استاد محمد فراهتي، مبارزی انقلابی و استبدادستیز و ادیب بلندپایه معاصر است که همه عمر خود را وقف تبلیغ دین، آموزش قرآن و فعالیت های مبارزاتی علیه طاغوت پهلوی کرد.

عضو شورای فرهنگ عمومی کاشان، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، به مناسبت هشتم بهمن ماه سی و هشتمین سالروز درگذشت استاد محمد فراهتي،  ستاره پرفروغ آسمان علم و ادب و اخلاق داماد آیت الله غروی کاشانی(ره) استادی که بیش از صدها جوان انقلابی و سازنده را در محضر قرآن و اهل بیت (ع)،  کلاس اخلاق و فرهنگ دینی تربیت کرد به طوری که جمعی از آنها شهدای جنگ تحمیلی هستند و شماری از آنها نیز هم اکنون از چهره های تاثیرگذار فقه و شریعت، علم و ادب، دیانت و آموزش و پرورش هستند.

دکتر عباسعلی فراهتی،  با اشاره به اینکه استاد محمد فراهتی مبارز انقلابی کاشان، عارف وارسته، ادیب و مفسر گرانمایه در سال 1293 شمسی در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد افزود: وی در ظل تربیت والد بزرگوارش و در دامن مادر عالمه و صالحه خود که کریمه عالم ربانی مرحوم آیت الله العظمی حاج میرزا محمد مجتهد کاشانی(م.۱۳۲۵ه.ق) بود، پرورش یافت.

به‌گفته‌وی، خاندان مرحوم  استاد محمد فراهتی از نسب پدری و مادری تا دو قرن ونیم پیش از خاندان علم و فضیلت و اصالت و جلالت بوده اند.

وی، افزود:عالم جلیل القدر حضرت آيت الله حاج میرزا عبدالعلی صدرالعلماء کاشانی (م.۱۳۰۴ه.ش) نوه ملااحمد نراقی (ره) و یکی از علمای بزرگ کاشان در عصرخویش پدر بزرگوار استاد فراهتی و از پیشگامان جهاد، مبارزه برضد استعمار انگلیس و از همرزمان مجاهد بزرگ آیه الله العظمی حاج شیخ فضل الله نوری(ره) و از مبارزان سرسخت با اشرار کاشان از جمله نایب حسین کاشی بوده است.

نسب استاد محمد فراهتی از فقها ومراجع بزرگ دینی بوده اند

به گفته وی، نیای والای ایشان مرجع بزرگ دینی و عالم ربانی و فقیه صمدانی مرحوم آیت الله العظمی حاج ملا احمد نطنزی کاشانی(م.۱۲۵۷ه.ق) از اعاظم فقهای شیعه درنیمه دوم سده سیزده هجری داماد علامه بزرگ آیه الله العظمی حاج ملا احمد نراقی (ره)صاحب مستند الشیعه و معراج السعاده و دیگر تصانیف و آثار ارزنده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: نسب استاد محمد فراهتی از طرف جد مادری هم به فقیه بزرگ، ریاضیدان، ادیب و عارف سترگ علامه میرزا ابوتراب نطنزی کاشانی (رحمه الله علیه)(م.۱۲۶۲ ه.ق) صاحب تصانیف کثیره درعلوم مختلف اسلامی که درجامعیت علوم عقلی و نقلی نادره ی دوران و فرزانه زمان بوده می رسد.

فراهتي،  تصریح‌کرد: مرحوم فراهتی پس از سپری کردن دوران طفولیت، به تحصیل علوم، معارف اسلامی، کسب خصایص نفسانی و فضایل اخلاقی در محضر عالمان بزرگ عصرخویش چون مرحوم استاد فقید بزرگوار و ادیب نامی علامه آیت الله العظمی آقا سید محمد علوی بروجردی(رحمه الله علیه )، عالم ربانی و استاد بزرگ اخلاق مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ مهدی نجفی(قدس ا...نفسه الزکیه)، مرحوم آیت الله حاج میرزا احمد مشکوه(رحمه الله علیه) که ازعباد و زهاد و ابرار و از نوادر اتقیا زمان بود و فقیه گرانقدر مرحوم سید احمد مصطفوی(ره) بهره مند وسیراب  شد.

استاد فراهتی عمرش را برای تبلیغ اسلام و اشاعه فرهنگ قرآن و عترت سپری کرد

وی با اشاره به اینکه مرحوم فراهتی به مدت 30 سال جلسه دعای ندبه و سمات مسجد آقابزرگ کاشان که آیت الله شیخ مهدی نجفی کاشانی (ره) موسس آن بود اداره کرد افزود:پس از این عالم ربانی فرزندش شیخ علی آقا نجفی کاشانی (ره) مفسر بزرگ قرآن در کنار استاد فراهتی این جلسه را هدایت کردند و از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون نیز این جلسه همچنان با حضور عاشقان اهل بیت(ع) و منتظران مهدی(عج)و برپایی دعای کمیل، ندبه و سمات در طول سال استمرار دارد.

به‌گفته وی، قرائت دعای سمات و جلسه تفسیر قرآن استاد فراهتی در مسجد آقابزرگ تنها مراسم توسل به ساحت قدسی صاحب العصر و الزمان مهدی موعود(ع) است که در قالب قرائت دعای ندبه و سمات در ساعات پایانی عصر روزهای جمعه در این مسجد برگزار می شود.

مبارزات انقلابی در قالب جلسات قرآن و  ادعیه

این عضو هیات علمی دانشگاه کاشان، اظهارداشت: استاد فراهتی درسال های سیاه و خفقان و استبداد با ایمانی خلاء ناپذیر و بی هیچ هراسی مردم را ارشاد و هدایت و با تشكیل جلسات قرآن بیش از سی سال در مسجد آقا بزرگ كاشان شاگردان بسیاری را تربیت كرد به طوریکه هنوز جلسات تفسیر و قرائت قران وی در این مسجد برقرار است.

فراهتی با تاکید بر حالات عرفانی و معنوی عارف وارسته و  عالم فرزانه محمد فراهتی(ره) افزود: طی الارض،قدرت کشف و شهود غیبی و احاطه بر عوالم باطنی از دیگر ویژگیهای والا همت شخصیت مرحوم فراهتی است که از طریق تطهیر جسم و روح ،صفای باطن،جلای دل و عدم توجه به زخارف دنیوی پیدا کرده و قادر بود با چشم برزخی در حالاتی خاص در بیداری کامل نه در خواب و رویا به کشف و شهود بسیاری از حقایق قبل از وقوع آنها و زودتر از دیگران مطلع شود.

ختم کامل قران در هر ماه/تسلط کامل بر رموز قرآنی

وی، با بیان یکی از این مکاشفه هایی که استاد با چشم برزخی و در حال نماز شب به آن دست پیدا کرده بود، گفت: تلاوتهای نوری که همراه با گریه داشته ،ناله ها و مناجات های شبانه ،انجام مستحبات ، دائم الذکر بودن ،ختم کامل قران در هر ماه و تعداد ۵ تا ۶ ختم کامل قرآن در ایام مبارک ماه رمضان از ویژگیهای اخلاقی و برجسته این سالک رهرو الی الله بوده که وی را از دیگر معاصرانش متمایز کرده بود.

به گفته وی،تسلط و احاطه کامل این قرآن پژوه عالم بر رموز قرآنی و محفوظات وی از جمله تمام ادعیه ،تعقیبات و معارفی که در کتابهای معتبر ادعیه روایت شده نیز خصیصه دیگری است که بر وجود پاک او نقش بسته بود و زبان تعجب و تحسین همگان را برانگیخته بود به طوری که آیت اله غروی (ره) در مورد ایشان گفته" من تا کنون در حوزه های نجف و ایران کسی را که به اندازه وی احاطه کامل بر حفظ ادعیه داشته با شد ندیده ام."

این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی، افزود:معظم له تا واپسین روزهای حیات پربارخویش در پرتو تعالیم حیات بخش قرآن و عترت با اکسیر کلام ربوبی زنگار را از روح و جان شیفتگان حقیقت می زدود و با شراب طهورمعنوی تشنه کامان وصال را سیراب می نمود و با سخنان گهربارخویش با دلی سوزان آتش خوف الهی را در دل پرهیزگاران بر می انگیخت و اشک شوق و حسرت را ازدیدگانشان جاری می ساخت و درحقیقت شبها وروزهای جمعه مسجد اقابزرگ کاشان واعظی متعظ و سراپا گوش سخنان عالمی عامل وعارفی کامل بود که سخنانش ازدل برمی امد و بردل می نشست.

ارادت ویژه به امیرالمومنین علی بن ابی طالب(ع)

فراهتی عبودیت وبندگی، تقید خاص به نماز اول وقت و جماعت، سحرخیزی، تهجد، نیایش های نیمه شب و مداومت بر نوافل، اشتغال به تعقیبات و اذکار و اوراد بعد از نمازصبح تا طلوع آفتاب، انس با قرآن و دعا و نیایش، تلاوت روزانه یک جزء از قرآن کریم و  بیش از پنج جزء در ایام ماه مبارک رمضان، حفظ بیشتر ادعیه و  عشق و ارادت شدید به حضرات معصومین (علیهم السلام) از خاندان رسالت و امامت به ویژه به مولای متقیان امیرالمومنین(ع) را تعدادی از صفات شایسته وسجایای اخلاقی استاد برشمرد.

وی افزود:زهد و بی اعتنایی به دنیا و ساده زیستی، تعظیم شعائر مذهبی، تبسم و روی گشاده، عیادت از بیماران، رسیدگی به حال محرومان و مستمندان، عطوفت ومهربانی با برادران دینی و اهتمام در رفع مشکلات و نیازمندی های آنها و  طبعی روان و ذوقی سرشار در سرودن اشعار فراوان در مدایح و مراثی پیشوایان معصوم(علیهم السلام) از دیگر شاخصعه های  بارز استاد محمد فراهتی(ره) بود.

  به گفته وی، استاد اخلاق و  قرآن محمد فراهتی(ره) هر سال در سالروز میلاد با سعادت حضرت ولی عصر(عج) با گروهی از مومنین به طور رسمی با اهدای هدایایی ازتمام بیماران بیمارستان های کاشان عیادت و ملاقات می کرد و آنها را مورد دلجویی و  تفقد خود قرار می داد.

سرانجام این ستاره  فروازان آسمان علم و ادب کاشان پس از تربیت تعداد زیادی از شاگردانی شایسته در طول عمر پربارش در هشتم بهمن ماه سال ۱۳۵۸ هجری شمسی افول کرد و روح بلند او به ملکوت اعلی و جوار رحمت حق تعالی به پرواز درآمد.

شایان ذکراست: آیین سی و هشتمین سالگرد فقدان استاد اخلاق و تفسیر قرآن مرحوم محمد فراهتی (رض) همزمان با برگزاری جلسات ادعیه کمیل، ندبه و سمات این مرحوم که با قدمت یک قرن در مسجد آقابزرگ کاشان بر سر مزار این عالم فرزانه و ادیب دانشمند نیز در آرامگاه آیت الله غروی کاشانی و در مجاورت مقبره فیض کاشانی با حضور مردم قدرشناس کاشان برگزارشد.  

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سخرانیاق‌ی.
۰۰:۳۵ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
سخنرانی آقای قراعتی
آخرین اخبار