناچار به چاپ جایگزین شدیم لذا نمایندگان میتوانند باز هم پیشنهادات جدید خود را ارائه کنند.
لاریجانی تصریح کرد: به اداره قوانین گفته ایم برای تأخیر در ارائه ردیفها و جداول، فرصتی به نمایندگان بدهند تا بتوانند پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه کنند.
انتهای پیام/